به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «الخلیج آنلاین»، سازمان فدرال اداره نظارت بر مقررات هسته ای در امارات با اعلام این خبر افزود: با بهره برداری از سومین نیروگاه برق «براکه» ، ۱۴۰۰مگاوات برق بدون کربن به شبکه برق کشور اضافه می شود.
براساس این گزارش، از زمان صدور مجوز بهره برداری از این نیروگاه در ژوئن ۲۰۲۲، سازمان فدرال نظارت بر مقررات هسته ای امارات بر تمام مراحل بارگذاری سوخت و تست های آزمایشی نظارت داشته است.
این سازمان ضمن تاکید بر تعهد اپراتور این نیروگاه (شرکت انرژی نواه) به رعایت تمام الزامات نظارتی برای شروع این مرحله مهم، اعلام کرد: این دستاورد در نتیجه فعالیتهای کنترلی شدید از جمله بازرسی و کنترل مستمر، برای اطمینان از ایمنی و امنیت نیروگاه هسته ای مزبور حاصل شده است.
سازمان انرژی هستهای امارات سپتامبر گذشته، از آغاز به کار سومین نیروگاه برق «براکه» خبر داده بود.
در مارس ۲۰۲۲ نیز معاون شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی، از راه اندازی موفق دومین نیروگاه برق براکه خبر داده بود، نخستین واحد نیروگاهی براکه نیز اوایل اوت ۲۰۲۰، به بهره برداری رسیده بود.
نیروگاه براق «براکه» از غرب در حدود ۵۰ کیلومتری مرز عربستان، ۳۲۰کیلومتری مرز با عمان و ۳۵۰ کیلومتری مرز با ایران قرار دارد.
بر اساس این گزارش، سازمان آب و انرژی کره جنوبی تفاهم نامهای را در زمینه تحقیق و توسعه با سازمان انرژی هستهای امارات به منظور توسعه و تبادل فن آوری هستهای میان دو کشور امضا کرده بود.
طبق این توافق نامه، دو طرف طی سه سال آینده در زمینه تحقیق و توسعه تجهیزات نیروگاه هسته ای، مواد شیمیایی و سایر موارد همکاری خواهند کرد.
رآکتور براکه در نزدیکی ابوظبی قرار دارد و ظرفیت تولید یکهزار و ۴۰۰ مگاوات برق را داراست.
عملیات ساخت نیروگاه هستهای «براکه» از سال ۲۰۱۲ در کنسرسیومی به مدیریت شرکت «کپکو» کره جنوبی آغاز شده بود. امارات برای ساخت این چهار رآکتور هستهای و خدمات پس از راهاندازی آنها، مجموعا ۴۰ میلیارد دلار هزینه خواهد کرد.
برخی کشورهای منطقه و حتی شماری از انجمنهای تخصصی نسبت به وضعیت ایمنی و امنیت این نیروگاه سوالهای جدی دارند و حتی کشوری همچون قطر این نگرانیها را به آژانس انرژی اتمی منعکس کرده است.
کارشناسان با بیان اینکه امارات باید در خصوص وضعیت امنیت و ایمنی این نیروگاه به کشورهای منطقه پاسخگو باشد، گفته اند: کشورهایی که میخواهند از انرژی پیشرفته هستهای بهرهبرداری کنند باید بتوانند استانداردهای پیشرفته ایمنی و امنیت آن را نیز رعایت کنند.
نظر شما