خبر فوری: رفع فیلترینگ

عملیات اجرایی مرحله دوم صبا فولاد خلیج فارس آغاز شد

بندرعباس - ایرنا - عملیات اجرایی مرحله دوم صبا فولاد خلیج فارس با ظرفیت اشتغالزایی مستقیم ۴۰۰ نفر و غیر مستقیم پنج هزار نفر در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در غرب بندرعباس آغاز شد.

به گزارش چهارشنبه خبرنگار ایرنا، این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون یورو در مدت ۲۴ ماه احداث خواهد شد و این درحالی است که به طور معمول باید ۳۶ ماه برای احداث چنین طرحی زمان صرف شود.

این مرحله پس از تکمیل و وارد مدار تولید شدن توان تولید یک میلیون و هفتصد و شصت هزار تن ظرفیت تولید بریکت گرم آهن اسفنجی را خواهد داشت.

همچنین طرح استکر ریکلایمر ( انتقال مواد اولیه از طریق نوار نقاله برای تغذیه مخزن روزانه خط تولید) هم در این روز به بهره‌برداری رسید که برای این منظور ۶ میلیون یورو سرمایه هزینه شده است.

این دستگاه زمینه اشتغال ۲۰ نفر را فراهم کرده و ظرفیت برداشت یک هزار و ۵۰۰ تن بر ساعت را دارد.این دستگاه زمینه اشتغال ۲۰ نفر را فراهم کرده و ظرفیت برداشت یک هزار و ۵۰۰ تن بر ساعت را دارد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری هم به خبرنگار ایرنا اظهار کرد:‌ صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۲ میلیون بازنشسته را زیر پوشش خود دارد و درآمدزایی این صندوق باید از محل‌هایی مانند کارخانه صبا فولاد خلیج فارس انجام شده و منابع مالی برای بازنشستگان از چنین روش‌هایی انجام دهد.

نعمت الله ترکی بیان کرد: برای توسعه کارخانه صبا فولاد خلیج فارس هدف گذاری چهار و نیم میلیون تن انجام شده است که اکنون حدود یک میلیون تن تولید دارد و امروز کلنگ مرحله دوم صبا فولاد خلیج به زمین زده شد.

وی ادامه داد:‌ همچنین به زودی طرح فولاد سازی آن هم در همین استان به زمین زده خواهد شد و سرمایه‌گذاری خوبی را در این عرصه خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: اکنون حدود ۱۷۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری با میزان اشتغال مستقیم ۴۰۰ نفر انجام شده است و مدیران صبا فولاد خلیج فارس قول داده‌اند ۲۴ ماهه این طرح احیا به نتیجه برسانند تا به هدف گذاری انجام شده نزدیک شویم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بیان کرد: امید می‌رود این کارخانه روزی به هدف گذاری بلند مدت هشت میلیون تن برسد و درآمد خوبی هم برای صندوق بازنشستگی کشور داشته باشد و هم به حوزه توسعه اشتغال در این استان کمک شود.

ترکی افزود: بخش دیگری نقل و انتقال مواد اولیه تا رسیدن به محل فرآوری است که در گذشته این کار به صورت غیر مستقیم انجام می‌شد و اکنون به صورت مکانیزه و دستگاه استکر ریکلایمر این کار انجام می‌شود و این ظرفیت در مدت سه ماه ایجاد شد.

مدیرعامل صبا فولاد خلیج در آیین کلنگ زنی مرحله دوم این کارخانه و همچنین افتتاح استکر ریکلایمر به خبرنگار ایرنا گفت:‌ ظرفیت اسمی صبا فولاد خلیج فارس در حال حاضر یک و نیم میلیون تن بوده که رکورد ۹۷۰ هزار تن را داریم و هنوز به ظرفیت اسمی نرسیده‌ایم.

احسان دشتانه افزود: ان‌شاءالله در سال جاری بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های انرژی به ظرفیت اسمی خواهیم رسید و برنامه آغاز عملیات اجرایی فولاد سازی را هم در برنامه داریم.

وی اشاره کرد: طرح استکر ریکلایمر هم که برای سالیان متمادی بلاتکلیف مانده بود در ۶ ماه گذشته برای فعال سازی آن برنامه ریزی شد که امروز شاهد راه‌اندازی بودیم.

مدیرعامل صبا فولاد خلیج بیان کرد: این دستگاه موجب صرفه جویی در مصرف سوخت شده و افزایش کیفیت مواد اولیه و همچنین بهینه‌سازی تولید و افزایش بهره‌وری می‌شود.

عملیات اجرایی مرحله دوم صبا فولاد خلیج فارس آغاز شد

شرکت صبا فولاد خلیج فارس فعالیت خود را طبق ماده ۲ اساسنامه برای احداث یک کارخانه فولادسازی به‏ ظرفیت نهایی ۴/۵ میلیون تن آهن اسفنجی و ۴/۵ میلیون تن بیلت و اسلب در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع در هرمزگان متمرکز کرده است.

براساس چشم انداز صبا فولاد خلیج فارس به عنوان بخشی از طرح جامع فولاد کشور در چشم‏انداز ۱۴۰۴ مطرح بوده و مطالعات نشان داد که در صورت تحقق اهداف کلان کشور، میزان تولید فولاد خام در ایران سالیانه به رقمی افزون‌بر ۵۵ میلیون تن خواهد رسید و برای این میزان تولید، ساز و کارهای لازم پیش‏بینی شده است تا کشور هم بتواند نیازهای رشد سالیانه اقتصاد ملی را پاسخ دهد و هم بتواند جایگاه لازم را در منطقه و بازار جهانی فولاد داشته باشد.

با‏توجه به تولید کم بیلت در بین تولیدکنندگان عمده و نیاز کشور به این محصول در حال حاضر بخش عمده آن از طریق واردات تامین می‌‏گردد، چنانچه در طرح جامع فولاد ایران و برنامه چهارم و پنجم توسعه مربوط به بخش فولاد، اغلب کارخانجات پیش‏بینی شده به تولید بلوم و بیلت خواهند پرداخت تا با توجه به ظرفیت‌ها و مواد اولیه موجود در کشور به نحوی سیاست جایگزینی واردات شکل گیرد.

شایان توجه است با اجرا ی کامل طرح و بهره‌برداری از مجتمع عظیم صبا فولاد خلیج فارس بعنوان یک طرح ملی امکان جذب بیش از ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی در منطقه استان هرمزگان به‌صورت مستقیم از نیروهای بومی استان و استان‌های هم‏جوار فراهم خواهد شد که این ایجاد اشتغال تاثیر قابل اهمیت در اقتصاد ضعیف استان و یک بخش مهم بازدارنده از بزهکاری اجتماعی در استان فراهم می‌کند.

محصول‌های این کارخانه آهن اسفنجی است که از احیای مستقیم اکسید آهن بدست می آید، در روش میـدرکس (MIDREX® DRI TECHNOLOGY) گنـدله سـنـگ آهن در کوره قائم با جریانی از گاز متـان که در ریفـورمـر به کمک کاتالیـست به منـوکسیـد کربـن و هیـدروژن شکسـتـه شـده در دمـای حدود ۹۰۰ درجـه سانتـی گراد احیـا و به آهـن با درجـه خلـوص حدود ۸۵ درصد تبدیل می شود.

آهـن اسفنجی به سه شکل سرد، گرم و بریکت گرم تولید و مصرف می شود و در صورتی که کارخانه فـولاد ســازی در کنار کارخـانـه آهـن اسفنجی واقع شـده باشد امـکان استـفـاده از آهن اسفنجی گرم با دمای ۵۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر خواهد بود که موجب صرفه جوئی قابل توجهی در مصرف انرژی واحد فولادسازی خواهد شد.

با توجه به اینکه آهـن اسفنـجی به شکل گنـدله و نرمه تمـایل بسیاری به آتش گیری دارد، برای انتقال آن بایستی از گازهای خنثی استـفاده کرد، آهـن اسفنـجی بریکت شده تمایلی به آتش گیری ندارد و به هر صورت و با هر روشی آن را می توان به محل مصرف انتـقال داد و نیازی به استفاده از گاز خنثی نیست.

تعریف HBI توسط International Maritime Organization) IMO) : آهـن اسفنـجی تولیـد شـده به روش احیـای مستقیم که در دمایی بالاتر از °۶۵۰ سانتی گراد فشـرده شده است و چـگالـی آن بالاتـر از ۵gram/cm³ دارد.

چـگالی بالاتـر از پنج و شـکل بالشـی ماننـد آن، جابجـایی، حمـل دریـایـی، انـبــارداری و عمـلکـرد آن در ذوب را بهـبـود می بخشد.