به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین المللی سازمان منطقه آزاد قشم، حجت الاسلام محمد عبادی زاده در دوازدهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع) گفت: جهان اسلام امروز نیازمند وحدت و الفت قلبی میان تمام مسلمانان برای حفظ مرزهای اعتقادی و مقابله دشمنان است.
وی ادامه داد: در جهاد نرم باید با استفاده از ظرفیت های رسانه، فضای مجازی و هنر برای تبیین ارزش های اسلامی در دنیای امروز تلاش کرد.
امام جمعه بندرعباس اضافه کرد: تلاش هدفمند برای اقناع افکار عمومی معرفی حقیقت، جامعه سازی و تمدن سازی اسلامی، همان جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری است و صحیفه سجادیه نیز در این زمینه می تواند کمک کننده باشد.
حجت الاسلام عبادی زاده تصریح کرد: تجهیزات و ابزارهای جدید، محتوا، استفاده از زبان روز، شبکه سازی نیروی انسان و امید آفرینی از مهمترین ملزومات جهاد تبیین در جهان امروز است که به دشمن شناسی کمک شایانی می کند.
رییس شورای سیاستگذاری کنگره بین المللی امام سجاد (ع) توضیح داد: امروز مرزهای اعتقادی، اجتماعی و اقتصادی جهان اسلام مورد هجوم دشمنان قرار گرفته است و جهاد تبیین نقش بسزایی در تعیین و شناساندن مرزهای جهان اسلام با دشمنان دارد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: برای جهانی کردن حرکت مسلمانان علاوه بر قرآن و سنت، باید از سایر منابع نیز بهره گرفت و صحیفه سجادیه یکی از منابعی است که به توسعه معنویت و اخلاق در جهان اسلام کمک می کند.
وی گفت: استقبال بزرگان و علمای اهل سنت به واسطه ارادت ایشان به پیامبر (ص) و خاندان ایشان، یکی از پایه های اصلی افزایش انگیزه برای ترویج معنویت موجود در صحیفه سجادیه است.
افزایش سواد رسانه ای جامعه، ضرورت انکارناپذیر جهاد تبیین است
در ادامه این کنگره حسینعلی سعدی رییس دانشگاه امام صادق(ع) و عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تبیین هوشمندانه مسائل روز با استفاده از ابزار افزایش سواد رسانه ای، یکی از ضرورت های جهاد تبیین در جامعه امروز است.
وی اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی و اثربخش در صحیفه سجادیه، ترویج فرهنگ تبین و ایجاد سواد رسانه ای برای عدم پذیرش اخبار نادرست و بدون تحلیل است.
رییس دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: در دنیای امروز دشمنان جهان اسلام نقشه های پیچیده ای برای القای ناامیدی و دشمنی خود اجرایی می کنند و افزایش سواد رسانه ای و ترویج فرهنگ تحلیل در مقابله با دشمنان کمک کننده خواهد بود.
وی تصریح کرد: صحیفه سجادیه در افزایش سواد رسانه ای جهان اسلام و جامعه ایرانی در نظام مقدس جمهوری اسلامی، نقشی مهم و اساسی ایفا می کند.
حجت الاسلام محمدعلی لبخندان مدیر موسسه اندیشه های اسلامی سجادیه نیز در این کنگره افزود: صحیفه سجادیه نسخه شفا بخش آسیب های اجتماعی است و می تواند در مسیر بندگی خداوند به بندگان کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: کنگره بین المللی امام سجاد (ع) با همکاری جامعه المصطفی (ص) العالمیه در بیش از ۵۰ کشور جهان به بحث و پژوهش درباره امام سجاد (ع) و صحیفه سجادیه مشغول است.
جامعه سازی اخلاقی و معنوی ویژگی مهم صحیفه سجادیه است
در ادامه این کنگره بین المللی، افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز اظهار داشت: جامعه سازی اخلاقی و معنوی یکی از مهمترین ویژگی های صحیفه سجادیه است و تبیین و مطالعه آن در دنیای مادی امروز، به ترویج اخلاق و معنویت در جامعه کمک می کند.
وی با بیان اینکه برگزاری مستمر کنگره بین المللی امام سجاد (ع) در سال های گذشته، پاسخ به یکی از نیازهای ضروری و اجتناب ناپذیر برای توجه معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه امروز است، افزود: حضرت امام سجاد (ع) با صحیفه سجادیه به اصلاح اخلاق و ترویج فضیلت های اخلاقی در جامعه اسلامی کمک کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز بر ضرورت ترویج فضیلت های اخلاقی، تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و امیدآفرینی در جامعه تاکید شده است.
در ادامه این کنگره معنوی، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم نیز گفت: مجموعه صحیفه سجادیه یکی از منابعی است که می تواند به تبیین اصول با رنگ و بوی توجیدی براساس آرمان های انقلاب و همچنین دشمن شناسی کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: بیان آرمان ها، اصول و خدمات صورت گرفته در نظام مقدس جمهوری اسلامی باید با اقدامی جهادگونه برای تمامی شهروندان تبیین شود.
شیخ عبدالرحیم خطیبی امام جمعه اهل سنت شهر قشم نیز در این کنگره تصریح کرد: صحیفه سجادیه اوج عبودیت و بندگی در برابر خداوند را به نمایش می گذارد و ادعیه امام سجاد (ع) الهام بخش مشی عملی و خطر فکری جامعه است.
به گزارش ایرنا، حضرت علی بن حسین بن علی بن ابی طالب (علیه السلام) چهارمین امام شیعیان است که به مدت ۳۵ سال در دوران خلفای اموی، امامت کردند و مجموعه ای از دعاها و مناجات آن حضرت در کتاب صحیفه سجادیه گرد آمده است.
فصاحت و بلاغت در کلام، تواضع، بردباری، شجاعت، عفو و جوانمردی، تقوا و عبادت از برجسته ترین ویژگی های چهارمین پیشوای شیعیان(ع) است.
از لقب های ایشان می توان از «زین العابدین، سجاد، سید العابدین، زین الصالحین، وارث علم النبیین، وصی الوصیین، خازن وصایا المرسلین، امام المومنین، منار القانتین، الخاشع، اَلمتهجد، الزاهد، العابد، العدل، البکّاء، ذوالثفنات، امام الامه، الزکی، الامین و السجاد» نام برد و «ابامحمد و ابوالحسن ثانی» از کنیه های این امام همام محسوب می شود.
امام سجاد (علیه السلام) در واقعه کربلا حضور داشت ولی به علت بیماری سخت، در جنگ شرکت نکرد.
لشکر عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) ایشان را همراه اسیران دشت کربلا به کوفه و شام بردند که خطبه امام سجاد (ع) در شام باعث آگاهی مردم از جایگاه اهل بیت (ع) شد.
واقعه حره، نهضت توابین و قیام مختار در زمان امام سجاد (علیه السلام) روی داد.
بنابر روایات شیعیان، امام سجاد (علیه السلام) به دستور ولید بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید.
مدفن ایشان در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (علیه السلام)، امام محمد باقر (علیه السلام) و امام جعفر صادق (علیه السلام) است.
دوازدهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع) امروز (چهارشنبه دهم اسفند ۱۴۰۱) با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، افشار فتح الهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مهدی دوستی استاندار هرمزگان، حسینعلی سعدی رییس دانشگاه امام صادق (ع)، محمد محمدحسینی فرماندار قشم، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم، روحانیون اهل سنت، مسوولان، پژوهشگران و محققان حوزوی با موضوع نقش صحیفه سجادیه در جهاد تبیین در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم برگزار شد.