مهران حقی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر سختیهای جمع آوری حیوانات بلاصاحب اظهار کرد: ۶ اکیپ حرفهای ماموریت جمع آوری سگهای ولگرد و بلاصاحب را از سطح خیابانها و حاشیههای شهرستان ارومیه بر عهده دارند.
وی با توصیف فرآیند جمع آوری این حیوانات افزود: ماموران ما در صورت مشاهده یا پس از دریافت گزارشات مردمی از طریق سامانه تلفنی ۱۳۷ به محل مورد گزارش اعزام شده و با دارت بی هوش کننده اقدام به بیهوش کردن سپس انتقال سگهای ولگرد میکنند.
حقی با اشاره به نگهداری حیوانات بی سرپرست در محل سه هکتاری تحت عنوان پناهگاه شهرداری ارومیه ادامه داد: این حیوانات پس از جمع آوری و تشکیل پرونده و با صدور شناسنامه مخصوص که گویای نژاد، سن و تعداد واکسنهای دریافتی است در این محل تخت نظارت متخصصین امر نگهداری میشوند.
مدیر مرکز دائم پناهگاه حیوانات بی سرپرست شهرداری ارومیه با اشاره به چالش عقیم سازی سگهای ولگرد گفت: هر سگ ماده میتواند سالانه ۲۰ توله سگ به دنیا آورد و هر سگ نیز پس از ۶ ماه بالغ میشود که در صورت عدم برنامه ریزی نادرست بر سر جمع آوری و عقیم سازی سگهای ولگرد، تعداد این حیوانات بیشتر و غیر قابل کنترل میشود.
حقی با تاکید براینکه عزم شهرداری ارومیه بر ادامه روند عقیمسازی و پلاکگذاری سگها تا رسیدن به وضعیت مطلوب با همکاری و مشارکت شهروندان است، افزود: اجرای صحیح دستور العمل کنترل جمعیت سگها در تمام شهرها باید به عنوان روش اساسی و کارآمد برای کنترل جمعیت این حیوان اجرا شود.
وی اضافه کرد: محل نگهداری این حیوانات دارای پناهگاه، کلینیک و اتاق عمل است و جای هیچ نگرانی در روند نگهداری سگهای بی صاحب نیست.
حقی با اشاره به تغذیه این حیوانات یادآور شد: روزانه به صورت متوسط یک تُن غذا از محل ضایعات کشتارگاه، ضایعات مرغ و ضایعات نان برای وعده روزانه این حیوانات تامین میشود.
وی ضمن تقدیر از خیرین ارومیه گفت: مردم ارومیه و روستاهای همجوار نیز روزانه هر گونه غذایی که برای سگهای بلاصاحب وعده غذایی محسوب شود را به طریق مختلف بدست ماموران پناهگاه میرسانند که همین موجب دلخوشی ما در توجه مردم به نگهداری این حیوانات است.
نظر شما