نمایش اقتدار ورزش ایران با فرهنگ پهلوانی

تهران- ایرنا- ترویج فرهنگ پهلوانی در ورزش یکی از دغدغه‌های وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک محسوب می‌شود زیرا نهادینه کردن این مهم در ورزش، می‌تواند آن را به نماد ورزش ایران در جهان تبدیل کند.

به گزارش ایرنا، کشتی پهلوانی از ورزش‌های آئینی و ملی کشورمان به حساب می‌آید. در کشتی پهلوانی تنها بعد مدال‌آوری و ورزیدگی مورد توجه نیست بلکه در این ورزش آمیخته به پرورش روح و جسم اهمیت خاصی داده می‌شود. این کشتی از سده‌ها پیش در فرهنگ ایرانی رواج داشته و اکنون نیز با کمک وزارت ورزش و نهادهای مسوول بعد جهانی پیدا کرده است.

مادی شدن ورزش، انعقاد قراردادهای کلان و تلاش برای رسیدن به موفقیت به هر قیمتی، موجب شده تا روح پهلوانی در ورزش کشورمان کمرنگ شود. همچنین خطاب کردن شماری از ورزشکاران با عنوان پهلوان نیز تاثیر زیادی در این کمرنگی داشته است ورزشکارانی که در بین مردم شناخته نیستند بلکه تنها از سوی عده‌ای معدود به مقام پهلوانی نایل می‌آیند.

نمایش اقتدار ورزش ایران با فرهنگ پهلوانی

لزوم ترویج فرهنگ پهلوانی یکی از مهمترین دغدغه‌های بزرگان کشتی است.پرویز هادی پهلوان ایران با انتقاد به کم‌توجهی به کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: کشتی پهلوانی سنت ماندگار و بخشی از فرهنگ معنوی و ورزشی ایران زمین است. مرام و مسلک پهلوانی به مدال و بازوبند ربطی ندارد بلکه پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد. بعد از چندین دهه هنوز نام بزرگان کشتی و پهلوانان ایران زبانزد عام و خاص است. در کشتی پهلوانی بزرگانی مانند پوریای ولی و جهان پهلوان تختی را داشتیم که هنوز معیار پهلوانی و رفتار ورزشکاران در ایران هستند. پهلوانی را نباید تنها در ورزش یا کسب مدال خلاصه کنیم.

او ادامه داد:‌ چه بسیار بزرگانی که شاید مدال جهانی یا بازوبند پهلوانی نداشتند اما رفتار و گفتار آنان در ورزش ماندگار شد. این نشان می‌دهد که مدال گرفتن با منش پهلوانی کاملا متفاوت است.

نمایش اقتدار ورزش ایران با فرهنگ پهلوانی

دارنده اسبق مدال برنز کشتی آزاد جهان ادامه داد: برای رسیدن به بازوبند پهلوانی، نباید بعد مادی در کار باشد بلکه خوشحال کردن مردم مهم است. دوران قهرمانی و مدال‌آوری کوتاه و قهرمانان ممکن است بعد از یک دهه فراموش شوند، اما اخلاق و مرام پهلوانی در تاریخ ماندگار می‌شود. چرا بعد از پنج دهه از مرگ تختی هنوز وی را به عنوان یک پهلوان می‌شناسند؟ واقعیت این است که تختی به معنای کلمه پهلوانی مردمی بود. کشتی از فرهنگ پهلوانی برخواسته و ورزشکاران آن باید الگو باشند.

نمایش اقتدار ورزش ایران با فرهنگ پهلوانی

همچنین محمدحسین محبی دارنده ۲ بازوبند پهلوانی کشور اظهار کرد: برای ترویج روح و مرام پهلوانی در ورزش کشور نیاز به تبلیغات بیشتری درباره این مسابقات داریم تا جایگاه پهلوانان، مانند گذشته در جامعه ما ارزش و اعتبار بیشتری پیدا کند. البته مردم ایران پهلوانان خود را دوست دارند، زیرا پهلوان همیشه در کنار مردم بوده و با مردم زندگی کرده است و راز محبوبیت پهلوانان نیز در این است. ورزش پهلوانی در فرهنگ ایران جایگاه والایی دارد.

محبی این را هم گفت: هم در تبلیغات تلویزیونی و رسانه‌ای و هم در بخش جوایز باید اقدامات مهمی انجام شود تا شور و هیجان دوباره به کشتی پهلوانی بازگردد. این ورزش در رگ و خون مردم ایران جریان دارد و پهلوانان جایگاه ویژه‌ای در کشور دارند. فرهنگ پهلوانی هیچگاه در ایران کمرنگ نخواهد شد اما بازتاب درست رسانه‌ای و تبلیغاتی آن بیش از پیش باید باشد. حیف است ورزشی که بزرگانی مانند جهان پهلوان تختی و علیرضا سلیمانی را به ایران و جهان معرفی کرده، کمرنگ شود.

دوست صمیمی مرحوم سلیمانی در خصوص خصایص اخلاقی پهلوان باشی ایران گفت: تمام پیشکسوتان کشتی همیشه از وی به نیکی یاد می‌کنند. راز محبوبیت وی مردمی بودن بود که از سلیمانی یک پهلوان واقعی ساخت. او هم در بخش پهلوانی و هم قهرمانی افتخارات زیادی را کسب کرد و طلای سنگین وزن جهان را به نام خود ضرب کرد.

یکی از مهمترین انتقادها به رفتار ورزشکاران در شرایط کنونی، لقب پهلوانی است که بدون هیچ پشتوانه‌ای به آنان داده می‌شود. مهرعلی باران چشمه رییس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در این خصوص گفت: پهلوانی یک مرام و مسلک است و تنها با رسیدن به سکو یا چند سال ورزش کردن نیست. نمی‌شود این عنوان را به هر کسی نسبت دهیم. واقعیت پهلوانی مردمی بودن است. شاید برخی قهرمان باشند اما پهلوان نخواهند بود، حتی مدال المپیک هم تضمین کننده عنوان پهلوان یک فرد نیست. پهلوان باید عنوانش را از مردم کسب کند. نگاهی به زندگی پهلوانان بزرگ این را به ما ثابت خواهد کرد. پوریای ولی یا جهان پهلوان تختی نه تنها در تشک و گود زورخانه، بلکه در دل مردم نیز پهلوان بودند.

باران چشمه این راهم گفت: پهلوانی مارک و برند کشتی و ورزش ایران است و نمی‌شود تنها آن را در یک رشته خلاصه کرد. قهرمانان بزرگی مانند شهید ابراهیم هادی داشتیم که با وجود قهرمانی، پهلوان نیز بودند. آنان از تعلقات دنیوی دست کشیده و جان خود را در راه دفاع از میهن و آرمان‌های انقلاب فدا کردند. البته پهلوان شهید ما تنها ابراهیم هادی نیست بلکه بزرگانی مانند شهید مهدی رضایی‌مجد در رشته فوتبال نیز داریم. بیش از ۵ هزار شهید ورزشکار پهلوانانی هستند که جان خود را در راه میهن فدا کردند و می‌شود آنان را پهلوان واقعی خطاب کرد.

نمایش اقتدار ورزش ایران با فرهنگ پهلوانی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha