سردار علایی : تجارب دفاع مقدس به صورت علمی واکاوی شود

کرج - ایرنا - فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از فرماندهان دفاع مقدس با اشاره به اهمیت نگاه تخصصی به مقوله امنیت گفت : تجارب گرانبهای هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران باید به صورت علمی و تخصصی مورد واکاوی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار پاسدار حسین علایی روز پنجشنبه در چهارمین نشست تخصصی رفع ابهامات دفاع مقدس که با موضوع بررسی عملیات های نظامی دفاع مقدس (عملیات رمضان تا پایان جنگ) در باشگاه میلاد کرج برگزار شد، افزود: اکنون که سالها از پایان جنگ تحمیلی گذشته باید تجارب و ابعاد مختلف آن برای پیشگیری از تهدیدات آینده از علمی و تخصصی به آن پرداخته شود.

وی اظهار کرد: مردم می‌خواهند علاوه بر حماسه آفرینی ها و فداکاری‌های که رزمندگان انجام دادند در بُعد علمی و تخصصی جنگ و همچنین از لحاظ تجربیاتی که از جنگ برای آینده می توان استفاده کرد مد نظر قرار بگیرند.

علایی گفت : تجربه جنگ تحمیلی نشان داد که ما از همه ظرفیت های انسانی و فیزیکی و فکری کشور برای مقابله با جنگ باید استفاده کنیم و نمی شود مقابله با تهدید ها را روی شانه یک دستگاه و یک مجموعه افراد قرار داد بلکه باید از همه ظرفیت ها استفاده شود.

وی با بیان اینکه استان البرز یکی از استان های بسیار فعال در تدریس درس دفاع مقدس است، گفت: اساتیدی که در این جلسه حضور دارند همه از پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس هستند و خودشان در متن جنگ بودند و با همه مسائل و حوادث جنگ آشنا هستند و در واقع خودشان حماسه های جنگ و دفاع مقدس را آفریدند.

نویسنده کتب تحلیلی دفاع مقدس بیان کرد: از وقتی که اساتید مختلف کنار هم قرار می گیرند هر کدام از جبهه خودشان مسائلی را بازگو می کنند که برای کسانیکه در آن جبهه نبودند بسیار شنیدنی و قابل تجربه اندوزی است.

وی گفت: اهمیت این نشست ها این است که همه از بعد علمی به مسأله جنگ می پردازند و می توانند اطلاعاتشان را با هم تبادل کنند و اگر در کلاس ها از سوی دانشجویان با سوالاتی مواجه شدند که برای پاسخ آنها نیاز به اطلاعات بیشتری دارند، این کلاسها و جلسات می تواند کمک کند به اساتید که پاسخهای بیشتر را دریافت کنند.

علایی با بیان اینکه تجربه جنگ تحمیلی به ما نشان داده که دستگاه سیاست خارجی بسیار اهمیت دارد و مهم است، افزود: امروز هم همین است و ما باید از دستگاه سیاست خارجی بیشتر استفاده کنیم.

وی در ادامه به موضوع تحلیل جنگ و هشت سال دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد: یکی ازموضوعات و معضلاتی که وجود دارد تحریف جنگ از لحظه شروع تا پایان جنگ است در حالیکه جنگ مساله مهمی است که باید درست به آن پرداخته شود تا در آینده استفاده درستی از آن شود.

وی با بیان اینکه نتیجه جنگ هشت ساله بسیار عالی بوده زیرا سرزمین را از دست ندادیم و حزب بعث از بین رفت و مهمتر اینکه عراق به عنوان یک تهدید از بین رفته است، گفت: ولی مسایل ما با عراق تمام نشده بطوریکه هیچ غرامتی نداده اند و مساله اروند رود را حل نکرده و لایروبی نکرده اند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه باید بر مساله جنگ درست و علمی و بیطرفانه نگاه شود تا برای کشور از آن استفاده شود، افزود: بعد از آزادسازی خرمشهر دو نظریه وجود داشت که در تصمیم گیری برای جنگ که از خاک ایران عبور نکنیم و از مرز عبور نکنیم و جنگ را تا پایان ادامه دهیم.

وی افزود: پس از عملیات بیت المقدس احساس این بود که عراقی ها حاضر به مصالحه نیستند و جنگ ادامه یافت و عملیات رمضان آغاز شد که در این عملیات ایران درصدد رساندن خود به کنار اروند رود بود.

این نشست با حضور جمعی از اساتید ۲ واحد درس دفاع مقدس در دانشگاه های استان البرز در باشگاه فرهنگی ورزشی میلاد کرج برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha