بن بست برای فراریان مالیاتی/ مالیات ستانی عادلانه با کاهش فشار به بخش تولید

تهران- ایرنا- چرخش‌های تحول آفرین در نظام مالیاتی منجر به شناسایی فرارهای مالیاتی شده است که در سال‌های گذشته با ترفندهای مختلف از پرداخت مالیات شانه خالی می‌کردند، سازمان مالیاتی با ایجاد بن‌بست‌هایی برای میلیاردرها راه‌های فرار مالیاتی را بسته است.

به گزارش ایرنا، راه‌اندازی سامانه سوت زنی، شناسایی سیستماتیک بالغ بر ۱۰۰ شرکت‌ کاغذی و فاکتورفروش، شناسایی تعداد پنج هزار حساب اجاره‌ای مشکوک به فرار مالیاتی، شناسایی ابر بدهکاران مالیاتی بعد از ۱۵ سال فرار از مهم‌ترین اقدامات سازمان مالیاتی در شناسایی فرارهای مالیاتی است.

دولت سیزدهم با رویکرد تحولی و عدالت محوری بر روی کار آمد و در همین راستا سازمان مالیاتی به عنوان یکی از رکن‌های اصلی منبع درآمدی دولت نظام‌مند شده و با ارتقای سامانه‌ها راه‌های فرار مالیاتی را با تاکید بر مالیات ستانی عادلانه و هوشمند سازی نظام مالیاتی پیگیری می‌کند.

سامانه سوت زنی این زمینه را برای شهروندان فراهم کرده است تا با حفظ محرمانگی، به درگاه ملی مالیات به نشانی intamedia.ir مراجعه کنند و در قسمت ویژه «سوت زنی»، گزارش‌های خود را ارسال کنند.

همچنین سامانه ۱۵۲۶، مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور است که از این طریق مردم می‌توانند شکایات، پیشنهادها و سؤالات مالیاتی خود را مطرح کنند تا از سوی سازمان مالیاتی رسیدگی شود.

بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، در دولت سیزدهم بیش از هشت هزار و ۲۰۰ مورد گزارش قابل اتکا در این سامانه مورد رسیدگی قرار گرفته است.

شناسایی ابر بدهکار مالیاتی با ۱۵ سال فرار مالیاتی

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی اموال ابر بدهکار مالیاتی که با شگردهای خاص، ۱۵ سال اقدام به فرار مالیاتی کرده بود، خبر داد و گفت که وصول مالیات یکی از ابر بدهکاران مالیاتی که با شگردهای خاص در طول ۵ هزار و ۵۲۰ روز اقدام به فرار مالیاتی کرده بود، انجام و از طریق شناسایی املاک و جریان فروش کالا با استفاده از حساب دیگران در مرحله وصول قرار گرفت.

طبق اعلام داود منظور، این بدهکار مالیاتی بیش از ۲۴ شرکت در هشت استان کشور دارد و در این مدت بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بدهی مالیاتی داشته است.

بر اساس گزارش رییس سازمان امور مالیاتی، بخش عمده‌ای از بدهی‌های مالیاتی و بانکی مربوط به شرکت‌های اقماری نامبرده که جزء شرکت‌های بورسی نیز است، با اخذ وکالت‌نامه‌های بلاعزل توسط ایشان به نفع شرکت‌های سهامی خاص تأمین دلیل شده یا پس از تملک آنها توسط بانک‌ها بابت بدهی معوقه مجدداً برای شرکت‌های سهامی خاص خود خریداری شده است.

شناسایی ۱۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی توسط چند شرکت صوری

شناسایی شرکت‌های صوری نیز به شدت از سوی سازمان امور مالیاتی پیگیری می‌شود به‌گونه‌ای که از چند شرکت صوری حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف شد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی با اعلام اینکه چند شرکت صوری حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داشتند، گفت که معاملات صوری مسئله ای ملی است و حل آن نیز نیازمند عزمی ملی است. ناآگاهی مردم زمینه ساز سودجویی شرکت‌های صوری است.

داود منظور، شناسایی شرکت‌های صوری با کمک نیروی انتظامی و نهادهای نظارتی و تشکیل پرونده برای این شرکت‌ها با کمک دستگاه قضایی، یکی از اقدامات مهم سازمان امور مالیاتی در راستای کاهش فرارهای مالیاتی از طریق شرکت‌های صوری محسوب می‌شود.

طبق گفته رییس سازمان امور مالیاتی، امسال ۲۹۰ فقره جرم مالیاتی ثبت کرده که ۶۳ مورد از آنها به صدور حکم منجر شده است، همچنین در چند فقره اول پرونده‌های فرار مالیاتی شرکت‌های صوری، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی به تشخیص سازمان امور مالیاتی وجود داشته است.

طبق قانون، یکی از وظایف اجتماعی هر فردی که صاحب کسب و کار است پرداخت مالیاتی است و مالیات در همه جای دنیا دریافت می‌شود افرادی که به دنبال دور زدن قانون و فرار مالیاتی هستند، مشمول جریمه می‌شود.

دولت سیزدهم با کاهش فشار به بخش تولید به دنبال شناسایی فرارهای مالیاتی و مودیان جدید است تا از گردش سرمایه‌های سرگردان در فعالیت‌های غیر مولد جلوگیری کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha