"حسین دولت دوست" روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، اظهار داشت: کمبود امکانات و شرایط نامساعد خانواده ها، مشکلات رفت و آمد دانش آموزان استثنایی را دو چندان کرده است که برای رفع این نیاز به ۳۰ وسیله نقلیه مانند "وَن یا مینی بوس" برای جابجایی این گروه از دانش آموزان داریم.
دولت دوست، چالش بعدی این گروه از دانش آموزان را، کمبود تجهیزات کارگاهی و توانبخشی برشمرد و افزود: کارگاه های رشته های مهارتی استثنایی مشکل کمبود یا فرسودگی تجهیزات دارند، همینطور اتاق های شنوایی سنج، کاردرمانی و بینایی سنج، تجهیزات آنها قدیمی و بلااستفاده است.
وی یادآور شد: اغلب دانش آموزان استثنایی استان در رشته های مهارتی، نظیر خیاطی، لوله کشی، نقاشی ساختمان، کمک کار اداری، سِراجی کیف و کفش (سراجی: تولید مصنوعات چرمی به روش سنتی)، باغبانی، مشغول تحصیل هستند اما کارگاه های آنها مجهز نیستند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان دانش آموزان استثنایی در مقاطع مختلف را یک هزار و ۷۵۰ نفر، برشمرد و توضیح داد: یک هزار نفر از آنها در مدارس خاص استثنایی به تحصیل مشغول هستند، ۴۰۰ نفر از آنها را مدارس اختلالات پوشش می دهند و ۳۵۰ نفر باقیمانده، تلفیقی هستند که اگرچه مشکل بینایی یا شنوایی دارند ولی در مدارس عادی تحصیل می کنند.
دولت دوست، کل مدارس استثنایی استان را ۶۱ مدرسه برشمرد ( ۳۰ مدرسه مستقل شهری و ۳۱ مدرسه روستایی) و توضیح داد: از کل دانش آموزان استثنایی، نزدیک به ۲۰۰ دانش آموز در مقطع متوسطه اول و دوم و مابقی آنها در مدارس ابتدایی و پیش دبستانی مشغول تحصیل هستند.
وی به فعال نبودن رشته ریاضی و تجربی برای این گروه از دانش آموزان در استان اشاره کرد و گفت: حدود ۲۰ دانش آموز استثنایی هوش بر عادی(مثلا نابینا هستند ولی از نظر هوشی وضعیت خوبی هستند) در رشته علوم انسانی به تحصیل مشغول هستند
وی در پاسخ به احتمال ترک تحصیل در مقاطع متوسطه اول و دوم با توجه به آمار پایین این مقاطع نسبت به کل دانش آموزان، گفت: اگرچه در این مقاطع ریزش این دانش آموزان بیشتر است، ولی شناسایی دانش آموزان در طی سه اخیر بیشتر بوده است و از طرفی خانواده خیلی از دختران دانش آموز استثنایی، تمایلی به ادامه تحصیلی آنها ندارند.
دولت دوست تعداد دانش آموزان استثنایی خانم و آقا را به نسبت مساوی برشمرد و اضافه کرد: اغلب این دانش آموزان مربوط به شهر یاسوج، گچساران و دهدشت هستند.
وی به کمبود معلم و امکانات ورزشی و سالن مخصوص در مدارس استثنایی اشاره کرد و گفت: کمبود ۱۰ معلم در گفتار درمانی، کاردرمانی و شنوایی سنجی، وجود دارد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی کل نیروهای انسانی آموزش و پرورش استثنایی استان را ۴۴۴ نفر برشمرد و گفت: از این تعداد ۳۲۴ نفر معلم هستند .
دولت دوست داشتن آمار دقیق از بازمانده های تحصیلی را کار سختی دانست و گفت: اگرچه تعدادی هم شناسایی شدند ولی اینها تمایلی به آموزش در مدارس استثنایی ندارند.
وی در پاسخ به سوال قبولی این دانش آموزان در رشته های کنکور گفت: در سال جاری قبولی در دانشگاه ها نداشتیم ولی درسال گذشته ۶ نفر قبولی در دانشگاه ها داشتیم.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال در بیش از ۳۰۱۸ باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.
از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را آقایان تشکیل می دهند.
نظر شما