به گزارش ایرنا، «مسعود جعفرنژاد» روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر «بناب جدید» شهرستان مرند با بیان اینکه میزان تولید زعفران در استان در سال ۱۴۰۲ حدود تن بود که این میزان در سال جاری ۵۰ درصد افزایش یافته است، افزود: متوسط عملکرد زعفران در واحد سطح استان هفت کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: شهرستان مرند با ۲۴۰ هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول تولید این محصول را در استان دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی، گفت: قیمت گل تر زعفران بین ۱۵ تا ۱۷ میلیون ریال و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز یک میلیارد و ۱۰۰ تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است.
جعفرنژاد، ادامه داد: سطح زیرکشت زعفران در کل کشور حدود ۱۲۷ هزار هکتار است و آذربایجان شرقی با سه دهم درصد سطح زیرکشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.
وی یادآور شد: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان از استانهای خراسان و شهر بناب مرند تامین میشود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز هفت تا ۱۰ تن در هکتار است.
جعفرنژاد، افزود: نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولا در فصل پاییز و زمستان، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند، انجام می شود.
به گزارش ایرنا، زعفران به عنوان یکی از گرانبهاترین گلهای جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد که پیش تر در شمال شرق کشور کاشته میشد و در دهه های اخیر در آذربایجان شرقی برای اولین بار در شهر بناب جدید از توابع مرند کاشت و برداشت شده است.
این گیاه یک محصول استراتژیک بوده و جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد.
در حال حاضر ایران بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است.
نظر شما