به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جاویدانه روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان زنجان، افزود: هیچ دستگاهی بی نیاز از کارشناسان مرتبط با این حوزه نیست و دستگاه ها باید متخصصان مورد نیاز در حوزه جی آی اس را جذب کنند و ساختارهای موجود را ارتقا دهند.
جی آی اس (Geographic information system) سیستمی است که با بهرهگیری از آن، کلیه اطلاعات جمعآوری و به صورت لایه لایه تهیه شده و پس از تفکیک و کنترل دادهها، کلیه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز وارد سیستم میشود.
به وسیله این سیستم علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به دادههای مورد نیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویر کشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و به هنگام سازی دادهها و نیز امکان استفاده از دادههای موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نیازهای گوناگون کاربران فراهم می شود.
وی در ادامه تاکید کرد: وجود کارشناسان و متخصصان در حوزه نقشه برداری و جی آی اس اثرات غیرقابل انکاری دارد و دستگاه هایی که از حضور این متخصصان بهره مند هستند داده های آنها با کیفیتتر و نتایج قابل اعتمادتری دارد.
جاویدانه در خصوص سند اس دی آی (پایگاه اطلاعات مکانی) نیز گفت: مصوبه الزام دستگاه ها به مشارکت در تهیه این پایگاه و به اشتراک گذاری داده های آن در سطح ملی و استانی اخذ شده است.
وی یادآور شد: در شاخص های ارزیابی برای سال جاری و سال بعد که از سوی سازمان امور اداری و استخدامی ابلاغ شد، میزان مشارکت دستگاه ها در این حوزه (تهیه زیرساخت داده مکانی) یکی از شاخص های مهم و اصلی تلقی شده است.
جاویدانه با بیان اینکه داده های موجود در این بستر باید به اشتراک گذاشته شود، تاکید کرد: گام بعدی پس از ایجاد این بستر، ارتقای کیفیت و به روز رسانی داده های موجود است که این امر بسیار مهم
خواهد بود همچنین برای اشتراک گذاری باید منابع اطلاعات مکانی به پایگاه داده تبدیل شود و در اختیار جامعه هدف قرار گیرد.
جانشین مرکز مدیریت راهبردی افتای کشور نیز در این جلسه گفت: قدرت، به معنی دسترسی سریع به اطلاعات و توانایی پردازش آنها است.
محمود روزبهانی گفت: اطلاعات اگر در دسترس نباشد به معنی نبود آن است و ارزش واقعی آن زمانی مشخص می شود که اطلاعات سالم و بدون خدشه در دسترس قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تهیه اسناد مدیریت مخاطرات، کار بزرگی است و همه دستگاه ها به سند مدیریت مخاطرات نیاز دارند و رسیدن به آنها گام اول است که مهمتر از ایجاد آن به روز رسانی و فعال و پویا نگه داشتن سامانه مربوط محسوب می شود.
نظر شما