به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی قزوین در این مراسم اظهار کرد: سند الگوی کشت براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه دانش بنیان کردن کشاورزی و پیشبرد برنامه های وزرات جهاد کشاورزی در زمینه امنیت غذایی تهیه شده است.
محمدحسین عطایی افزود: اقتصادی کردن کشاورزی از دیگر اهداف تهیه و اجرای سند الگوی کشت برای استان های کشور به شمار می رود.
وی با بیان اینکه برای حفظ امنیت غذایی سه رویکرد وجود دارد، تصریح کرد: نخستین رویکرد توسعه کشت است که به دلیل محدودیت منابع آبی امکان آن در کشور ما وجود ندارد، راهبرد بعدی تعیین و اجرای الگوی کشت از جمله کاهش کشت محصولات پرآب بر است و راهبرد سوم نیز دانش بنیان کردن کشاورزی است که ۲ مورد اخیر مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و در دست پیگیری است.
قزوین پرچمدار کشاورزی مدرن در کشور
این مسوول از دشت ۴۷۰ هزار هکتاری قزوین به عنوان پرچمدار کشاورزی مدرن یاد کرد و گفت: سابقه قزوین در الگوی کشت به نیم قرن می رسد اما نیاز داریم تا این مساله را به روز رسانی کنیم و همچنین ضریب نفوذ دانش در کشاورزی این استان را افزایش دهیم.
جعفر احمدی، رییس پارک علم و فناوری قزوین نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: مقام معظم رهبری به احیای دشت قزوین تاکید داشته و دارند چرا که این دشت با وجود دربرگیری کمتر از یک درصد مساحت کشور توان تامین غذا برای ۲۵ میلیون جمعیت را دارد.
وی خاطرنشان کرد: تامین این رقم در گرو عبور از کشاورزی سنتی به مدرن و دانش بنیان کردن کشاورزی، توسعه مکانیزاسیون، افزایش شرکت های دانش بنیان کشاورزی و رشد کشت گلخانه ای است.
احمدی با اشاره به هدف گذاری انجام شده برای رشد فناوری در کشاورزی قزوین، افزود: به عنوان نهمین استان کشور با عقد تفاهم نامه صاحب دهکده یا پردیس نوآوری و فناوری کشاورزی خواهیم شد که بدون شک در پیشرفت کشاورزی قزوین موثر واقع خواهد بود.
این مسوول با بیان اینکه ضریب نفوذ دانش در کشاورزی کشور بسیار پایین است و ۶ درصد شرکت های دانش بنیان کشور در این حوزه قرار دارند که با به روزرسانی آمار شاید کمی بیشتر شود اما کافی نیست، تصریح کرد: بایستی فرهنگ کشاورزی دانش بنیان در جامعه با تقویت بخش های تحقیق، توسعه و تقویت بخش خصوصی نهادینه شود تا شاهد حفظ پایدار امنیت غذایی کشور باشیم.
سند الگوی کشت با هدف پیشبرد سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید محصولات کشاورزی تهیه و ابلاغ شده و به مرحله اجرا درآمده است.
کمک به احیای دشت حاصلخیز قزوین، ارتقای بهره وری و مصرف بهینه آب، تنظیم بازار محصولات اساسی و تکمیل زنجیره های تولید، ارتقای ضریب دانش در بخش کشاورزی، ترویج کشت پاییزه، کاهش کشت محصولات پرآب بر، انتقال کشت سبزی و صیفی جات از مزارع به گلخانه ها و تقویت کشت قراردادی از جمله اهداف این سند به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، براساس بررسی های انجام شده دشت قزوین در صورت برنامه ریزی مناسب و ارتقای بهره وری قادر به تولید محصولات کشاورزی برای ۲۵ میلیون جمعیت است.
انعقاد تفاهم نامه ایجاد پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی در قزوین
در این مراسم همچنین تفاهم نامه ایجاد دهکده (پردیس) فناوری و نوآوری کشاورزی قزوین با حضور رییس سازمان تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی و معاون وزیر جهاد کشاورزی با نمایندگان وزرات علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد.
پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی قزوین با همکاری پارک علم و فناوری با هدف تسریع در دانش بنیان کردن کشاورزی این استان ایجاد خواهد شد.
استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکنار اراضی کشاورزی است که از این میان ۷۵ هزار هکتار باغ و سایر رمین های زراعی هستند.
این استان در بخش کشاورزی دارای حدود ۸۴ هزار بهره بردار است و سالانه نزدیک به چهار درصد محصولات کشاورزی کشور در آن تولید می شود.
نظر شما