به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: تعمیق و گسترش روابط با دانشگاه های مطرح و تراز اول به منظور ارتقای سطح علمی و افزایش رشته های تخصصی به ویژه در حوزه اقتصاد دریا محور انجام می شود.
وی ادامه داد: قشم برای دستیابی به توسعه پایدار و همه جانبه به زیرساخت های علمی متناسب با شرایط جزیره نیاز دارد و فراهم ساختن بسترهای علمی و فناوری را در کنار فراهم ساختن زیرساخت های فیزیکی و مالی دنبال می کنیم.
فتح الهی اضافه کرد: ترویج الگوهای توسعه دانش و دانایی محور با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، بومی و پژوهشگر و پرورش ایده ها و خلاقیت ها از جمله اهدافی است که با امضای این تفاهم نامه محقق خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای آینده قشم در حوزه نفت گاز و پتروشیمی، شیلات، گردشگری و صنعت حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان و راه اندازی پردیس های بین الملل دانشگاه های بزرگ نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی و فراهم ساختن فناوری مورد نیاز بازی خواهد کرد.
محمود رضا آقا میری سرپرست دانشگاه شهید بهشتی نیز در بخشی دیگر از این آیین گفت: قشم ظرفیت خوبی تبدیل شدن به دهکده دانشگاهی بین المللی دارد و از رویکرد سازمان منطقه آزاد برای ارتقای علمی جزیره استقبال می کنیم.
وی ادامه داد: با امضای این تفاهم نامه و راه اندازی پردیس بین المللی شرایط پذیرش دانشجو از سال تحصیلی آینده در رشته های متناسب با زیست بوم منطقه فراهم می شود.
اجرای برنامه های تحقیقاتی و مشاوره ای و جذب دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی، تشکیل موسسات پژوهشی و آموزشی، شرکت های دانش بنیان و اشتغال زا و پارک های علم و فناوری از دیگر اهدافی است که در پی راه اندازی پردیس بین المللی دانشگاهی در جزیره قشم نگین خلیج فارس دنبال می شود.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.
نظر شما