پرورش ۱۰هزار قطعه جوجه در هر دوره در ایستگاه اصلاح نژادی مرغ بومی یزد

یزد- ایرنا - مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی یزد از پرورش ۱۰هزار قطعه جوجه در هر دوره ایستگاه اصلاح نژادی مرغ بومی استان خبرداد گفت: از این ایستگاه سالانه حدود ۶۰۰ هزار قطعه جوجه اصلاح نژاد شده در اختیار واحدهای تکثیری، تولیدی و روستائیان قرار می گیرد.

به گزراش روز پنجشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی یزد ، حسین محمدزاده در کارگاه آموزشی تغییر رویکرد روند اصلاح نژادی مرغ بومی استان افزود: مرغ بومی موجود در ایستگاه اصلاح نژاد استان نسل ۱۹ است که نسبت به گله اولیه دارای بازدهی و تولید بالاتری است و می‌توان گفت که نسل امروزی به طور متوسط ۲۱۰ عدد تخم در دوره می‌گذارند در حالی که نسل اولیه این نژاد ۵۰ عدد تخم در دوره تولید می‌کند.

وی اظهار کرد: تا به امروز همه مراکز اصلاح نژادی از یک شیوه و از شاخص‌های همسان برای برنامه اصلاح نژادی استفاده می‌کردند که در این کارگاه مقرر شد این رویکرد تغییر کند و هر استان شیوه اختصاصی خود را با توجه به شرایط ژنتیکی مرغ بومی دنبال کند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: در کشور ۶ مرکز اصلاح نژادی مرغ بومی وجود دارد که هدف اصلی این مراکز حفظ ژنوم و ذخایر ژنتیکی مرغ بومی کشور است.

وی خاطر نشان کرد : با استفاده از برنامه‌های اصلاح نژادی، ویژگی‌های مربوط به تولید و عملکرد این نژادها ارتقا پیدا می‌کند تا از این نژادها به عنوان یک حیوان اقتصادی در شرایط روستایی استفاده شود، با این اقدام به اشتغالزایی روستایی و نیز درآمد خانوار روستایی کمک می‌شود.

تعداد واحدهای مرغداری استان یزد افزون بر ۸۰۰ باب اعلام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha