به گزارش ایرنا از خبرگزاری "آناتولی" این تحقیقات توسط کالی تزای, گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق مردمان بومی، انجام میشود.
تزای اهل کشور گواتمالا و از قبایل بومی این کشور آمریکای مرکزی است.
کنت دیر رییس کنفدراسیون پنج جامعه بومی کانادا گفت: تصویر منتشر شده از کانادا در خارج نشان میدهد که همه چیز در این کشور فوق العاده است. ما به افرادی مانند این گزارشگر ویژه نیاز داریم که بر نقض حقوق بشر در داخل کانادا تمرکز کنند. این اقدامات به پاسخگو ساختن کانادا کمک میکند.
به گزارش ایرنا, پیشینههای تاریخی نشان میدهد که در این دوره بیش از ۱۵۰ هزار کودک بومی که از خانواده هایشان جدا شده و در مدارس کلیسای کاتولیک اسکان داده شده بودند، به علت سخن گفتن به زبانهای بومی، مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار میگرفتهاند و با بسیاری از آنان بدرفتاری و از آنها سوء استفاده جنسی شد، به گونهای که هیئت (کمیسیون) حقیقت و آشتی کانادا آن را "نسل کشی فرهنگی" خوانده است.
اوایل سال گذشته بود که خبر کشف صدها گور دستهجمعی در محوطه ساختمانهایی که پیشتر مدرسه شبانه روزی کلیسای کاتولیک مخصوص کودکان بومی کانادا بودند، غوغایی در جهان به پا کرد و پرده از چهره دیگری از ظلم طولانی مدت علیه بومیان آمریکا را در کانادا کنار زد.
در این واقعه بقایای اجساد کودکانی کشف شد که کانادا زیر نظر کلیسای کاتولیک برای یکپارچهسازی اجباری نزدیک به ۱۵۰ هزار کودک بومی در جامعه سفید پوست از سال ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶ در مدارس شبانهروزی گرآورده بود تا در شرایطی که آموزش فرهنگ و زبان بومی ممنوع بوده و کودکان بومی به اجبار از خانوادههای خود جدا میشدند، در این مدارس شبانه روزی برای خودداری از صحبت کردن به زبان مادری تحت آموزش قرار گیرند.
نظر شما