به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا، نشست سالانه اندیشکدههای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با عنوان اندیشهورزی پیشرفت با حضور رئیس شورای عالی و رئیس مرکز، اعضای شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و رییس و اعضای اندیشکده های مرکز در محل این مرکز برگزار شد.
آخرین وضعیت پیش نویس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، شامل تدوین چارچوب های نظری مفهومی در بخش های علم، فرهنگ، عدالت، اقتصاد، اجتماع، سیاست و معنویت، که در آخرین نسخه الگو درج شده، بررسی شد. همچنین سامانه جامع الگو که منتخب بیش از یکصد هزار صفحه اسناد پشتیبان الگو را به صورت فرا متن در ارتباط مستقیم با متن الگو قرار می دهد، معرفی شد.
این سامانه پس از تصویب و ابلاغ الگو از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. روسای اندیشکدههای علم، فرهنگ، فقه و حقوق اسلامی، عدالت، چرخه نوآوری، آمایش بنیادین، آب، محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی، جمعیت و نیروی انسانی، خانواده نیز در این نشست گزارشی از عملکرد و دستاوردهای اندیشکده خود طی سال ۱۴۰۱ ارائه دادند.
همچنین در بخش پایانی نشست «اندیشهورزی پیشرفت»، ۱۳ نفر نمایندگان اندیشکدههای تخصصی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به بحث و تبادل نظر درباره اندیشهورزی و تحقق پیشرفت فکری و برنامه اندیشکده ها در این خصوص در سال ۱۴۰۲ پرداختند. این نشست با حضور بیش از یک صد نفر از اندیشمندان و دانشگاهیان و علمای حوزه و فعال در تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، برگزار شد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، این مرکز در سال ۱۳۹۰ و با حکم حضرت آیتالله خامنه ای، مقام معظم رهبری تاسیس شد. بر اساس این حکم دکتر صادق واعظزاده، حجتالاسلام علیاکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزهی علمیه قم، حجت الاسلام دکتر میرمعزی، دکتر داودی، دکتر خلیلی عراقی، دکتر زاهدی وفا، دکتر اکبرزاده، دکتر سعید جبل عاملی و دکتر میرغفوری اعضای شورای عالی مرکز و آقای دکتر صادق واعظزاده رئیس شورا و رئیس این مرکز است.
اولین جلسه شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در تاریخ ۱۳۹۰/۰۳/۱۸ تشکیل شد. اساسنامه مرکز نیز به مدت یک ماه پس از ابلاغ حکم تاسیس مرکز، به تصویب مقام معظم رهبری رسید. در نتیجه، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تحت نظر مقام معظم رهبری، نهادی است علمی و پژوهشی دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی، اداری و استخدامی که طبق اساسنامه خود اداره می گردد. رئیس و اعضای شورای عالی مرکز با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای یک دوره سه ساله منصوب میشوند.
این مرکز با هدف تعمیق و توسعه تفکر، تحقیق و نظریه پردازی درباره مبانی، اصول، شاخص ها و دیگر ابعاد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تکامل فرد و اجتماع بر اساس تعالیم و ارزش های متعالی اسلام ناب محمدی و با بهره مندی از دستاوردهای متقن علمی و تجارب ارزشمند بشری، ایجاد و حفظ فضای گفتمانی اصیل و قوی در حوزه و دانشگاه و در سطح جامعه حول محور الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و طراحی و تدوین پیش نویس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان سند بالادستی حاکم بر چشم اندازها، سیاست های کلی و برنامه های توسعه مبتنی بر مبانی اصیل اسلامی و منطبق بر مقتضیات و ویژگیهای فرهنگی، اقلیمی و طبیعی ایران تاسیس شده است.
مرکز الگوی اسلامیایرانی پیشرفت اکنون دارای اندیشکدههای فقه و حقوق اسلامی، مبانی، علم، معنویت، فرهنگ، چرخه نوآوری، آب و محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی، جمعیت و نیروی انسانی، خانواده، آمایش بنیادین، امور اجتماعی، دفاع و امنیت و سیاست است.
نظر شما