به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "بیزنس اینسایدر"، نیروی هوایی روسیه برای هدفگیری در هوا شانس بهتری نسبت به نیروی زمینی دارد. به نوشته این پایگاه خبری آمریکایی، مقادیر محدود مهمات هوا به زمین مانع به میزان چشمگیری توانسته مانع روسیه در انجام حملات هوایی موثر شده است. با این حال، ترکیبی قوی از موشکهای هوا به هوا در دور نگه داشتن هواپیماهای اوکراینی اثرگار بوده است.
«داگلاس بری» کارشناس ارشد هوافضای نظامی از موسسه مطالعات استراتژیک (یک اندیشکده بریتانیایی) در این خصوص گفت: موضوعی که سبب شکاف موجود میان طرف اوکراینی و روسی شده، تعداد و کیفیت موشک های هوا به هوا است که دست بالا را به روسیه داده است.
وی در عین حال بیشترین مشکل نیروی هوایی روسیه را کمبود موشک ها Kh-38 دانست که درواقع نوعی موشک مدولار کوتاه برد برای استفاده علیه اهداف زرهی و غیر زرهی است.
به گفته این عضو اندیشکده انگلیسی، نیروی هوایی روسیه هرگز نتوانست Kh-38 را که طراحی اولیه آن به زمان شوروی سابق و دهه ۸۰ میلادی باز می گردد، به تعداد مفید عملیاتی تهیه کند. از همین رو کمبود تسلیحات هوا به زمین روسیه را وادار کرده است تا به شلیک موشکهای ضدهوایی اس-۳۰۰ به سمت اهداف زمینی روی آورند.
وی سپس با اشاره به جنگندههای سوخو-۳۵ مجهز به موشکهای ویمپل آر-۷۷ گفت: توان اصلی نیروی هوایی روسیه در موشکهای هوا به هوای میانبرد و دوربرد است که بردی در حدود ۶۲ مایل دارند.
به گفته اندیشکده گرویال یونایتد سرویس" نیز جنگندههای روسی از جمله سوخو-۳۵ و سوخو-۳۰ بردی حدود ۲۰۰ مایل دارند. در حالیکه جنگندههای میگ ۲۹ و سوخو-۲۷ اوکراین که توسط شوروی طراحی شدهاند، تنها به موشکهای ویمپل آر-۲۷ مجهزند که بردی نزدیک به ۵۰ مایل دارند.
مشکل دیگر اوکراین در برابر روسیه این است که موشکهای دوربرد روسی، سلاحهای راداری فعال هستند. به این معنا که خلبان روس قابلیت شناسایی هواپیماهای اوکراینی را داشته و به آسانی می تواند هدف گیری کند.
بری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که موشکهای هوا به هوای روسیه در محدود کردن توان نیروی هوایی اوکراین موثر بودهاند.
به عقیده ناظران چنانچه کشورهای غربی جنگنده های پیشرفته مانند موشک هوا به هوای میان برد "ایم-۱۲۰آمرام" آمریکایی را به اوکراین ندهند، این کشور همچنان در وضعیت نامناسب نیروی هوایی قرار خواهد داشت.
کارشناسان تنها شانس اوکراین را در میدان نبرد هوایی مقابل روسیه، کمبود موشک های هوا به هوای روسیه می دانند. بری نیز در این خصوص خاطرنشان کرد که کمبود موشک از روی نحوه استفاده روسیه در نیروی هوایی هم آشکار است.
تاکید کارشناسان بر ضرورت تجهیز نیروی هوایی اوکراین از سوی قدرت های غربی در حالی است که این روزها عدم موافقت دولت «جو بایدن» با ارسال جنگنده های اف-۱۶ آمریکایی به این کشور درگیر جنگ به موضوعی داغ در رسانه ها بدل شده است.
نظر شما