۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۱۹
کد خبرنگار: 2426
کد خبر: 85041063
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سلاجقه: اشتراکات زیست محیطی سرنوشت محتوم انسان‌ها را واحد ساخته است

تهران - ایرنا - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه امروز در کره زمین اشتراکاتی وجود دارد که انشقاق‌ها آن را از بین نمی‌برد، گفت: این اشتراکات محیط زیستی سرنوشت محتوم انسان‌ها را واحد کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی و چالش‌های فرامرزی زیست محیطی، صبح امروز -یکشنبه ۷ اسفند- با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور امور خارجه، علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو و علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

سلاجقه در این نشست گفت: وقتی باگنر تئوری نظریه اشنقاق قاره‌ها را مطرح و پوسته زمین را تکه‌تکه و انشقاق پذیر اعلام کرد، به این روزگار فکر نمی‌کرد که محیط‌زیست زمین پیوسته و انشقاق‌ناپذیر است.

وی با اشاره به اینکه قاره‌های مختلف و ظرفیت‌های انسانی آن پیوسته است و در زمان و مکان نمی‌گنجد، گفت: در قرآن کردیم هم آمده است که انسان را در قبایل مختلف خلق کردیم و انسان باید درباره زمینی که در آن زندگی می‌کند تفکر و تعقل کند.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه امروز در کره زمین اشتراکاتی وجود دارد که انشقاق‌ها ان را از بین نمی‌برد، کفت: این اشتراکات محیط زیستی سرنوشت محتوم انسان‌ها را واحد کرده است.

وی افزود: وزیر امور خارجه همیشه در کنار سازمان محیط زیست بوده است و این سازمان حداقل در ۱۵ کنوانسیون و ۱۰ الحاقیه بین‌المللی عضو بوده و شقوق مختلفی را مدیریتی می‌کند.

سلاجقه افزود: این اتحاد دیپلماسی و محیط زیست در دولت سیزدهم نمود عینی یافته و تلاش می‌کنیم بر همه مسائل کنار هم فائق آییم.

وی با اشاره به اینکه نمونه این بحث در نشست ۲۱ تیر در تهران تجربه کردیم، گفت: رهبر معظم انقلاب در بند ۱۵ سیاست‌های کلی نظام، سازمان حفاظت محیط زیست را تکلیف کردند که پیشقراول باشد و این مقدمه‌ای برای پیش قراولی سیاسی و دیپلماسی کشور است.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: در این نشست‌های متعدد مشاهده شد که اشتراکات و زبان مفاهمه واحد بین‌ ملل مختلف می‌تواند ما را کنار قرار دهد.

سلاجقه با بیان اینکه دنیای ظلم ما را در معرض شدیدترین تحریم‌ها قرار داده است، گفت: با این وجود زبان واحد انسانیت برخاسته از طینت پاک انسان می‌تواند ما را کنار هم قرار دهد و این اصل مبنای اتحاد کشورهاست مانند آنچه در نشست‌های ۲۱ تیر مشاهده شد و زمینه‌ساز شکل‌گیری سازمان منطقه‌ای محیط زیست، ایجاد دبیرخانه منطقه‌ای و صندوق همگرایی محیط زیست شد.

به گفته وی، همچنین جمهوری اسلامی ایران از سوی سازمان ملل متحد مکلف به برگزاری نشست بین‌المللی گرد و غبار در سال ۱۴۰۲ مکلف شد که در خرداد یا مرداد سال آینده برگزار می‌شود.

وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بین دیپلماسی و محیط زیست، ابزار اطمینان کرد که راه برای حل و فصل مسائل دیگر تسهیل خواهد شد.

وی تغییر اقلیم را تهدید جهانی دانست و تصریح کرد: موضوع تغییر اقلیم موضوعی داخلی نیست و نمی‌توان از کنار آن به راحتی گذشت.

سلاجقه ادامه داد: بالای ۹۵ درصد آنچه درباره تعیر اقلیم اتفاق می‌افتد مربوط به فعالیت‌های انسانی است که ما را مکلف می‌کند در نشست‌های مختلف به آن بپردازیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران را کشوری با ظرفیت‌های بزرگ دانست و گفت: این نعمت‌ها و ظرفیت کشور با سوءمدیریت ها تبدیل به نقمت شده است.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس‌های زیست محیطی در دنیا گفت: دنیا در تلاش است با خط‌کشی‌های زیست محیطی ایران را محدود و استعمار و استثمار کند،گفت: ایران با تکیه بر دستورات و فرامین دینی و قانون اساسی مترقی در حوزه محیط زیست می‌تواند کلیدواژه‌های بسیاری به جهان هدیه دهد.

وی با اشاره به مشکلات محیط زیستی در منطقه گفت: ما خود راه‌حل‌ها و مدیریت چالش‌های منطقه را خود به دست گیریم و سرنوشت محتوم همه کشورها ایجاب می‌کند که با مؤلفه‌های محیط زیستی کنار هم قرار گیریم.

در این نشست که در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، چهار موضوع محوری زیر مورد بررسی مقامات، کارشناسان، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان دستگاه‌های دولتی و مراکز مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی قرار گرفت.

الف) دیپلماسی و تغییرات آب و هوایی
ب) دیپلماسی و راهکارهای مقابله با پدیده گردوغبار
پ) دیپلماسی و مدیریت پایدار رودخانه‌ها و منابع آبی مشترک
ت) دیپلماسی و آلودگی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha