۴ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85037920
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

یک مسوول بهداشتی: ۴۰ درصد انواع سرطان با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است

بجنورد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: با داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف غذاهای فست فودی می توان از ۴۰ درصد انواع سرطان جلوگیری کرد.

دکتر محمدرضا اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گرچه سرطان یک بیماری چند علیتی است و عواملی مانند ژنتیک و محیط در آن تاثیر دارد اما تغذیه نقشی به مراتب مهمتر ایفا می کند به گونه ای که عادات و الگوهای غذایی منجر به سرطان می‌شوند.

به گفته وی؛ براساس داده ها و شواهد علمی؛ یک سوم ۵۸۰ هزار مرگ ناشی از سرطان به دلیل تغذیه است.

اکبری با بیان اینکه خراسان شمالی به دلیل تنوع ژنتیکی زمینه بروز سرطان را دارد، گفت: سبک زندگی متشکل از ۲ عامل تحرک کافی و تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری سرطان دارد.

وی، چاقی را اولین عامل مهم در بروز سرطان دانست و خاطرنشان کرد: با افزایش چاقی، سرطان نیز افزایش می‌یابد و سرطان‌هایی مانند روده بزرگ بسیار متاثر از تغذیه هستند.

گوارش در راس سرطان های خراسان شمالی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در ادامه گفت: شایع‌ترین سرطان‌ها طبق آمار سال ۹۷ در استان خراسان شمالی به ترتیب گوراش و پستان است.

وی با اشاره به کاهش سن سرطان در کشور، تصریح کرد: کاهش سن بیماری سرطان نگران کننده است، به گونه ای که در کشور ما به زیر ۴۰ سال رسیده و باید تمرکز آموزش به جامعه هدف مشخص باشد.

اکبری یادآور شد: هفت هزار و ۸۲ نفر در هفته اطلاع‌رسانی سرطان در استان غربالگری پستان و ۱۳۸ نفر ماموگرافی شدند که ۱۳ نفر آن غیر طبیعی و چهار نفر آن ها مبتلا به سرطان بودند.

اکبری با بیان اینکه خودمراقبتی بسیار مهم است و باید مورد آموزش قرار بگیرد، افزود: تغذیه مناسب ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.

خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.

این استان حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha