تمرکز بر قرق‌گاه‌ها و حیات‌وحش، رویکردی متفاوت در حوزه گردشگری است

یزد - ایرنا - مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه موضوع قرق‌گاه‌ها و حیات‌وحش، رویکردی متفاوت در گردشگری است که کمتر به آن توجه شده،‌ گفت: قابلیت‌های خوب در تنوع گونه‌های نادر جانوری و گیاهی در استان یزد باعث شد نشست میز تخصصی آن برگزار شود.

به‌گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی روز سه‌شنبه درکارگاه آموزشی انتقال تجربه میزهای تخصصی ملی اکوتوریسم، حیات‌وحش و قرق‌گاه‌ها که در محل کاروانسرای سر یزد مهریز برگزار شد، افزود: رویکرد وزارتخانه معرفی تخصصی حوزه گردشگری استان‌های کشور است و تا سال  ۱۴۰۲ محور گردشگری هر استان مشخص می شود. 

فاطمی بابیان این‌که ایران کشوری با اقلیم‌های گوناگون و تنوع زیستی مختلف است ادامه: همه این‌ها جاذبه‌ها و قابلیت‌های ایران در موضوعات مختلف است.

وی اظهار کرد: از طرفی دیگر ایران دارای اقوام و فرهنگ‌های گوناگون هم است که همین موضوع باعث شده که ما در حوزه فرهنگی یکی از غنی‌ترین کشورها باشیم.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث، فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: برنامه وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی این است که از این میراث ناملموس، میراث طبیعی و میراث فرهنگی در کنار یکدیگر استفاده شود.

وی گفت: باید این ظرفیت‌ها به‌گونه‌ای خوب معرفی شود، لذا با همین رویکرد تعداد زیادی از میزهای تخصصی گردشگری در وزارتخانه تشکیل شد. همچنین در حوزه گردشگری تخصصی هر یک از استان‌های کشور روی موضوعاتی به‌عنوان محورهای گردشگری متمرکز شدند.

فاطمی بابیان این‌که میزهای تخصصی، نشست ها و جلسات خود را در استان‌های مختلف برگزار می‌کنند، گفت: جلسات کاملاً کارشناسی است و کارگاه‌های آموزشی باهدف رویکرد معرفی استان در حوزه تخصصی خاص خودش است.

وی افزود:تا به امروز تعداد زیادی از استان‌ها در حوزه‌های تخصصی معرفی شدند. استان لرستان به‌عنوان یک مرکزی برای توسعه گردشگری کشاورزی، استان همدان گردشگری کودک، بوشهر گردشگری مقاومت و گردشگری دریایی فعالیت دارند.

فاطمی ادامه داد: در استان‌های مختلف رویکردهای مختلف تعیین‌شده و امید است در سال ۱۴۰۲ با استفاده درست از ظرفیت‌ها، این محورها به‌عنوان ظرفیت‌های جدید و جاذبه‌های جدید گردشگری در استان‌ها موردتوجه قرار گیرد.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بابیان این‌که رویکرد گردشگری کشور قرار است یک رویکرد تخصصی باشد گفت: ما می‌توانیم از ظرفیت‌های گوناگونی که در کشور وجود دارد بهترین بهره و استفاده را ببریم، علی‌رغم اینکه کشور ما در حوزه میراث فرهنگی و آثار باستانی بسیار غنی است و در سایر حوزه‌ها هم ویژگی‌های گوناگونی در کشور وجود دارد.

فاطمی عنوان کرد: حضور کارشناسان طبیعت‌گردی استان‌های مختلف کشور در این دوره و کارگاه‌های متعدد ازجمله کارگاه پرنده‌نگری، کارگاه قرق‌گاه آشنایی با حیات وحش، آشنایی با حشرات و سایر مباحث تخصصی حوزه طبیعت‌گردی گردشگری حیات‌وحش برگزار می‌شود.

وی در ادامه گفت: این محور را به‌عنوان یک محور تخصصی در حوزه حیات‌وحش تقویت کنیم زیرا مراکز متعددی طی سال‌های اخیر در استان یزد و مخصوصاً شهرستان مهریز افتتاح‌شده که قابلیت‌های خوبی را در این حوزه برای این نوع گردشگری به وجود آورده است.

فاطمی اظهار کرد: از کشورهای مختلف علاقه‌مندان با نگاه به این‌که گونه‌های نادر جانوری در ایران بیشتر است، به کشور ما توجه دارند و استان یزد می‌تواند مرکزی برای معرفی آنها باشد.

در این کارگاه یک‌روزه فعالان حوزه گردشگری و محیط زیست حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha