به گزارش ایرنا، روز یازدهم آبان ماه سال جاری بود که رهبر معظم انقلاب در جمع دانش آموزان اقدامات دولت سیزدهم را در بخش معدن امیدوار کننده توصیف کردند و دقیقاً از همان زمان هجمه ها بر علیه حوزه های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی، بهویژه سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) آغاز شد. نگاهی گذرا به اقدامات ایمیدرو در سال های اخیر نشان می دهد که این سازمان جزو سازمانهای پیشرو در امر جلوگیری از خام فروشی، ارز آوری، اشتغال زایی، زیر ساختها و حمایت از مجموعه های دانش بنیان بوده است.
به این آمارها توجه کنید:
۱- سرمایه گذاری در مرز ۲۴ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی تا پایان ۱۴۰۱
۲- توسعه اکتشاف معدنی و افزایش ۲۸ میلیارد دلاری ذخایر جدید
۳- طرح توانمندسازی فارغ التحصیلان بخش معدن و صنایع معدنی (فاجد) با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن با اجرای دوره های آموزشی و بسترسازی فرصت های شغلی فراگیر؛ که این طرح در آستانه اجرا است.
۴- جذب ۹میلیارد دلار سرمایه از بخش خصوصی و نتیجه بخش شدن چهار میلیارد دلار از این سرمایهها (تکمیل طرح ها)
۵- عبور صادرات بخش معدن و صنایع معدنی از مرز ۱۱میلیارد دلار در ۱۱ ماه ۱۴۰۱ (با وجود چالش های تامین برق در تابستان و گاز در زمستان)
۶- تکمیل ۷۵۰ میلیون دلار طرح با اشتغالزایی ۲ هزار و ۱۸۰ نفر در سال ۱۴۰۰ و برنامه راه اندازی یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ با اشتغالزایی سههزار و ۳۷۰ نفر
۷- تاسیس نخستین صندوق سرمایه گذاری با پشتوانه شمش طلا با همکاری بانک ملت و بورس کالا با هدف هدایت نقدینگی به سمت تولید و بورس
۸- اجرای تفاهم نامه ساخت دستکم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برای صنایع و معادن و راه اندازی نخستین نیروگاه در سمنان و آماده شدن نیروگاه دوم فولاد مبارکه
۹- توسعه زیر ساخت های آب، گاز، جاده و نیروگاه در مناطق ویژه زیر مجموعه ایمیدرو (خلیج فارس، پارسیان، لامرد و کاشان)
۱۰- سرمایه گذاری ۱۶ هزارمیلیارد ریالی در توسعه راه سازی و برق رسانی معادن به طول ۴۹۸ کیلیومتر (۲۶۱ کیلومتر طول مسیر برق رسانی و ۲ هزار و ۳۷۱ کیلومتر طول مسیر راه سازی
۱۱- سرمایه ایمیدرو در ۸۲ درصد از مناطق کم برخوردارکشور (با احتساب فعالیتهای اکتشافی)
این آمارها نشان می دهد که ایمیدرو در سالهای اخیر با جهشی چشمگیر در حوزه مأموریت خود روبهرو بوده است و حتی چشم انداز این سازمان در سالهای آینده نیز خبر از شکوفایی در بخش معدن و صنایع معدنی میدهد. اما قسمت عجیب ماجرا آنجاست که با وجود این پیشرفتها، عده ای به بهانه اموری که اصلاً جزو وظایف قانونی ایمیدرو نیست، (از جمله واگذاری معادن) به دنبال تضعیف ای سازمان توسعهای هستند.
مهمترین علت را می توان در قسمت ابتدایی این نوشتار جستوجو کرد. به این معنا که تفکری این روزها برای تضعیف دولت نقاط قوت آن را تخریب و به عنوان نقطه ضعف جا می زند، و از آنجا که معدن و صنایع معدنی و در جهت محرومیت زدایی، با ایجاد اشتغال پایدار و مولد جزو نقاط قوت این دولت بوده، جهت انتفاع عده ای به هر شکل و شیوه ای باید تخریب شود.
البته حساب منتقدان دلسوز در حوزه معادن از این افراد جداست. چرا که این منتقدان سالهاست به صورت تخصصی، علمی و عادلانه نسبت به روند مدیریت بر معادن کشور نقدهایی دارند که از قضا درست بوده و نیازمند اصلاح است.
اما آنچه این روزها شاهد آن هستیم، هجمه به سازمانی است که در سالهای اخیر یکی از پیشروان عرصه معدن و صنایع معدنی بوده است که بهطور قطع این تخریبها به نفع کشور و مردم ایران نخواهد بود.
نظر شما