به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین که پنجشنبه در آستانه هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) برگزار شد، آثار برگزیده این جایزه ادبی معرفی شدند و کتاب شهید محسن جعفری به عنوان شهید شاخص امنیت فارس رونمایی شد.
راضیه کاراندیش، فاطمه نودهی و دنیا اسکندرزاده در بخش داستان کوتاه و مهوش کشکولی،احمد خادمی، فریبا کریمی در بخش داستانک به عنوان برگزیده معرفی شدند.
هیات داوران، در بخش کتاب سال امنیت، کتابی را شایسته عناوین اول تا سوم ندانست و در این بخش، مریم مقانی و وحید حُسنی شایسته تقدیر بودند.
ساهر در لغت به معنی بیدار است. نخستین دوره جایزه ادبی "ساهر" در راستای ارتقای داستان نویسی عرصه امنیت ملی برگزار شد.
داستانک های برگزیده جایزه ساهر به فیلم کوتاه تبدیل شوند
معاون حقوقی،امور مجلس و استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نخستین دوره جایزه ادبی ساهر ضمن تشکر از مجموعههایی که این جایزه ادبی را راهاندازی کردهاند، اظهار داشت: برگزاری این رویداد ابتکار بسیارخوب و مبارکی است. حوزه ادبیات به ویژه ادبیات داستانی منحصر در حوزه ادبیات نیست بلکه مایه اولیه بسیاری از هنرها به ویژه سینما است.
سیدمحمد هاشمی ادامه داد: در پیشرفت صنعت سینما که صنعت پیشرویی در حوزه فرهنگ و هنر است مایههای پلیسی، امنیتی و جنایی بیشترین جذابیت را در بین مخاطبان ایجاد کرده است؛ وقتی بتوانیم به بهانههای مختلف و با تعریف حایزهها به مسئله ادبیات این موضوع بپردازیم و برای تقویت و تربیت نیروهای متعدد در این عرصه تلاش کنیم نه تنها به حوزه ادبیات کمک کردیم به سایر حوزهها به ویژه سینما هم کمک شایانی کردهایم.
هاشمی بیان داشت: در این رویدادها اغلب نگارشها در مورد شهدای والا مقام است و در یک اثر، چندین شهید گلگون کفن به جامعه معرفی میشوند.
وی با اشاره به اینکه این جایزه ادبی در دو بخش داستانک و داستان بلند برگزار شده است، پیشنهاد داد: هرچند ممکن است شرایط لازم برای تبدیل داستانهای بلند ارائه شده در این جایزه به فیلمنامه وجود نداشته باشد اما احتمالا میتوانیم داستانکها را به فیلم کوتاه تبدیل کرد؛ به پیشنهاد بنده میتوان از منابع استان بهره برد و داستانک های برتر را تبدیل به فیلمهای کوتاه کرد تا این کار به عنوان خروجی ملموس و عینی برای جامعه و مخاطبان تبلور پیدا کند.
هاشمی اضافه کرد: مسئله تربیت و کادرسازی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بدون شک برگزیدگان این رویداد سطح بندی دارند. لذا میتوان با داوران و نفرات اول جشنواره مسائل تربیتی و کادرسازی آغاز شود.
تعدد جشنوارهها بدون خروجی موردنظر از آفتهای حوزه هنری و فرهنگی است
معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدد جشنوارهها بدون خروجی موردنظر را از آفتهای حوزه هنری و فرهنگی دانست و گفت: جشنواره فیلم فجر رخ و نماد خوبی در جامعه دارد که تبدیل به حرکت منسجم و الهامبخشی در جامعه شده است؛ امسال هم با رنگ و بوی متفاوت و منزهی برگزار شد.
هاشمی ادامه داد: در حال حاضر با تعدد برگزاری جشنوارههای هنری و فرهنگی روبه رو هستیم که این جشنوارهها اگر مقدمه، موخره و دنباله نداشته باشند خروجی خوبی نخواهند داشت.
وی اظهار کرد: اگر برای جشنوارهها طراحی مناسبی داشته باشیم که از درون آنها محصول، چهرهها و کادر لازم کشف و استخراج شود میتوانیم شاهد اتفاقات خوبی در عرصه فرهنگ و هنر باشیم. لذا باید برای جشنوارهها دنباله تعریف کنیم تا هزینهها به درستی صرف شود و به خروجی مورد نظر برسیم.
در عصر جنگ ترکیبی تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) هم ترکیبی است
اسماعیل محبیپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس هم در این آیین اظهار کرد: هرچند ایجاد امنیت توسط مجموعهها و نهادهای مختلف پیگیری و در نظامات سیاسی و از جمله در کشور ما پایه گذاری و حفظ میشود و ارتقا پیدا میکند اما زمانی که حرف از رشادتها و مجاهدتهای خاموش و سربازان گمنام زده میشود مسئله متفاوت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ادامه داد: کسانی که در مسیر سربازی گمنام امام زمان(عج) هستند امنیت را برای نظام، کشور و مردمی میخواهند که ریشهها و اصالت آن به دین وابسته است و نهایت آمال و آرزوی آنها فراهم کردن یک زندگی سالم و امن برای همه آحاد بشر در زیر بیرق کسی است که امیر و فرمانده آنها است.
محبیپور اضافه کرد: منتظر ماندن برای ظهور امام زمان (عج) قاعدتاً سختیهایی را به دنبال دارد؛ بدون شک در دنیای پُر آشوب مادی گرا حرکت در مسیر معنویت همراه با چالشها، دست اندازها، درگیری ها و ایثارهاست اما مهم نقطه آرمانی و هدف والایی است که در ذهن انسان ایجاد میشود و این فکر و ذهنیت توان او را به حرکت درمیآورد و در این مسیر خیرات و برکات آن را خواهد دید.
وی گفت: ناراحتی برخی سیاستگذاران دنیا از جمهوری اسلامی این است که در مقابل دنیای مادی حرف از معنویت میزند؛ هماکنون در مقابل دنیایی که بدون اینکه خیر و شری در آن تعریف شود، انسان محور تصمیم گیری است.
محبیپور بیان کرد: در چهل و چهار سال گذشته با انواع فتنهها، جنگها و توطئهها روبه رو شدیم؛ در طول این سالها با انواع توطئههایی مواجه شدیم که بر علیه مردم و هستی کشور و مسلمانان عالم و در رأس آن کسانی که بیرق اسلام ناب محمدی را بلند کرده بودند رقم خورد.
معاون استاندار فارس یادآوری کرد: کسانی در عرصه امنیت تلاش کردند که نه خودشان و نه تلاشهایشان شناخته شد. اما تلاشهایشان قابل گفتن هم نیست چراکه برای برخی مایه دلنگرانی است و برای دشمنان پنهان کاری بیشتر را به دنبال دارد؛ این نگفتنهاست که آنها را به مدال گمنامی مفتخر کرده است.
وی بیان داشت: این برنامه که امیدواریم میزبان دائمی آن در استان فارس و کشور باشیم شاید منطبق با واقعه و حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) باشد که در چهارم آبان ماه امسال رقم خورد؛ در یک خلأ اطلاعاتی کسانی که مثل کفتار منتظر آسیب زدن به جسم و جان مردم بودند از یک فرصت کوتاه سوءاستفاده کردند و در نهایت منجر به وقوع حادثه تلخ شاهچراغ (ع) شدند.
وی اضافه کرد: قطعا در عصر جنگ ترکیبی که علیه نظام جمهوری اسلامی و بشریت رقم خورده تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) هم ترکیبی است و هر چه مسیر جلوتر برود این قوت و اقتدار بیشتر خواهد شد.
معاون استاندار فارس اظهار کرد: وظیفه هنرمندان این است که تا جایی که برای آنها مقدور است در این تاریکی و در این هجمه های عجیب تبلیغات سیاه دشمنان، چراغ و شعاع نوری برای نشان دادن زحمات و تلاشهای انجام شده باشند تا این تلاشها دیده شود.
پیش از این. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در نشستی خبری گفته بود: قصه ژانرهای مختلف در حوزه داستان یکی از اتفاقات مغفول مانده درعرصه داستاننویسی کشور است که جایزه ادبی ساهر تلاش کرده در این عرصه قدم بگذارد و به بخش حوزه امنیتی بپردازد.
حمیدرضا قانعی افزود: جایزه ادبی ساهر آغاز این راه است و قول میدهیم تمام تلاشمان را برای مراحل بعد و رقم خوردن اتفاقات خوب در این زمینه به کار بگیریم؛ امیدواریم بتوانیم این جایزه را در سطح بینالملل گسترش و توسعه دهیم و سالهای سال از مواهب چنین رویدادها و فرآیندهای محتوایی در استان بهرهمند شویم.
بیژن کیا دبیر ادبی انجمن ساهر نیز اظهار داشت: نخستین دوره جایزه ادبی "ساهر" با هدف ارتقای داستان نویسی در عرصه امنیت ملی در دو بخش «داستان کوتاه و داستانک» و همچنین انتخاب « رمان سال امنیت » برگزار شد.
کیا در رابطه با جایزه ادبی ساهر گفت: از آنجا که میبایست پیشینهای در بحث تخصصی ژانر تعریف میشد این جایزه رویکرد آموزشی رقابتی دارد؛ در واقع انجمن داستانی هر هفته تشکیل میشود و در این انجمن مطالب آموزشی مطرح و داستانها نقد و بررسی و کارگاههایی آموزشی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سه کارگاه در شیراز، بوشهر و کرج برگزار شد، گفت: آثاری از اقصی نقاط کشور از شمال گرفته تا جنوب از شرق تا غرب برای شرکت در این جایزه ادبی ارسال شده است. از طریق فضای مجازی هم ارتباط خوبی با جوانان فعال در عرصه داستان برقرار کردیم. در این مدت توانستیم با داستان نویسان جوان ارتباط خوبی داشته باشیم.
کیا عنوان کرد: داوری در سه مرحله انجام شد. مرحله اول که مرحله غربالگری بود و مرحله دوم مرحله امتیاز دادن به آثار است و آثاری که از ۱۰۰ امتیاز،موفق به کسب ۶۰ امتیاز به بالا شدهاند وارد مرحله نهایی شدهاند. مهدی قزلی، محمد قنبری و سارا عرفانی داوران در مرحله نهایی در بخش ادبیات داستانی بودند.
میثم محمدی دبیر اجرایی این رویداد هم اظهار کرد: جایزه ادبی ساهر ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ همزمان با روز قلم در تالار غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و از پوستر این رویداد رونمایی شد. ارسال آثار توسط نویسندگان تا ۳۰ دیماه ادامه داشت.
وی با اشاره به اینکه کتاب سال امنیت در مراسم اختتامیه معرفی شد،گفت: حدود ۴۲ کتاب از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ در این زمینه به چاپ رسیده است. کتاب شهید محسن جعفری که به عنوان شهید شاخص امنیت از استان فارس هستند در مراسم اختتامیه رونمایی شد.
او افزود: حوزه هنری فارس قول داده که آثار برگزیده به چاپ برسد.
محمدی بیان کرد: انجمن داستان ساهر نخستین انجمن تخصصی داستانهای امنیتی، اطلاعاتی، پلیسی، معمایی و جاسوسی است که در کشور راهاندازی شده؛ جایزه ادبی ساهر نیز با استقبال بسیار خوب نویسندگان و اساتید روبه رو شده است؛ دبیرخانه دائمی این رویداد در شیراز است و احتمالا سال ۱۴۰۲ در هفته انقلاب اسلامی رونمایی پوستر دوره دوم را خواهیم داشت.
نظر شما