مزایا و ظرفیت‌های اقتصادی قصرشیرین در هیچ استان مرزی کشور وجود ندارد

قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: مزایا و ظرفیت های اقتصادی که هم اکنون در این شهرستان مرزی از جمله منطقه آزاد تجاری صنعتی، منطقه ویژه اقتصادی، وجود ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی وجود دارد در هیچ استان مرزی وجود ندارد که به بهره گیری از آنها می‌توان شاهد تحول و توسعه منطقه باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز پنجشنبه در جلسه تدوین طرح جامع منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین با حضور جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و نمایندگان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس، در فرمانداری قصرشیرین افزود: منطقه آزاد تجاری در قانون ماموریت های مهم توسعه ای دارد که بعد از راه اندازی منطقه همه مردم استان، سرمایه گذاران، کارآفرینان و افرادی که در حوزه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال فعالیت دارند باید در منطقه آزاد حضور پیدا کنند.

وی از مزایای منطقه آزاد تجاری صنعتی را برخورداری از معافیت مالیات و عوارض بیان کرد و گفت: این امتیاز خوبی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و واردات و صادرات نیز تابع قانون است و این مزیت ها همگی می تواند منشا تحول و شکوفایی منطقه شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اساسنامه منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تصویب شده، باید سازمان منطقه آزاد در تعامل با استاندار کرمانشاه و سایر مسوولان ذیربط و نمایندگان در اسرع وقت نسبت به تعیین هیات مدیره و معرفی آن ها اقدام کند و تا زمانی که هیات تعیین نشود ساختار و سازمان تعریف و به تصویب دبیرخانه شورای عالی سازمان مناطق آزاد نرسد دیگر فعالیت ها جنبه عملیاتی پیدا نمی کند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: در شرایط کنونی که فرصت های تجاری و اقتصادی در سطح ملی تعریف شده و سایر مناطق آزاد کشور از آن برخوردار هستند از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد می خواهیم که هرچه سریع تر نسبت به راه اندازی ساختار و سازمان نیروی انسانی و اجرایی اهتمام کند تا بتوانیم از ظرفیت ها در سطح ملی و به خصوص واردات خودرو و تجارت با مناطق مختلف استفاده کنیم و رونق و تحول مثبتی در کرمانشاه را در شرایط خاص داشته باشیم.

وی همچنین از رسانه ها خواست تا به معرفی هرچه بیشتر ظرفیت های تجاری، بازرگانی و گردشگری شهرستان قصرشیرین بپردازند چون مزیت های این منطقه متفاوت از سایر مناطق مرزی کشور است.

حیدری در ادامه گفت: هم اکنون ما در استان کرمانشاه و قصرشیرین یکی از استان ها و شهرستان های کاملا امن در کشور هستیم که امنیت پایدار در آن حکم فرما است و در نقطه صفر مرزی هم اکنون عشایر حضور دارند و خدمات رسانی در حوزه آب رسانی انجام شده و در پرتو این امنیت شاهد فعالیت های تجاری و اقتصادی در نقطه صفر مرزهای خسروی و پرویزخان هستیم و با ایجاد منطقه آزاد تجاری دغدغه ای برای امنیت نداریم و این مولفه نیز تقویت خواهد شد.

او گفت: قاچاق با مرزها گره خورده و در همه جای دنیا هرکجا مرزی هست مساله قاچاق نیز اتفاق می افتد ولی در منطقه آزاد با معماری جدیدی که اعمال می کنیم تلاش ما این است که آسیب پذیری های کمتری در حوزه قاچاق داشته باشیم و هدف این است که برای مردم محروم و مرزنشین باید برنامه داشته باشیم تا از ظرفیت مرزها ارتزاق کنند و معیشتشان تامین شود و باید برای آن ها در قالب مرزهای رسمی و منطقه تجاری آزاد صنعتی مسوولیت تعریف کنیم که مردم به قاچاق روی نیاورند.

حیدری در ادامه اظهار کرد: باید در طرح جامع منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تمامی زوایا را در نظر بگیرند و یک افق بلند مدت ترسیم شود و در این طرح باید روستاهایی که در دل طرح وجود دارند و در جنگ خالی از سکنه شد و اکنون مجوز درجاسازی دارند، ملاحظات نظامی و امنیتی و رعایت حریم و مسایل گردشگری، خدماتی، صنعتی و تجاری با مولفه های مختلف و دسترسی به مرزهای خسروی و پرویزخان نیز لحاظ شود.

او گفت: منطقه آزاد پل بین اقتصاد ملی و بین المللی است و باید در این منطقه تکیه شما به آن سوی مرز باشد منطقه آزاد رو به بیرون است و نوک سیاست گذاری و توسعه همه جانبه و پیشران توسعه به سمت مرزها است.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه از توافق با کشور عراق برای انجام کار تخیله و بارگیری کالا در مرز خسروی به صورت مشترک خبر داد و گفت: در مرز خسروی ۱۵ روز عملیات تخیله و بارگیری در خسروی با حضور کارگران ایرانی و ۱۵ روز در منذریه با حضور کارگران عراقی خواهد بود که این کار بزرگی برای منتفع شدن مرزنشینان است که از این ماه عملیاتی خواهد شد.

با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال جاری به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha