سبک زندگی سالم به مشاوره سلامت دانشجویان اضافه شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان امور دانشجویان از برگزاری آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان با حضور وزیران علوم و ارشاد در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: بحث سبک زندگی سالم به مشاوره سلامت دانشجویان اضافه شد تا صرفاً درمانگری را هدف نگرفته باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، هاشم داداش پور روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان روز دوشنبه با حضور وزیر علوم تحقیقات فناوری و احتمالاً وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاونین مرتبط با حوزه سلامت در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار می شود.

وی افزود: تا سال گذشته بحث این بود که صرفاً با شیوه های درمانی و واکنشی نمی شود بحث مربوط به حوزه سلامت را هدف گرفت و اطمینان پیدا کرد که زیست سالم دانشجویی در دانشگاه کشور اتفاق می‌افتد.

داداش پور ادامه داد: البته این به معنای آن نیست که اتفاقات بدی در جامعه دانشگاهی کشور می افتد، جامعه دانشگاهی مانند کل جامعه است و ممکن است در حوزه دانشگاهی با یک سری مشکلات و آسیب هایی مواجه باشیم. بنابراین برای اینکه آنها را درمان کنیم و بتوانیم زیست سالم دانشجو را ترویج کنیم، نیازمند تغییر در نگرش ها و رویکردها هستیم.

وی افزود: بحث ما این است از حوزه درمان به حوزه پیشگیری حرکت کنیم و به جای اینکه فقط افراد آسیب دیده را ببینیم، جامعه هدف تمام دانشجویان کشور باشند. بنابراین جشنواره ملی سلامت در همین فضا شکل گفت. تمام تلاش ما این است که در این مدار حرکت کنیم و پیش رویم تا غایت این کار سبک زندگی سالم در حوزه دانشجویی دانشگاه‌های کشور باشد. به همین خاطر تغییراتی در مشاوره و سلامت ایجاد کردیم و بحث سبک زندگی هم به مشاوره سلامت اضافه شد تا صرفاً درمانگری را هدف نگرفته باشیم بلکه لایه زیرین جامعه هدف که سبک زندگی سالم است، در نظر گرفته شود.

معاون وزیر علوم گفت: جشنواره ملی سلامت موضوع محوری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی هم هست، سلامت برای همه دانشجویان در همه دانشگاه‌های کشور هدف اصلی باشد؛ یعنی پیشگیری، توجه به زیست سالم دانشجویی، توجه به اینکه به سمت دانشجویان برویم و از آنها استقبال کنیم به جای اینکه آنها صرفاً در زمانی که احیانا آسیب دیدند، به سراغ ما بیایند.

وی با بیان اینکه هدف تقویت فرهنگ مراقبت فردی و اجتماعی است، تصریح کرد: برای این کار اقدامات خیلی خوبی صورت گرفته که یکی از آنها برگزاری جشنواره ملی سلامت دانشجویان است. در واقع به جای اینکه صرفاً دفتر مشاوره سلامت همه کار را انجام دهد این موضوع را در حیطه عمومی جامعه گسترش دهد. یعنی دانشجویان تلاش کنند در حوزه‌هایی که مطرح شد و همچنین بحث خودمراقبتی در حوزه های فردی و اجتماعی و فرهنگی و ترویج این مفاهیم در حوزه دانشگاهی کشور کمک کنند.

داداش پور ادامه داد: به همین خاطر بحث کانون همیاران سلامت دانشجویان بسیار مهم و کلیدی تلقی شد و تلاش کردیم یک نهاد واسط به نام کانون همیاران را تقویت کنیم.

وی گفت: از دانشجویان خلاق و ماهر و خوش فکر و دارای تجربه خوب زیست برای تبلیغ و ترویج فکر درست استفاده می کنیم و این جشنواره با همین هدف متولد شده است تا در این حوزه بتواند کشف استعدادهای برتر داشته باشد. همچنین هدف دیگر است که حال خوب برای دانشجویان کشور در حوزه سلامت روان و جسم به ارمغان آورد. هدف کلی جشنواره سلامت ترویج سلامت اجتماعی و روانی دانشجویان است.

داداش پور با بیان این که اجتماعی سازی سلامت بحث مهمی است، گفت: گاهی اوقات دانشجویان و جامعه هدف آگاهی لازم را نسبت به حوزه سلامت ندارند، بنابراین اولین قدم ایفای نقش در حوزه اجتماعی سازی است. دومین هدف کمک به پویایی، نشاط و تحرک جامعه دانشجویی است. هدف سوم شناسایی استعدادها و ظرفیت‌های دانشجویان در حوزه سلامت و حمایت از دانشجویان در حوزه‌های سلامت علمی اجتماعی و فرهنگی است و در نهایت بتوانیم از ظرفیت های آنها با ایده‌های نو در جهت افزایش سلامت، سواد سلامت، خودمراقبتی، همدلی، اصلاح رفتارهای فردی و اجتماعی را پیگیری کنیم و به نتیجه مورد نظر برسانیم.

وی با بیان این که در حوزه سلامت چهار حوزه مشخص است، گفت: یکی از این حوزه ها بحث سلامت و سبک زندگی است که موضوع بسیار مهمی است. بنابراین نگاه ما فقط بحث لایه های رویی جامعه نیست، یعنی این که منتظر نباشیم اتفاقی بیفتد و بعد به سمت درمان برویم. در واقع جهت گیری سبک زندگی خانواده محوری، بهداشت، الگوی مصرف، کارآفرینی و اشتغال یا توانمندسازی اقتصادی است که دنبال می کنیم.

داداش پور ادامه داد: محور دوم در حوزه سلامت حوزه و دانشگاه با رویکرد بحث دانشجویی، مشاوره درمانی، تشکلی و ورزشی و محور سوم در حوزه سلامت و فناوری با رویکرد دانش بنیان است. در این حوزه بحث فضای مجازی و رسانه، سلامت دیجیتال با توجه به تحولاتی که در حوزه هوشمندسازی صورت گرفته یا تحول در عرصه فضای مجازی و فناوری اطلاعات یا فناوری‌های پیشرانی که می‌توانند سلامت ما را متاثر کند یا از ظرفیت آنها برای بهبود سلامت استفاده کنیم، مطرح است. در نهایت محور چهارم سلامت با آینده پژوهی است که در اینجا چهار موضوع پسا کرونا، مدیریت راهبردی، تعلیم و تربیت و محیط زیست برجسته شده است.

حضور ۸۰ دانشجوی بین الملل در جشنواره ملی سلامت

وی گفت: امسال ۸۰ نفر مهمان از دانشجویان بین المللی در جشنواره ملی سلامت حضور دارند. هدف از دعوت از دانشجویان بین الملل این است که با استفاده از ظرفیت آنها سال آینده جشنواره بین المللی سلامت کلید بزنیم. زمانی که دانشجویان بین المللی در کشور حضور پیدا می کنند باید خطوط مربوط به حوزه سلامت و پروتکل های بهداشتی مورد توجه نظام سلامت کشور را رعایت کنند.

داداش پور افزود: از این فرصت استفاده می کنیم جشنواره ملی سلامت را به سمت بین المللی سوق دهیم تا دانشجویان بین الملل هم در ذیل این جشنواره نقش خود را ایفا کنند.

رییس سازمان امور دانشجویان درباره خودکشی دانشجویان گفت: خبرهایی بود که در رسانه ها اعلام شد و چیزی دیگری نبود. اگر در سطح جهان هم بررسی کنید از این اتفاقات می افتد. یکی از برنامه های اولویت دار ما این است که تا می توانیم خودآسیب رسانی را به حداقل برسانیم که البته با کمک همکاران مراکز مشاوره موفقیت های زیادی بدست آمده است.

وی درباره مشکلات دانشجویی در حوزه سلامت گفت: مهمترین مشکللات در حوزه سلامت دانشجویان، تحصیلی و آموزشی است. اگر این مشکلات تحصیلی و آموزشی ادامه پیدا کند تبعات آن در حوزه‌های دیگر مانند افسردگی خود را نشان دهد. مشکلات تحصیلی و آموزشی در دانشگاه های کشور بعد از دوران کرونا رواج پیدا کرد و به همین خاطر طرح پاد برای کمک به حل مشکلات دانشجویان از نظر تحصیلی و آموزشی اجرا می شود. در این زمینه معاونت های آموزشی دانشجویی و همچنین مراکز مشاوره برای به حداقل رساندن مشکلات تحصیلی و آموزشی دانشجویان با یکدیگر همراهی می کنند.

وی گفت: البته بخشی هم ممکن است به زیرساخت های آموزشی قبل از دانشگاه مربوط باشد. ولی واقعیت این است که دوره کرونا دوره خوبی نبود و باعث شد در این حوزه به خاطر اینکه عموما دانشگاه در حوزه فضای مجازی برنامه های آموزشی را ارایه می کرد،‌ دچار آسیب هایی شویم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha