به گزارش ایرنا، «علی اکبر اسدی» عصر شنبه در همایش مهندسین جدیدالورود سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی در اراک، افزود: جامعه مهندسین خلاق هستند و این خلاقیت باید در تمام حوزهها تقویت و گسترش یابد.
وی یکی از مهمترینخلاقیتها را در حوزه معماری و عمران دانست و گفت: آثار و بناهای قدیمی زیبایی در شهر مشهود است که این سبک در دوره جدید کاهشیافته و اجرای سبک و سیاق قدیم در برخی نماها مغفول مانده و این یک اشکال است که انتظار میرود مهندسان جدیدالورود، با خلاقیت خود در حوزه طراحی و اجرا، زیباییهای بصری شهر را رونق دهند.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: یکی از اقدامات اولویت دار، توجه ویژه به ساختمانهایی است که خلاقانه طراحی شده و با برگزاری یک مسابقه به این ساختمانها امتیاز دهیم تا اجرای این نوع سبک معماری در استان گسترش یابد.
اسدی عنوان کرد: مهندسان در توسعه استان نقش برجستهای دارند اما گروه عظیمی از این قشر در حوزه بازار آزاد فعال هستند و کمتر در حوزه تصمیمگیری و رونق توسعه استان مرکزی دخیل هستند که انتظار میرود از ظرفیت دانش و خلاقیت مهندسان بیشترین بهرهگیری را داشته باشیم و در این راستا تعامل و همافزایی لازم صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه، آغاز برای اقدامات در استان پس از گذر یک باره زمانی مورد انتقاد قرار میگیرد از این رو امید است جامعه مهندسین استان در تمام حوزههای عمرانی مشارکت و همفکری کنند چرا که بهرهگیری از ظرفیت، دانش و تفکر خلاق جمعیت ۶ هزار نفری این جامعه هدف، به طور حتم در توسعه و عمران و آبادانی شهر نقش برجسته و راهبردی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: تعامل و همکاری متقابل میان مردم، جامعه مهندسی و سازمان نظام مهندسی، به عنوان سه ضلع تعیین کننده، زمینهساز امنیت و رفاه مردم در حوزه ساخت و ساز و تامین مسکن مطرح است که باید با ایجاد اعتماد در بین آحاد جامعه در حوزه ساخت و ساز و تامین مسکن، تحولی قابل توجه در کشور به وجود آید.
«حمید اِنعامی»، ارتقا علم و دانش و خلاقیت را از مهمترین عوامل ایجاد اعتماد در جامعه عنوان کرد و افزود: جامعه مهندسی، باید توسعه شهری را به عنوان یک مسئولیت اجتماعی و مدنی به عنوان یک رویکرد محوری مد نظر قرار دهند.
وی تاکید کرد: نقش مهندسان در فرآیند ساخت و بهرهبرداری مدیریت شهری، موثرتر از سایر اقشار جامعه است و به همان میزان که توسعه و رونق شهر، محصول مهندسان است، ایمنی، صحت طراحی و پیش بینی پیامدهای بهره برداری در حوزه مسئولیت این قشر قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی اظهار داشت: نقش خطیر و حرفهای این قشر در فرایند توسعه شهر باید از سوی همه دستگاههای مسئول اعم از شهرداری، دولت و دستگاه قضایی پذیرفته شود و هم جامعه مهندسی با تعامل و هم افزایی گامهای موثرتری در راستای رفع چالش های شهر بردارند.
انعامی گفت: رعایت استانداردها و تامین ایمنی در سازهها و طرحها حین اجرا و نظارت دقیق از سوی مهندسان امری ضروری است چرا که این جامعه هدف میتوانند نقش موثری در توسعه کیفی و بهبود شرایط زیست شهری شهروندان داشته باشند.
وی عنوان کرد : همه ما متعلق به این شهر و سرزمین آبا و اجدادی هستیم و باید با ایجاد تعهد، منیتها را کنار بگذاریم و با یک کار جهادی، برای توسعه و آبادانی و پویایی شهر و استان در شان و جایگاه اسم آن که خطه عرفا و فرهیختگان کشور است، از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی هم در این نشست بیان داشت: این همایش مربوط به ۴۰۰ مهندس است که که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در هفت رشته عمران، ترافیک، معماری، برق، مکانبک، شهرسازی و نقشه برداری قبول و موفق به اخذ پروانه شدند.
« علیرضا حبیبی » افزود: کیفیت طراحی، نظارت و اجرا در این استان نسبت به سایر استانهای کشور قابل توجه است و امید است با ورود مهندسین جدید الورود شاهد تحول و رویدادهای مثبت در این سازمان باشیم و جوانان این مسیر را با موفقیت بیشتری ادامه دهند.
وی تاکید کرد: مهندسان جدید الورود بر این امر واقف باشند که بر اساس قانون باید مسئولین کار خود را بر عهده بگیرند و نمیتوانند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند حتی اگر مالک در این راستا تعهد محضری دهد از بار مسئولیت شما کم نمی شود.
حبیبی با بیان اینکه فعالیتهای مربوط به طراحی در دفاتر انجام می شود گفت: نظام مهندسی نقشه را کنترل و در صورت وجود مشکل، آن را در اسرع وقت رفع میکند و این مهم باید مدنظر ویژه باشد که نظارت مهندسین به صورت مستمر است و باید دایم در محل پروژه حضور داشته باشند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس قانون، مهندسان عمران و معماریان توانمند به عنوان مجری ساختمان باشند و با توجه به اینکه عمده ساختمانها به صورت بتنی ساخته میشود از این رو باید این جامعه هدف با قانون بتن آشنایی کامل داشته باشند.
حبیبی ادامه داد: مهندسان باید پیش از اجرا، تمام نقشهها را تطبیق دهند و در صورت مشاهده کوچکترین ایرادی باید ابتدا مکاتبات لازم را داشته باشند.
وی تاکید کرد: مهندسان جدید الورود ابتدای فعالیت خود باید اظهارنامه مالیاتی خود را چنانچه درآمدشان صفر باشد ارایه دهند در غیراینصورت مشمول جریمه میشوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با اشاره به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان گفت: اجرای این مبحث که در راستای صرفهجویی در مصرف انرژی ساختمان است، با توجه به نرخ حاملهای انرژی باید مدنظر ویژه باشد و در صورت بروز هرگونه تخلف به ارگانهای ذیربط اعلام شود. همچنین تمام نقشهها و گزارشهای مرحلهای را داخل فایل به صورت آرشیو نگهداری کنند.
حبیبی اظهار داشت: اکنون مقررات ملی ساختمان بروز مورد بازنگری و آیین نامهها به صورت دایم، ویرایش میشود که انتظار میرود مهندسان اطلاعات خود را بروز و این مهم را در صنعت ساخت و ساز اعمال کنند.
وی با بیان اینکه کنترل نقشهها به صورت متمرکز انجام می شود، افزود: به صورت تدریجی باید کیفیت نقشههای شهرستان همانند مرکز استان ارتقا یابد و نقشههای مورد تایید سازمان باید اجرایی شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی بیان داشت: شمار جامعه مهندسان این استان، ۶ هزار و ۱۰۰ نفر است که چهار هزار و ۳۹۰ نفر دارای پروانه و یک هزار و ۸۰۰ نفر فاقد پروانه هستند.
حبیبی تصریح کرد: تعرفه خدمات نظام مهندسی دو درصد هزینه ساخت و این تعرفه در کشورهای پیشرفته ۱۰ درصد و افزایش این مهم در حیطه اختیارات وزارت راه و شهرسازی است که امیدوریم این تعرفه خدمات تا پنج درصد افزایش یابد تا تعرفه واقعی شود.
وی خاطرنشان کرد: این مهم مدنظر است که با افزایش تعرفه خدمات مهندسی شاهد بهبود کیفیت ساخت و ساز خواهیم بود .
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی گفت: با مروری به زلزلههایی که از سال ۴۱ در کشور به وقوع پیوسته میتوان با اطمینان گفت که کیفیت ساختمانها نسبت به ۲۰ سال گذشته افزایش یافته و با توجه به اینکه ۷۰ درصد سفر خانوار مربوط به هزینه مسکن است انتظار می رود جامعه مهندسین، افزایش کیفیت ساخت و ساز را در اولویت قرار دهند و امید است با ورود مهندسان جدید به این حرفه شاهد رشد و اعتلای صنعت ساخت و ساز در استان و کشور باشیم.
در پایان این آیین، سوگندنامه مهندسان جدید الورود استان مرکزی قرائت شد.
نظر شما