به گزارش ایرنا، گروه سه نفره ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی شامل آصف شیخ از هندوستان، علی النجادی از کویت و ویدا توحدی از ایران روز چهارشنبه وارد دزفول شدند و در خانه تاریخی تیزنو مورد استقبال مسوولان کشوری و استانی میراث فرهنگی قرار گرفتند.
افتتاح بازارچه صنایع دستی در پارک دولت، بازدید از دبیرخانه شهر جهانی کپو و کارگاههای کپوبافی دزفول به منظور بررسی ظرفیتهای این شهرستان در زمینه کپوبافی از برنامههای این گروه کارشناسی است.
علی النجاده ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی در محل خانه تاریخی تیزنو در جمع مسوولان دزفول گفت: از طرف خودم، جناب آصف و هیات همراه خیلی خوشحالیم که در شهر دزفول هستیم.
وی افزود: آماده می شویم یکی از هنرصنعتهای شهر دزفول(کپو) را بازدید و ارزیابی کنیم.
این ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی با قدردانی از استقبال مردم دزفول بیان کرد: همه ظرفیتهای هنری، صنایع دستی و کارگاههای مربوطه را بازدید میکنیم و امیدواریم نتیجه مطلوبی داشته باشد.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دزفول دزفول با بیان اینکه ۳۸ رشته فعال در حوزه صنایع دستی این شهرستان فعال است، گفت: تاکنون توانستهایم ۶۹ نشان ملی و سه نشان یونسکو دریافت کنیم.
حمیدرضا خادم با بیان اینکه ۱۰ کارگاه کپوبافی در روستای پامنار و ۱۵ کارگاه در سایر نقاط دزفول فعال است، افزود: افزون بر ۲ هزار نفر بافنده کپو در شهرستان دزفول فعالیت میکنند.
وی با اشاره به صادرات محصولات تولیدی کپوبافان به نقاط مختلف کشور و دنیا ادامه داد: کارگاههای کپوبافی، درصورت معرفی دزفول به عنوان شهر جهانی کپو، افزایش چشمگیری خواهند داشت و زمینه اشتغال افراد زیادی فراهم میشود.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: ۱۱ شهر در دنیا به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی شدهاند که دزفول نیز با کسب این عنوان جهانی در زمره این شهرها قرار میگیرد.
وی افزود: توسعه صادرات و افزایش افراد مشغول به کار در این حوزه از دیگر مزایای کسب این عنوان جهانی است.
کپو یکی از صنایع دستی ویژه شهرستان دزفول به شمار میرود که ماده اولیه آن را چوب کرتک(موجود در بیشه زارهای دزفول) تشکیل میدهد.
کپوبافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشتههای بومی و خاص خوزستان به ویژه دهستان شهیون دزفول است.
کپو با پیچش ساقههای مرکزی و جوان نخل به دور ساقههای کرتک شکل میگیرد و با نقش اندازی کاموای رنگی، زیبایی آن دوچندان میشود.
کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته میشود؛ کپوهای دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهرهای مختلف و خارج از کشور صادر میشوند.
دزفول با پیشینهای چند هزار ساله و آثار باستانی دارای بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید ۱۰۰ نوع صنایع دستی بوده که اکنون بسیاری از آنها به فراموشی سپرده شدهاند.
تاکنون خراطی دزفول به ثبت جهانی رسیده است.
نظر شما