به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری «سیانان»، یک سال پس از حمله روسیه به اوکراین، حمایت شی جین پینگ رئیس جمهوری چین از ولادیمیر پوتین همتای روس خود، راه را برای آمریکا و متحدانش در اقیانوس آرام باز کرده تا به ضرر پکن عمل کنند.
به نوشته این شبکه خبری آمریکایی، در همین چند ماه گذشته ژاپن متعهد شده تا بودجه دفاعی خود را دو برابر کرده و از واشنگتن تسلیحات دوربرد خریداری کند. کره جنوبی ثبات در تنگه تایوان را برای امنیت خود ضروری دانسته، فیلیپین از حق دسترسی های تازه به آمریکا به پایگاه های جدید خبر داده و همزمان در مورد گشت زنی مشترک با استرالیا، ژاپن و آمریکا در دریای چین جنوبی صحبت می کند.
این موارد، جدیدترین و بزرگترین گام هایی است که آمریکا با همراهی متحدانش برداشته و توانسته چین را به طور فزاینده ای در حیاط خلوت خود منزوی کند، آن هم به دلیل محکوم نکردن تهاجم روسیه به یک کشور مستقل و افزایش فشار نظامی بر تایوان.
هرچند به عقیده تحلیلگران، همه این رخدادهای جدید علیه چین به احتمال زیاد بدون وقوع جنگ در اوکراین هم انجام می شد، اما جنگ و حمایت چین از روسیه این طرح ها را زودتر به نتیجه رساند.
از سوی دیگر، چین هم بی تفاوت نبوده و ارتش آزادیبخش خلق سالهاست که در حال رشد و نوسازی بوده است. پکن دیروز یکشنبه بودجه نظامی خود را برای سال ۲۰۲۳ اعلام کرد و مشخص شد که این رقم، ۷.۲ درصد افزایش داشته است.
این نخستین بار در دهه گذشته است که نرخ رشد بودجه ارتش چین برای سه سال متوالی افزایش می یابد.
نظر شما