۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۵۶
کد خبرنگار: 5353
کد خبر: 85049364
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توان تسلیحاتی چین و هراس غرب از پیوند پکن-مسکو

۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۵۶
کد خبر: 85049364
توان تسلیحاتی چین و هراس غرب از پیوند پکن-مسکو

تهران- ایرنا- تشدید درگیری‌های میدانی در اوکراین از یک طرف و گمانه‌زنی‌ها از مواجهه مسکو با کمبود مهمات از طرف دیگر، غرب را به تکاپوی جلوگیری از یک همکاری احتمالی انداخته است: «مشارکت چین به عنوان تامین کننده سلاح روسیه».

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه انگلیسی «تلگراف» در گزارشی با اشاره به تشدید درگیری‌های میدانی میان دو طرف جنگ در اوکراین نوشت: اکنون تمرکزها بار دیگر به این معطوف شده است که آیا هر یک از طرفین توانایی نظامی برای یک پیشروی قاطع را دارند یا خیر.

بر اساس این گزارش، مسکو، برخلاف فراخوان بخش اعظمی از نیروهای ذخیره خود و استفاده فزاینده از خودروهای خارج از رده، همچنان در بسیاری از بخش‌ها با کمبود مواجه است.

تحلیلگران بر این باورند که با ادامه حمله‌های توپخانه‌ای مسکو و پیشروی در اطراف شهر باخموت، بر این کمبود افزوده خواهد شد.

تلگراف عنوان می‌کند: پس جای تعجب نیست که اذهان غرب امروز به فکر جلوگیری از یک تغییر اساسی و برگ برنده احتمالی [برای روسیه]ّ افتاده باشند که آن «مشارکت چین به عنوان تامین کننده سلاح» [برای روسیه] است.

بر اساس این گزارش، پکن به عنوان حامی طولانی مدت و در حاشیه روسیه، اکنون در حال بررسی این مساله است: آیا زمان آن رسیده نقش فعال‌تری برگزیده و تجهیزات مورد نیاز نیروهای در حال مبارزه ولادیمیر پوتین (رییس جمهوری روسیه) را تامین کند یا خیر.

چنین تصمیمی از طرف پکن علاوه بر اینکه می‌تواند روند درگیری [در اوکراین] را متحول کند، برای تولیدکنندگان چینی، بستر آزمایشی به منظور ارزیابی سلاح‌های خود در میان هراس غرب از آنچه «تهاجم چین به تایوان» می‌خواند، فراهم می‌کند.

در همین رابطه، هفته گذشته آمریکا با طرح ادعاها مبنی بر اینکه دولت چین در حال بررسی کمک نظامی به روسیه است، برای هشدار دادن به پکن در خصوص پیامدهای تسلیح روسیه در جنگ با اوکراین، پیشی گرفت.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به پکن گفت که شرکت‌ها و رهبران چینی در صورت مداخله [در جنگ اوکراین به نفع روسیه] در معرض تحریم‌ها قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: در تحریم‌ کردن شرکت‌ها یا افراد چینی که تحریم‌های ما علیه روسیه را نقض کرده یا به‌ هرطور دیگری از مسکو در جنگ اوکراین حمایت کنند، تردید نخواهیم کرد.

تاکنون، چین، این اظهارنظر مقام‌های آمریکایی را تکذیب کرده است.

توان تسلیحاتی چین و هراس غرب از پیوند پکن-مسکو
افزایش بودجه نظامی چین / منبع تلگراف

این گزارش به نقل از نشریه «وال استریت ژورنال» می‌افزاید: با این حال اطلاعات گمرک روسیه نشان می‌دهد تجهیزات هدایت کننده‌، قطعات جت‌های جنگنده و فناوری مختل کننده سیگنال و سایر تجهیزات با کاربرد دوگانه از قبل از چین به روسیه ارسال شده است.

یکی از تحلیلگران اندیشکده آمریکایی «رند» فعال در حوزه تحقیقات نظامی می‌گوید: چین تجهیزات قابل توجهی برای ارائه به روسیه به ویژه در زمینه موشکی و تسلیحات هدایت‌شونده در اختیار دارد، اگرچه تجهیزات پایه مانند گلوله‌های توپخانه و هواپیماهای بدون سرنشین احتمالاً در صدر فهرست خرید روسیه از این کشور قرار خواهند داشت.

وی خاطر نشان کرد: غرب از توسعه تسلیحات چین به پیشرفته‌ترین فناوری‌های نظامی از جمله در بخش تسلیحات هدایت شونده و سامانه‌های ضد کشتی نگران است.

این تحلیلگر آمریکایی مطرح می‌کند: اما روسیه در حال حاضر به تجهیزات پیشرفته نیاز ندارد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا چین مهمات ساده‌تر را که به نظر روسیه به آن نیاز دارد، ارائه خواهد کرد یا خیر. و یا روسیه از چین می‌خواهد که درصورت ارائه کمک نظامی آن را عمومی کند یا خیر.

به اعتقاد او در هر صورت پکن قادر خواهد بود بهای قابل توجهی برای ارائه سلاح‌های ابتدایی به مسکو دریافت کند.

نشریه تلگراف در ادامه مطلب خود بیان می‌کند: «ماشین جنگی چین» به طور فزاینده‌ای با گذشت زمان پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر شده و اکنون پکن تسلیحات و فناوری هم سطح با ناتو در اختیار دارد.

اکنون شرکت‌های دفاعی چین در زمره بزرگترین شرکت‌های جهان قرار دارند و پس از سال‌ها این امکان وجود دارد که نقش روسیه به عنوان تامین کننده و چین به عنوان خریدار معکوس شود.

بر اساس گزارش اندیشکده بین‌المللی مطالعات استراتژی، راهبرد کنونی چین حاصل دهه‌ها بررسی است، ارتش چین برنامه‌ تبدیل شدن به «یک ماشین جنگی برنده» را تا میانه قرن حاضر دنبال می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha