به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد فائزی روز چهارشنبه به مناسبت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی در نشست خبری در جمع خبرنگاران رشت اظهار کرد: همکاری اولیاء و مربیان در تعلیم و تربیت دانش آموزان اهمیت بسزایی دارد از اینرو ما نیازمند تعامل و همکاری والدین هستیم.
وی به نقش مهم این مجموعه در تربیت آیندهسازان کشور اشاره و اضافه کرد: آموزش و پرورش ویژگی منحصر به فردی دارد و مهمترین بخش جامعه یعنی دانش آموزان را به عنوان آینده سازان را در دوره زمانی مشخص در اختیار دارد که به تایید کارشناسان و صاحبنظران، دوره تربیت پذیری آنان است که همین وظیفه این مجموعه فرهنگی را سنگینتر میکند.
فائزی در ادامه با اشاره به فرارسیدن هشتم اسفند سالروز تاسیس امور تربیتی و آغاز هفته تربیت اسلامی و با بیان اینکه نهاد امور تربیتی تکلیف سنگینی دارد، خاطر نشان کرد: فرزندان ما نیازمند مهارت آموزی برای زندگی و آینده بهتر هستند، بنابراین نهاد تربیتی در مدارس نقش مهمی در این ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه دانشآموزان ما باید در آینده؛ همسران، مادران، پدران، همکاران و همسایگان خوبی باشند، اضافه کرد: دانشآموزان و فرزندان ما باید الگوهایی را بپذیرند و قبول کنند، الگوهایی که باید برای دانشآموزان دوست داشتنی و خواستنی باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم در هیاهو و تبلیغات رسانهای که حد و مرزی ندارد، الگویی قابل قبول برای دانش آموزان ارائه دهیم و به این مهم توجه جدی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه کار پرورشی حتی یک روز هم نباید تعطیل شود و برای فعالیت در این بخش نیازمند به نوآوری و اقدام شجاعانه هستیم، اضافه کرد: معلمان در کنار معاونان پرورشی نقش مهمی در موضوعات مربوط به امور تربیتی دانشآموزان دارند از اینرو همه معلمان باید نقش پرورشی داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان ارتباط معلم و دانشآموز را مهم دانست و اظهار کرد: دانش و روش لازمه تدریس است، خیلی از دانش برخوردارند اما روش انتقال آن را ندارند.
نماز مهمترین ابزار تربیتی است
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در ادامه سخنانش در نشست خبری با بیان اینکه نماز مهمترین ابزار تربیتی است، اظهار کرد: دانشآموزان برای موفقیت رابطه را با خدا تنظیم کنند، معنویت به آنها کمک میکند ضمن اینکه نماز مهمترین رفتار معنوی است.
وی خاطر نشان کرد: نماز جایگاه مطلوب و شایسته خود را در مدارس ندارد، اگر چه در ساخت واحدهای آموزشی نمازخانه تجهیز میشود اما مهمتر از نمازخانه، نمازخوان میخواهیم، البته نماز باید رفتار خودخواسته باشد و اجباری نیست.
فائزی در بخش دیگری با اشاره به ترویج رسانههای بیگانه برای معرفی سبکهای زندگی اظهار کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، عصر رسانه، دوره معرفی و ترویج سبک های زندگی است، هر فرهنگی سبکی را می پذیرد، ما چقدر توانسته ایم یک سبک زندگی ایرانی، اسلامی پذیرفتنی را برای فرزندانمان معرفی کنیم؟
وی با تاکید بر ضرورت برنامهریزی برای اردوهای تربیتی و مهارتی اضافه کرد: اردوهای مهارتی و سیاحتی باید ماهیت تربیتی داشته باشد و رفتارهای اردویی از چارچوب تربیتی خارج نشود.
۱۶ ملک دارای شرایط مولد سازی شناسایی شده است
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در ادامه با بیان اینکه ۱۶ ملک در این مجموعه که قابلیت تبدیل به احسن را دارند، شناسایی و معرفی کرده ایم، اظهار کرد: مولدسازی چوب حراج برای اموال بیت المال نیست بلکه تبدیل احسن و استفاده صحیحتر از داشتههاست.
وی خاطر نشان کرد: در مولدسازی مدرسهای حذف نمیشود بلکه تبدیل به احسن میشود.
هشتم تا ۱۴ اسفند هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی است.
استان گیلان دارای افزون بر ۳۷۰ هزار دانش آموز است که در حدود چهار هزار واحد آموزشی تحصیل میکنند.
نظر شما