نیازمند پژوهش‌های علمی متعدد در حوزه مدیریت و مهندسی آب هستیم

دزفول- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با اشاره به دغدغه‌های کم آبی در کشور گفت: نیازمند تحقیقات و پژوهش‌های علمی متعددی در بحث مدیریت آب و مهندسی آب هستیم.

به گزارش ایرنا سیدمحمد مهدی صافی روز سه شنبه در سومین همایش ملی آب و سازه‌های هیدرولیکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با اشاره به اهمیت مدیریت آب در مصارف کشاورزی افزود: طی سال‌های اخیر به مواردی مثل بحران آب، کم آبی، استفاده نادرست از منابع آب، مدیریت منابع آب و استفاده‌ درست از آب‌های زیرزمینی در رسانه‌ها، جلسات و پژوهش‌های مختلف پرداخته شده که به تبع آن نیازمند تحقیقات و پژوهش‌های علمی متعددی در بحث مدیریت آب و مهندسی آب است.
وی ادامه داد: شرایط اقلیمی کشور ما حکم می‌کند که پژوهش‌ها کاربردی‌تر و متناسب با وضعیت آبی کشور بویژه در بحث کشاورزی باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص مدیریت مصرف آب اشاره کرد و گفت: باید نگاه ما در مسئله آب، ملی و سراسری باشد.
وی افزود: لازم است در پژوهش‌ها به سمت حکمرانی آب حرکت کنیم بدین معنی که سیاست‌های کلان کشور در زمینه آب در بلند مدت بتواند پاسخگوی نیازهای آبی کشور باشد.
صافی از اساتید کشاورزی و برگزارکنندگان این همایش قدردانی و ابراز امیدواری کرد: اینگونه همایش‌ها منجر به شناسایی و حل مشکلات آبی کشور شود.
سعید طاهری قناد دبیرهمایش ملی آب و سازه‌های هیدرولیکی نیز در حاشیه این همایش گفت: گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بعد از تاسیس در سال ۱۳۸۴ رسالت علمی خود را برگزاری این همایش‌ها می‌داند.
وی ایجاد همفکری و تبادل نظر بین اندیشمندان، پژوهشگران، دانشجویان و اساتید صنعت آب کشور را از اهداف این همایش‌ها عنوان کرد و افزود: مشکلات این صنعت بررسی و چالش‌ها و راه حل‌ها بیان شدند.
طاهری قناد گفت: در سال ۱۳۸۸ نخستین همایش آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی و در سال ۱۳۹۱ همایش بهره‌برداری بهینه از منابع آب و سپس همایش ملی آب و سازه های هیدرولیکی در ۲ دوره برگزار شدند.

وی ادامه داد: بهبود الگوی مصرف و کاهش حجم آب مصرفی از عناوین مباحث مورد بررسی این بخش می‌باشند.

لزوم ارتقای بهره وری آب در کشاورزی
دبیر همایش ملی آب و سازه‌های هیدرولیکی، خشکسالی و بحران آب را از مشکلات سال‌های اخیر دانست که لطمات و زیان‌های زیادی بر کشاورزان تحمیل کرده است.

وی افزود: کاهش بارش باران در سال‌های اخیر موجب ایجاد جیره‌بندی آب برای کشاورزان شد که البته باید با مدیریت درست انجام می‌شد.
طاهری قناد بر ضرورت مدیریت کم آبی و بهره وری بیشتر در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم میزان بهره‌وری آب را در این صنعت ارتقاء دهیم.
وی با اشاره اینکه این همایش ملی در سراسر کشور و با مکاتبات و اطلاع‌رسانی در بین تمامی واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور برگزار شده است، افزود: حدود ۱۲۰ پژوهشگر در این همایش علمی از کل کشور مشارکت کردند که در مجموع به دریافت ۲۰۰ مقاله انجامید.
دبیر همایش با بیان اینکه ارائه مقاله‌ها به صورت حضوری و مجازی انجام شده است، بیان کرد: یکی از تجربه‌های بحران کرونا این بود که بحث اجرا و ارائه مجازی رونق گرفت و امروز همچنان از این قابلیت برای همایش‌ها استفاده می‌کنیم چراکه دسترسی به پژوهشگران در سراسر کشور را تسهیل کرده است.
وی افزود: پس از داوری، مقالات برتر اعلام و با هماهنگی‌های صورت گرفته در مجلات علمی تخصصی چاپ خواهند شد.

سومین همایش ملی آب و سازه‌های هیدرولیکی با هدف افزایش بهره‌وری مصرف آب در کشاورزی با مشارکت پژوهشگران مربوطه از سراسر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha