به گزارش خبرنگار ایرنا، «شهریار حیدری» روز پنجشنبه در جلسه تدوین طرح جامع منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین در فرمانداری قصرشیرین با حضور مدیران استانی و شهرستانی و نمایندگان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس به عنوان معین منطقه آزاد قصرشیرین، افزود: الان هم مصوبه شورای طرح جامع و هم طرح شورای نگهبان و اساسنامه منطقه آزاد قصرشیرین را داریم و با تعیین و مشخص شدن و تایید هیات مدیره طرح جامع در مرحله اول اراضی برای واگذاری آماده خواهد شد.
وی اظهار کرد: منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تحول زیادی در اشتغال و معیشت مردم خواهد داشت چون در یک نقطه جغرافیایی که قرار گرفته کاملا متفاوت با سایر مناطق است و با اقلیم کردستان و بخش عربی و به تناسب جغرافیای منطقه با سوریه و مهم تر از همه نزدیکی به دریای مدیترانه که از نظر اقتصادی یک نقطه ژئوپولوتیکی در دنیا و برای سرمایه گذاری شاخص است و هم اکنون سرمایه گذاران داخلی و خارجی اعلام آمادگی کرده اند.
نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: قصرشیرین هشت سال درگیر جنگ بوده و انتظار داریم از سهمیه های اختصاصی از جمله واردات خودرو دولت توجه بیشتری به این منطقه داشته باشد.
وی اظهار کرد: در بحث راه آهن بودجه مناسبی گرفتیم که راه کرمانشاه و خسروی باز شود و بعد از چند سال وقفه شاهد اجرای آن باشیم و همچنین بحث فرودگاه منطقه آزاد قصرشیرین را پیگیری کرده ایم که به طور قطع چرخه تکمیلی دارد و این مباحث راه آهن، جاده های مناسب و فرودگاه به موازات پیش می روند ولی اصل اساس خود منطقه آزاد است که طرح مطالعه ۲ ماه است که شروع شده و در چهار ماه آینده شاهد واگذاری اراضی به سرمایه گذاران و افرادی که تمایل دارند در این منطقه فعالیت اقتصادی داشته باشند خواهیم بود.
حیدری اضافه کرد: منطقه آزاد قصرشیرین در طول مرز قصرشیرین از پرویزخان تا خسروی واقع شده که برای تسریع در کار و منتفع شدن سریع تر مردم با مدیران مناطق آزاد کشور و مسوولان تاکید کردیم فاز اول زودتر انجام شود و ظرف چهار ماه آینده قابل واگذاری باشد.
نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: مرحله اول منطقه آزاد تجاری قصرشیرین از مرز پرویزخان به سمت روستای هدایت در طول نوار مرزی قوره تو و فاز دوم از آق داغ تا خسروی است که از نظر زیرساخت منطقه آماده است و بیش از پنج هزار هکتار از مجموع هفت هزار و ۲۲۳ هکتار اراضی این منطقه ملی است و بحث واگذاری زمین ویژگی خوبی دارد.
وی ادامه داد: از نظر زیرساختی نیز با توجه به اختصاص ۳۰ درصد آب سامانه گرمسیری برای صنعت و ایجاد صنایع پتروشیمی و صنایع آب بر مشکلی برای تامین آب وجود ندارد و این یک فرق منطقه آزاد تجاری قصرشیرین با سایر مناق آزاد کشور است که باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.
حیدری اظهار کرد: در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ به دولت تاکید شد که یکصد هزار خودرو وارد کشور شود که شامل ۵۰ هزار خودروهای سبک با استاندارد و ۵۰ هزار ماشین آلات سنگین برابر نیازمندی ها است که چالشی بود بین دولت و مجلس و دولت پیشنهاد کرد تعدادی برای امسال و این مهم در سال ۱۴۰۲ نیز استمرار داشته باشد.
وی گفت: از سازمان مناطق آزاد کشور درخواست کردیم سهمیه ای را از خودروهای وارداتی به قصرشیرین بدهند که فعلا در بحث هستیم و تاکنون از هیچ مرزی خودرو تحویل نشده که اولویت اول با مناطق آزاد فعال فعلی و در اولویت بعدی نیز مناطق آزاد جدید که قصرشیرین خواهد بود و شفاهی توافقاتی صورت گرفته و دنبال عملیاتی کردن آن هستیم و امید داریم با توجه به نگاه دولت به مناطق محروم این مهم برای قصرشیرین صورت گیرد.
وی ادامه داد: فلسفه امنیت پایدار با کار در فعالیت های اقتصادی محقق می شود و با وجود منطقه آزاد، امنیت پایدار در قصرشیرین بیش از پیش محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: با پیگیری ها و مذاکرات انجام شده با رییس منافذ دولت عراق و مسوولان امنیتی از ۱۵ اسفندماه شاهد فعالیت ۱۵ روزه کارگران ایرانی به مدت ۱۵ روز و در نیمه دوم هر ماه در مرزهای خسروی و سومار برای بهره مندی مرزنشینان و اشتغال افراد بیکار خواهیم بود که روال کار نیز به این صورت است که ۱۵ روز اول ماه کارگران عراقی و ۱۵ روز دوم ماه فعالیت مختص کارگران ایرانی باشد و این در معیشت مردم منطقه تاثیر گذار خواهد بود.
علیاصغر عباسزاده، سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه نیز گفت: منطقه آزاد ارس به عنوان یک منطقه با تجربه بسیار خوب معین منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین انتخاب شده که امید است تمام مسایل گمرکی در این طرح لحاظ شود تا شاهد خیر و برکت آن در منطقه و از بین بردن بیکاری باشیم.
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال جاری به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
نظر شما