به گزارش ایرنا، «داریوش فرمانی» روز شنبه در جلسه ستاد سفر استان کرمانشاه که با حضور استاندار و روسای کمیته های این ستاد برگزار شد، افزود: ارتباط بین فعالان گردشگری کرمانشاه با اقلیم کردستان عراق از اولویتهای این اداره کل است که امیدواریم این ارتباط منجر به جذب گردشگران بیشتر به استان شود.
وی با اشاره به داشتن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و داشتن مناسبات نزدیک فرهنگی بین اقلیم و استان کرمانشاه اضافه کرد: استان کرمانشاه دارای گذرگاه های مرزی متعددی با عراق است که به ویژه در بحث جذب گردشگر و دایر کردن بازارچه های صنایع دستی در این گذرگاه ها نتوانسته ایم موفق عمل کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه ادامه داد: علاوه بر اینکه خط هوایی برای انتقال گردشگران عراقی به استان وجود ندارد حتی یک خط ثابت اتوبوسرانی نیز هم اینک بین سلیمانیه و کرمانشاه وجود ندارد تا تردد گردشگران این ۲ منطقه بایکدیگر به سهولت انجام پذیرد.
فرمانی با بیان اینکه ظرفیت بسیار بالایی در حوزه توسعه مناسبات گردشگری میان دو طرف وجود دارد یادآور شد: بسیاری از گردشگران عراقی به ویژه در بحث گردشگری سلامت به شهرهایی چون مشهد، شیراز و اصفهان سفر می کنند در حالیه این امکان وجود دارد تا این دسته از گردشگران عراقی با هزینه های بسیار کمتری به راحتی به استان کرمانشاه سفر کنند.
وی با اشاره به سفر کاری اخیر خود به اقلیم کردستان عراق، افزود: در دیداری که با مسوولان آژانس های مسافرتی این منطقه صورت گرفت همه آنها برای افزایش مراودات گردشگری با استان کرمانشاه بسیار علاقه مند بودند از اینرو باید از این فرصت که خصوصا در حوزه گردشگری سلامت بسیار مورد توجه طرف عراقی است، استفاده کرد.
فرمانی، کاهش هزینه های کاپیتاژ خودروهای عراقی، برقراری خطوط هوایی و زمینی، تسهیل و کاهش زمان معطلی در معابر مرزی را از جمله درخواست های آژانس های مسافرتی اقلیم کردستان برای سفر به استان کرمانشاه عنوان کرد و افزود: در همین راستا پیش بینی شده است جلسات مشترکی بین آژانس های مسافرتی اقلیم و استان کرمانشاه تشکیل شود تا در این جلسات مسایل و مشکلات موجود برای توسعه گردشگری بین طرفین از میان برداشته شود.
وی یادآور شد: در این سفر همچنین پرونده ثبت جهانی محور اشکانی _ ساسانی از معبد کنگاور تا ایوان مدائن و همچنین موضوع ثبت جهانی اسب کُرد در جلساتی که با استانداران گرمیان، سلیمانیه و حلبچه عراق برگزار شد مورد پیگیری قرار گرفته و قرار شد که در قالب تفاهم نامههایی برای بررسیها و کاوشهای باستان شناسی در حوزه جغرافیایی مسیر محور ساسانی با این سه استان انجام شود.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی ( با اقلیم و بخش عربی ) و پنج بازارچه رسمی فعال است که این امر یک ظرفیت بسیار بالا برای این استان به شمار می رود که علاوه بر توسعه تجارت با این کشور در حوزه گردشگری نیز این مراوادات را افزایش داد.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، ۲ اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیدهاندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
نظر شما