به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، موبد پدرام سروش پور در آیین گرامیداشت عشق و مهر ایرانی با حضور نمایندگان ادیان، اقوام و مذاهب ایرانی اظهار داشت: ما ایرانیان از دیرباز از نخستین ملت های یکتاپرست جهان هستیم و این باعث افتخار است. اما به غیر از این بسیاری از باورها و اندیشه های کهن ایرانی از جمله باور داشتن به عشق و دوستی و صلح و آرامش به عنوان آرمان اصلی تمام پیامبران الهی امروزه همچنان سرمشق جهان و جهانیان است.
وی افزود: ما زرتشتیان نیایش های خود را با خشنودی و آرزوی شادی اهورامزدا آغاز می کنیم و اعتقاد داریم بزرگترین آرزویی که اهورامزدا برای بندگان خود دارد شادی و آرامش است. این ویژگی کهن این فرهنگ است.
سروش پور گفت: ویژگی اهورامزدا این است که تمام مردم دنیا را دوست دارد و این باور را باید در وجود خودمان نهادینه کنیم. تمام انسان ها با هر فکر و عقیده و ایده ای که دارند فرزندان آن خدای واحد هستند و این فلسه و اصل عشقی می شود که ما به دنبال آن هستیم. فلسفه ای که خدا و انسان را عاشق و معشوق هم می داند.
وی افزود: باور نیاکان ما این بوده که اگر خرد و خردورزی در جهان حاکم باشد زمینه عشق، صلح و دوستی در آن جامعه حاکم می شود و اگر جز این باشد زمینه خشونت و جنگ و ستیز در آن شکل می گیرد.
سروش پور اظهار داشت: دومین اصل برقراری عشق، دوستی، صلح و آرامش در جوامع، برابری تمام انسان ها و احترام گذاشتن به این برابری است و اگر تاریخ را بررسی کنیم می بینیم که تمامی جنگ ها از این تبعیض و از آنجایی شکل گرفته که به نام دین باعث جدایی انسان ها از هم شده اند. تمامی جنگ ها ناشی از باور نداشتن به برابری بوده است.
وی گفت: اگر به دنبال عشق و آرامش واقعی هستیم باید این بن مایه ها را به درستی بشناسیم.
سروش پور همچنین تصریح کرد: در میان جشن هایی که به نام جشن های عشق و دوستی در ایران می شناسیم آنچه به سنت تبدیل شده یکی جشن مهرگان و دیگری سپندارمزگان است. جشن مهرگان یکی از جشن های بزرگ ایرانیان در حد جشن نوروز بوده است.
وی افزود: دومین جشن سپندارمزگان است که نماد آن فروتنی و عشق است و چون نماد این، عشق و مهمتر از آن زایندگی بوده ایرانیان این روز را برای زنان و زمین پاس می داشتند. ایرادی نمی بینم به هر کدام از این دو در جای خود احترام بگذاریم و آنها را بزرگ بداریم.
نظر شما