به گزارش ایرنا از اکونومیک تایمز، معاون وزیر امورخارجه روسیه پنجشنبه هشدار داد که افزایش حمایت غرب از اوکراین میتواند منجر به درگیری آشکار میان قدرتهای هستهای شود.
ریابکوف در سخنرانی خود در کنفرانس سازمان ملل درباره خلع سلاح، ایالات متحده و متحدانش را برای شکست دادن روسیه در جنگ ترکیبی محکوم کرد و گفت آمریکا تعهدات خود بر اساس توافقات بینالمللی را نقض میکند و آنچنان درگیر جنگ اوکراین شده که کنترل خویش را از دست داده است.
معاون وزیر امورخارجه روسیه هشدار داد: سیاست ایالات متحده و ناتو برای دامن زدن به درگیری در اوکراین و دخالت فزاینده آنها در این جنگ، درگیری نظامی مستقیم قدرتهای هستهای با پیامدهای فاجعهبار به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: اقدام ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای تعلیق معاهده استارت جدید که در سال ۲۰۱۰ امضا شده و آخرین معاهده تسلیحات هستهای باقیمانده میان روسیه و ایالات متحده است، در واکنش به اقدام ایالات متحده و ناتو در مورد اوکراین صورت گرفت.
ریابکوف همچنین آمریکا را به دلیل ناکامی در تصویب ممنوعیت جهانی تسلیحات هستهای مقصر دانست و هشدار پوتین مبنی بر از سرگیری مجدد آزمایشهای هستهای در صورت انجام این کار را تکرار کرد.
وی با بیان اینکه «آمریکا آشکارا قصد از سرگیری آزمایشات هستهای را نشان میدهد» گفت: ایالات متحده عملاً در قبال این معاهده که با گذشت بیش از ربع قرن پس از امضای آن هنوز لازمالاجرا نشده مسئول است.
ریابکوف با اشاره به اینکه اگر آمریکا آزمایش هستهای انجام دهد، ما مجبور به پاسخگویی خواهیم بود، تصریح کرد: ما نمیتوانیم بیکار بمانیم.
ریابکوف افزود: «هیچکس نباید این توهم خطرناک را در سر بپروراند که برابری استراتژیک جهانی ممکن است از بین برود.
پوتین هفته گذشته در سخنرانی سالانه خود در پارلمان روسیه از توقف مشارکت مسکو در پیمان «استارت جدید» خبر داد. او اعلام کرد که مسکو نمیتواند بازرسیهای ایالات متحده از سایتهای هستهای روسیه را که در این پیمان پیشبینی شده است، در حالی که واشنگتن و متحدانش در ناتو آشکارا شکست روسیه در اوکراین را به عنوان هدف خود اعلام کردهاند، بپذیرد.
رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که مسکو به طور کلی از این پیمان خارج نمیشود و ریابکوف نیز مجدداً تأکید کرد: روسیه به سقفهای تعیین شده در مورد تسلیحات هستهای در این معاهده احترام میگذارد.
به گزارش ایرنا، پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هستهای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد. باراک اوباما رییس جمهوری وقت آمریکا و دمیتری مدودف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک باهم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانههای هستهای دو کشور امضا کردند.
آمریکا و روسیه در این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند، حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که در سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد و در سال ۲۰۰۹ منقضی شد.
اعتبار استارت ۲ پنجم ماه فوریه سال ۲۰۲۱ (۱۷ بهمن) بسر رسید. قرار بود مقامهای دو کشور از ۲۹ نوامبر تا ۶ دسامبر (۸ تا ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱) در پایتخت مصر دیدار کنند تا در مورد از سرگیری بازرسیها بر اساس معاهده کاهش تسلیحات هستهای موسوم به «نیو استارت» گفتوگو کنند. این معاهده در ماه مارس ۲۰۲۰ به دلیل همهگیری کرونا متوقف شده بود.
در این میان، روسیه پیش از آغاز دیدارها در قاهره اعلام کرد به دلیل رفتار ضد روسی واشنگتن، این مذاکرات را به صورت یکجانبه به تعویق انداخته است.
نظر شما