به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس", دولت ارمنستان در بیانیهای گفت: در این گفت و گو، دو طرف بحران انسانی در قره باغ ناشی از محاصره غیرقانونی کریدور لاچین توسط آذربایجان و راههای غلبه بر آن را مورد بررسی قرار دادند.
در ادامه این بیانیه آمده است: از جمله موضوعات دیگر مورد گفت گو اعزام هیأت حقیقت یاب سازمان ملل به قره باغ و کریدور لاچین بود
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در این گفت و گو دو طرف برای ادامه بحث در مورد اعزام هیات سازمان ملل توافق کردند.
آنتونیو گوترش اعلام کرد که روی این موضوع متمرکز خواهد ماند و نخست وزیر ارمنستان به تصمیم دادگاه بین المللی سازمان ملل متحد مبنی بر موافقت با درخواست ایروان برای اتخاذ اقدامات موقت جهت رفع محاصره کریدور لاچین اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، پاشینیان روز ۱۵ فوریه به عنوان یکی از جدیدترین طرحهای خود برای ایجاد صلح بیان کرد که ارمنستان ایجاد یک منطقه غیرنظامی در اطراف قره باغ با تضمینهای بینالمللی را پیشنهاد کرده است.
دیدار علیاف و پاشینیان با حضور بلینکن در روز ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) نخستین دیدار آنها از اکتبر سال گذشته بود زمانیکه تنشها بر سر مسدود کردن گذرگاه لاچین که تنها مسیر زمینی برای ارتباط مستقیم میان سرزمین اصلی ارمنستان و قره باغ کوهستانی است، بالا گرفت.
در جریان جنگ ۶ هفتهای در سال ۲۰۲۰، جمهوری آذربایجان کنترل بخش زیادی از قره باغ و مناطق مجاور تحت اختیار نیروهای ارمنستان را به دست آورد که در آن بازه زمانی بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر کشته شدند و در نهایت یک
توافق صلح با میانجیگری روسیه به دست آمد. منطقه قره باغ از نظر بینالمللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته میشود اما ۱۲۰ هزار ساکن آن مردم محلی ارمنی هستند.
انسداد گذرگاه لاچین در برههای تقابل پرتنش میان آذربایجانیها و نیروهای روسیه که به عنوان صلحبان مستقر هستند را به همراه داشت. دیده بان حقوق بشر در ۲۱ دسامبر گذشته (۳۰ آذر) گفت که انسداد گذرگاه لاچین دسترسی به خدمات و کالاهای اساسی برای دهها هزار تن از ارمنستانیهای ساکن در منطقه قره باغ را مختل کرده است.
نظر شما