علی محمد قادری روز پنجشنبه در آیین افتتاح مجتمع اورژانس اجتماعی ۱۲۳ شهر سهند، با بیان اینکه خدمات این مجموعه بسیار فراتر و وسیع تر از تصور عموم است، افزود: در ارایه ویلچر به افراد متقاضی پشت نوبت نداریم و هر معلولی در این زمینه تقاضای خود را به ادارات بهزیستی ارایه کند، در سریع ترین زمان ممکن لوازم موردنیاز در اختیارش گذاشته می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون این مجموعه به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور خدمات می دهد، اظهار کرد: این افراد به صورت مستمر و موردی از انواع خدمات توان بخشی، اجتماعی، درمانی و مستمری سازمان بهزیستی که ۱۹ هزار نفر نیرو دارد، بهره مند شده و در طول سال با این سازمان ارتباط مستقیم دارند.
قادری اهتمام جدی و بی سابقه دولت سیزدهم در کاشت حلزون برای نوزادان ناشنوا در بدو تولد را یکی از دستاوردهای بسیار مهم دولت خواند و با اعلام اینکه در این خصوص نیز پشت نوبت در سازمان بهزیستی وجود ندارد، یادآور شد: اعمال جراحی مربوط به کاشت حلزون توسط این سازمان و همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است.
وی از افزایش مناسب مستمری دهک های پایین جامعه برای سال آینده خبر داد و اضافه کرد: ما به خوبی می دانیم که این مبالغ به هیچ عنوان کفاف زندگی مردم به خصوص اقشار ضعیف را نمی کند اما آنچه که توسط سازمان بهزیستی به جامعه هدف پرداخت می شود، در حقیقت کمک معشیتی است.
قادری توجه به اشتغال افراد تحت پوشش بهزیستی را یکی از اولویت های مهم این سازمان طی سال جاری و برای سال آینده اعلام کرد و گفت: در این رابطه تسهیلاتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان برای هر نفر پرداهت می شود که منابع آن تامین شده و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه افراد تحت پوشش واحدهای مختلف تولیدی و کارگاهی از مساعدت چهار میلیون تومانی بهره مند می شوند، ادامه داد: کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را در کارگاه ها و واحدهای تولیدی و صنعتی به کار بگیرند نیز از تسهیلات ویژه برخوردار شده و حق بیمه این افراد تا ۲۳ درصد نیز توسط بهزیستی پرداخت می شود.
قادری با تاکید بر اهمیت و نقش کمک های خیرین و نیکوکاران به سازمان بهزیستی، گفت: با توجه به کمبودهای اعتباری و نیز طیف وسیعی از خدمت گیرندگان این مجموعه، بدون تعارف باید گفت تنها با کمک خیرین می توان به مطالبات جامعه هدف پاسخ داد و در این مسیر به شدت نیازمند یاری آنها هستیم.
وی توجه به بهره وری را یکی از اهداف کلی دولت سیزدهم و سازمان بهزیستی دانست و با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کشور باید از منابع محدود و حداقل، بیشترین بهره را ببرد، اظهار کرد: ساخت، تجهیز و بهره برداری از مرکز اورژانس اجتماعی شهر سهند در آذربایجان شرقی نمونه ای موفق از چنین رویه ای است که زمین و هزینه های احداث آن توسط سازمان عمرانی شهر سهند تامین شد و ما قدردان چنین حمایت هایی هستیم.
قادری توسعه مراکز فوریت های اجتماعی در شهرهای مختلف کشور را ضروری دانست و افزود: با توجه به توسعه شهرنشینی و افزایش ناهنجاری ها و آسیب های مختلف و متنوع اجتماعی، وجود چنین مراکزی در استان ها و شهرهای مختلف با جمعیت بالا ضروری است.
به گفته وی هم اکنون تعداد پنج هزار نفر در مراکز فوریت هایی اجتماعی سازمان بهزیستی مشغول کار هستند که تمامی این افراد دارای تخصص های ویژه بوده و از تعهد خاصی بهره مند هستند که باید توجه داشت چنین امکانی در هیچ جای جهان وجود ندارد.
۵۵ درصد شرکت کنندگان در اغتشاشات تجربه آسیب اجتماعی داشتند
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم ، کنترل خشم و آسیب های اجتماعی را یکی از مولفه های بسیار مهم در افزایش ضریب امنیت کشور خواند و با اشاره به اغتساشات اخیر، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای دقیق و مستند ۵۵ درصد از افرادی که در این اغتشاشات شرکت داشتند به نوعی با یکی از ناهنجاری های اجتماعی همچون طلاق والدین، زندگی جداگانه والدین، اعتیاد، فرار از خانه و دوری از محبت پدر و مادر مواجه بودند.
تراب محمدی ادامه داد: از مجموع چهار هزار نفری که در اغتشاشات تبریز حضور داشتند ۷۴ درصد افرادی با سنین زیر ۲۴ سال بودند که این امر نشان می دهد اگر در سال های قبل نوجوانان و جوانان را رها نمی کردیم این افراد دچار تزلزل رفتاری نمی شدند.
وی با اشاره به اینکه روند رو به گسترش آسیب های اجتماعی لزوم وجود و توسعه مراکز فوریت های اجتماعی را غیرقابل انکار کرده است، گفت: بدون تردید توسعه این مراکز می تواند در کاهش ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی موثر و مفید باشد.
محمدی با اشاره به سختی و شرایط وِیژه اشتغال در سازمان بهزیستی، یادآور شد: کار در این سازمان که با افراد خاص و دارای معلولیت و مشکلات اجتماعی و ناهنجاری مواجه هستند، بسیار سخت و طاقت فرساست و تفاوت اساسی با سایر نهادها و ادارات دولتی دارد که بر همین اساس ما قدردان فعالیت های شبانه روزی کارکنان این مجموعه هستیم.
وی عاشق و ایثارگر را تنها واژه هایی دانست که می توان برای کارکنان زحمت کش بهزیستی به کار برد.
محمدی ارتباط مستقیم و غیرمستقیم انواع آسیب های اجتماعی به مجموعه بهزیستی را یکی از ویژگی های خاص این نهاد برشمرد و با تاکید بر اینکه تمام نهادها و دستگاه های اجرایی باید کمک حال بهزیستی باشند، گفت: حل و فصل معضلات اجتماعی کشور از عهده یک نهاد بر نخواهد آمد و باید همه در این زمینه هم افزایی داشته باشند.
اورژانس اجتماعی پلی بین پلیس، دستگاه قضا و مردم است
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی هم در آیین افتتاح مجتمع اورژانس اجتماعی ۱۲۳ شهر سهند با تاکید بر اهتمام ویژه این اداره برای توسعه مراکز فوریت های اجتماعی، گفت: این مراکز در حقیقت به عنوان پل ارتباطی بین پلیس، دستگاه قضائی و مردم آسیب پذیر و آسیب دیده عمل می کند که نقش آن در سال های آینده بیش از پیش نمایان خواهد شد.
فرگل صحاف هدف غایی از ایجاد مراکز فوریت های اجتماعی را ارایه خدمت صادقانه و تغییر حال بد مردم به حال خوش اعلام و اضافه کرد: اینکه آحاد مردم به دور از هر گونه مشکلات اجتماعی و فرهنگی و مصون از انواع آسیب های اجتماعی باشند برای سازمان بهزیستی هدف محوری است.
وی خدمات مراکز فوریت های اجتماعی ۱۲۳ سازمان بهزیستی را رایگان و تخصصی اعلام کرد و افزود: در این مراکز کارکنان زبده و کاربلدی مشغول هستند که تلاش می کنند خانواده در آرامش و آسایش زندگی کرده و برای تربیت فرزندان و نوع رفتارهای خانوادگی از مشکلات به دور باشند.
صحاف ورود به مسایل همچون همسر آزاری، کودک آزاری، خشونت های خانگی، دختران و پسران فراری، اختلالات جنسی، اختلالات رفتاری، کودکان خیابانی و خودکشی کننده ها را از جمله وظایف کارکنان مراکز فوریت های اجتماعی عنوان کرد که به صورت شبانه روزی انجام وظیفه می کنند.
وی مداخله در بحران ها را از رویکردهای مهم سازمان بهزیستی و مراکز اورژانس ۱۲۳ برشمرد و با تاکید بر اینکه مهارت و حرفه ای بودن از خصوصیات اصلی این مراکز است، گفت: در این مرکز خدمات سرپایی و نگهداری از ۳ تا ۲۰ روز ارایه می شود که در صورت تایید روان شناسان مرکز نگهداری به مدت ۲۰ روز دیگر قابل تمدید است.
صحاف با اشاره به شروع به کار این مراکز از سال ۱۳۷۸ ، اظهار کرد: ابتدا در شهرهای تبریز، مراغه، میانه، سراب و بستان آباد این مراکز راه اندازی شد و سپس در سال ۱۳۹۲ با تحت پوشش قرار گرفتن شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت، تعداد این مراکز در آذربایجان شرقی به ۱۲ مورد رسید.
به گفته وی هم اکنون در آذربایجان شرقی تعداد ۱۸ مرکز فوریت های اورژانس اجتماعی فعال است که در آنها ۱۸۲ نفر اشتغال داشته و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۵ هزار نفر از این مراکز خدمات دریافت کرده اند که از این تعداد یکهزار و ۱۰۰ نفر مربوط به شهرستان اسکو و شهر سهند می باشد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی پذیرش سرریز جمعیت تبریز، افزایش جمیعت تصاعدی و نبود فضاهای ورزشی، رفاهی و تفریحی را از جمله مسایل مهم شهر سهند دانست و گفت: ادامه این روند در می تواند منجر به گسترش و افزایش انواع آسیب های اجتماعی در این منطقه شود.
صحاف زندگی آپارتمانی و مهاجر پذیر بودن را از جمله عناصر مهم در افزایش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی در شهر سهند بیان کرد.
به گزارش ایرنا، مجتمع مرکز فوریت های اورژانس اجتماعی ۱۲۳ شهر سهند در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۶۰ مترمربع و زیربنای یکهزار و ۳۰۰ مترمربعی در سه طبقه توسط شرکت عمران شهر سهند ساخته شده است که دارای امکاناتی از قبیل خوابگاه، بخش اداری، انبار و پایگاه خدمات است.
شهر سهند با جمعیت ۱۸۰ هزار نفر یکی از شهرهای پرجمیعت آذربایجان شرقی در فاصله ۲۰ کیلومتری تبریز است که طبق برآوردهای مسئولان طی پنج سال آینده این جمعیت به ۳۰۰ هزار نفر افزایش پیدا می کند.
نظر شما