به گزارش بامداد جمعه ایرنا از رویترز، موسسه سیاست راهبردی استرالیا در گزارشی اعلام کرد بررسیهای این موسسه نشان میدهد در برخی حوزهها، همه ۱۰ موسسه تحقیقاتی برتر جهان در چین واقع شده است.
بر اساس این مطالعه که به سفارش وزارت امور خارجه آمریکا انجام شده است، هرچند که آمریکا در تحقیقات جهانی حوزه ابر رایانهها، رایانش کوانتومی، ماهوارههای کوچک و واکسنها پیشتاز است ولی در دیگر حوزههای فناوری پس از چین در رتبه دوم قرار دارد.
در این گزارش آمده است: کشروهای غربی در رقابتهای جهانی فناوریهای پیشرفته از جمله پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی، گوی سبقت را به چین باختهاند.
این گزارش ضمن درخواست از دولتهای غربی برای افزایش سرمایه گذاری در برنامههای تحقیقاتی، افزود: برنامههای دولت چین در حوزه تحقیقات تاثیرگذار، به پیشرفتهای خیره کنندهای دست یافته است.
این اندیشکده استرالیا پس از بررسی مقالات علمی پربازدیدی که منجر به اختراعات جدیدی شدهاند، تاکید دارد اگر برنامههای تحقیقاتی دولت چین زیر نظر گرفته میشدند، خیلی زودتر پیشرفت شگرف چین در زمینه موشکهای مافوق صوت پیش بینی میشد.
بنابر این گزارش، در پنج سال گذشته، ۴۸.۴۹ درصد مقالات علمی و تحقیقاتی مهم جهان در زمینههای نیروی محرکه هواپیماهای پیشرفته از جمله پیشرانه موشکهای مافوق صوت مربوط به چین بودهاند.
توان و پیشرفت چین در زمینه ارتباطات کوانتومی و حسگرهای نوری به حدی است که به زودی ماشین جاسوسی و اطلاعاتی غرب و در راس آنها آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا و نیوزیلند قادر به شناسایی هواپیماهای چین نخواهند بود.
همچنین به زودی چین انحصار ۱۰ حوزه از جمله بیولوژی سنتتیک که یک سوم تحقیقات چین را در بر میگیرد و نیز باتریهای جدید، نسل پنجم شبکههای اینترنت و صنعت نانو را از آن خود خواهد کرد.
آکادمی علوم چین در ۴۴ فناوری نوظهور در حوزههای دفاعی، فضایی، رباتیک، انرژی، محیط زیست، زیست فناوری، هوش مصنوعی، مواد پیشرفته و فناوری کوانتوم رتبه اول یا دوم جهان را دارد.
نظر شما