۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۰:۴۳
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85048983
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مخالفت دولت بایدن با تلاش انگلیس برای همکاری نزدیک‌تر در بخش فناوری

تهران- ایرنا- نشریه پولیتیکو گزارش داد: دولت جو بایدن با تلاش‌های انگلیس، بعد از درخواست‌های مختلف این کشور برای گسترش مذاکرات پیشرفته در زمینه تجارت و فناوری مشابه سازوکار ایجاد شده بین آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت کرده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی افزود: لیز تراس در دیدارهایش از واشنگتن به عنوان وزیر کابینه در دو سال گذشته از جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا و دیگر مقام های دولت بایدن خواست مذاکرات با انگلیس را برای ایجاد زنجیره تامین فناوری پاک و ارتقای همکاری ها در زمینه نیمه رساناها و هوش مصنوعی تقویت کنند.

یک مقام آگاه از این موضوع به پولیتیکو گفت هنگامی که لیز تراس در پاییز ۲۰۲۲ به مقام نخست وزیر انگلیس رسید این پیشنهاد بار دیگر در دیدار ریموندو از لندن در اکتبر (مهر/ آبان) گذشته مطرح شد اما نگرانی ها از برانگیختن خشم متحدان اروپایی آمریکا و وضعیت انگلیس در اتحادیه اروپا در دوران پسابرگزیت مانع اعمال نفوذ انگلیس بر واشنگتن شد.

یک مقام ارشد سابق دفتر نخست وزیر انگلیس درباره تلاش های دولت این کشور برای ایجاد سازوکاری مشابه شورای تجارت و فناوری (TTC) آمریکا و اتحادیه اروپا گفت ما بارها در زمینه ایجاد چنین شورایی تلاش کردیم.

وی گفت: ما با جینا ریموندو درباره این موضوع صحبت کردیم و گفتیم که فکر می کنیم این فرصت خوبی است. شاید ضرورتی نداشته باشد که به طور مستقیم به مذاکرات آمریکا و اتحادیه اروپا در این زمینه ملحق شویم اما همکاری سه جانبه در این زمینه مطلوب است.

شورای TTC در ژوئن (خرداد/تیر) ۲۰۲۱ به ریاست مشترک ریموندو، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و کاترین تای، نماینده بازرگانی آمریکا راه اندازی شد و راهنمایی های لازم را به همتایان آنها در اتحادیه اروپا، مارگرت وستاگر و والدیس دامبروسکیس، برای ترسیم سیاست های فناوری و تجارت می دهد.

آمریکا تلاش می کند محدودیت های صادرات نیمه رساناها به چین را اعمال و زنجیره تامین فناوری جدیدی را به دور از پکن ایجاد کند. همچنین به دنبال نوآوری هایی از طریق اختصاص یارانه هایی در بخش فناروی پاک و ریزپردازنده های پیشرفته است.

ریموندو اواخر سال گذشته در مصاحبه‌ای گفت: ۱۰ کارگروه در TTC، «استانداردها را تعیین کردند»، اگرچه بروکسل با تلاش‌های واشنگتن برای استفاده از این نهاد اروپایی آمریکایی برای مقابله با پکن مخالفت کرده است.

یکی از نمایندگان یک گروه مهم تجاری در واشنگتن گفت: مشارکت نداشتن کامل انگلیس در این مذاکرات باعث شده که این کشور فرصت را از دست بدهد. درباره ملحق شدن انگلیس به TTC دستکم به صورت محرمانه و در دیدار ریموندو به لندن در اکتبر (مهر/ آبان) گذشته انجام شده است.

مقام سابق دفتر نخست وزیر انگلیس گفت حتی اگر آمریکا هم به دنبال مذاکره در این زمینه با لندن باشد آنها نمی خواهند خشم متحدان اروپایی خود را برانگیزند.

به گفته آنها در حال حاضر گفتگوهای انگلیس با مقامات آمریکایی درباره این مسائل «موردی» و بر اساس منشور جدید آتلانتیک است که جو بایدن و بوریس جانسون نخست وزیر وقت انگلیس در حاشیه اجلاس گروه ۷ در سال ۲۰۲۱ امضا کردند و هیچ موضوع بنیادینی در این زمینه وجود ندارد.

در بخشی از گزارش پولیتیکو آمده است: حفظ دسترسی انگلیس به شورای تجارت و فناوری آمریکا و اتحادیه اروپا یا سازوکاری مشابه با آن در دیدار ماه ژوئیه (تیز/ مرداد) تونی دانکار رئیس کنفدراسیون صنعت و بازرگانی انگلیس در واشنگتن مطرح شد.

کارشناسان تجارت و فناوری هشدار می دهند که با توجه به این که آمریکا و اتحادیه اروپا استانداردها را در این زمینه تعیین می کند خطر منزوی شدن انگلیس وجود دارد.

چشم ها به اروپا دوخته شده است

این گزارش افزود اتحادیه اروپا به نوبه خود، تا به امروز علاقه چندانی به همکاری نزدیک تر با انگلیس در این حوزه نشان نداده است.

سه مقام کمیسیون اروپا احتمال پیوستن انگلیس به این شورا را اندک دانستند، اگرچه یکی از این مقامات گفت که ممکن است از لندن خواسته شود - در کنار سایر کشورهای همفکر - برای بحث های خاص مربوط به ممنوعیت صادرات مداوم علیه روسیه به آن ها بپیوندد.

یکی دیگر از مقامات اتحادیه اروپا افزود، حتی با وجود پیشرفت هفته گذشته در مذاکرات مربوط به پروتکل ایرلند شمالی که تنش بین لندن و بروکسل را کاهش داد، انگلیس برای مشارکت در TTC در اولویت بروکسل قرار ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha