ابوالفضل علیزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در کاشان ۵۰۰ پلاک ثبتی مشمول رفع تداخلات اراضی است که پس از بررسی و اعلام نتیجه در کمیسیون رفع تداخلات که متشکل از نمایندگان این اداره،جهاد کشاورزی،منابع طبیعی و آبخیزداری و راه و شهرسازی است، اگر ملک مستثنی از اراضی ملی تشخیص داده شد، متقاضیان می توانند، تقاضای صدور سند مالیکت برای ملک کشاورزی خود را به اداره ثبت اسناد و املاک کاشان ارائه کنند تا پس از طی مراحل قانونی، این اداره،نسبت به صدور سند مالکیت اقدام کند و مالکیت مردم تثبیت شود.
وی اظهار کرد:صدور سند مالیکت برای اراضی کشاورزی از اولویتهای مهم سازمان ثبت اسناد و املاک و وزارت جهاد کشاورزی است که مقدمه آن رفع تداخلات اراضی است و به همین منظور در سال ۱۳۹۴ تبصرهای به قانون افزایش بهرهوری الحاق شد و دولت را مکلف کرد تمامی پلاکها و اراضی دارای تداخل را شناسایی کند و رفع تداخل را انجام دهد.
وی اظهار کرد: بخش زیادی از پروندههای موجود در دادگاه ها، مربوط به اختلاف ملکی بین مردم با منابع طبیعی و مردم با مردم است و برنامه سازمان ثبت اسناد و وزارت جهاد کشاورزی این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ رفع تداخلات اراضی به پایان برسد.
رییس اداره ثبت اسناد و املاک کاشان گفت: در حال حاضر آییننامه اجرایی قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی در صدور اسناد مالیکت برای اراضی کشاورزی مانع ایجاد می کند،اگر این آیین نامه تعدیل یا اصلاح شود روند صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی تسریع می شود.
علیزاده گفت: صدور اسناد مالکیت برای اراضی کشاورزی، بستگی به موافقت اداره جهاد کشاورزی دارد و طبق آیین نامه یادشده، زمین با مساحت کم به شکل مشاعی ثبت می شود و اگر امکان صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی به شکل ۶ دانگ فراهم شود و مساحت، معیار صدور اسناد نباشد بسیاری از مشکلات مردم رفع می شود.
اداره ثبت اسناد و املاک کاشان در سال ۱۳۲۰ تاسیس شد و از آن زمان تاکنون کمتر از ۱۰ درصد اراضی کشاورزی دارای سند مالکیت رسمی هستند.
کاشان دارای ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی ، ۹ هزار هکتار باغ و چهار هزار هکتار زمین زراعی است و بیش از ۴۰هزار خانوار در بخش کشاورزی این شهرستان فعالیت میکنند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما