۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۴۷
کد خبر: 85049315
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استخدام پنج هزار پرستار ناچیز است

تهران - ایرنا - رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: سهم پنج هزار نفری نیروی پرستار از ۲۵ هزار نیروی جدیدی که قرار است در سیستم بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت استخدام شوند، بسیار ناچیز است و کمبود آنها باعث می‌شود بیماران متضرر شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد میرزابیگی روز دوشنبه در یک نشست خبری که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، افزود: باید به ازای هر تخت بیمارستانی ۲/۵ پرستار در کشور داشته باشیم در حالیکه این رقم در بسیاری از بیمارستانهای شمال تهران نیم نفر است و کمبود پرستار در مراکز درمانی باعث می شود بیماران بستری شده در بخش های مراقبت های ویژه و غیره آسیب ببینند زیرا آنها برای بهبودی نیاز به رسیدگی دارند.

وی تاکید کرد: اخذ مجوزهای استخدامی در سال ۹۹، از اقدامات مهم سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم بود که از ۵۲ هزار نیرو، ۴۵ درصد سهم پرستاری بود. اما از سال ۹۹ تا امروز، هیچ گونه مجوز استخدامی برای وزارت بهداشت نداشته ایم.

وی اظهار داشت: انتظار می رود که سهم استخدام پرستاران در کادر بهداشتی و درمان وزارت بهداشت افزایش یابد زیرا آنها بویژه نیروهای طرحی در دوران تلخ کرونایی که مرگ و میرهای زیادی وجود داشت خالصانه و با از خود گذشتگی در مراکز درمانی مشغول بکار بودند و فداکاریهای زیادی را انجام دادند.

میرزابیگی ادامه داد: پرستاران در مقایسه با سایر مشاغل با وجود تاکیدات رهبر انقلاب به اهمیت توجه به این قشر، باز هم مورد بی مهری قرار می گیرند که امیدواریم در زمینه استخدام آنها و بازگشت نیروهای طرحی که در دوران کرونا در مراکز درمانی کار می کردند، حمایتهای لازم انجام شود.

وی با اشاره به عملیاتی کردن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال در دولت سیزدهم، تصریح کرد: در این راستا آیین نامه‌ها و تعریف K پرستاری، ارزش نسبی خدمات، تعریف بسته‌های خدمتی پرستاری انجام شد، ارزش نسبی در بخش‌هایی مانند دیالیز، آنژیوگرافی، شیمی درمانی و غیره به صورت تخت بیمار بوده و در بخش‌های سرپایی به صورت موردی و به ازای هر خدمت است. این امر در آیین نامه‌ها لحاظ و دستورالعمل‌ها به بیمارستان‌ها صادر شد که شامل دستورالعمل رسیدگی به اسناد، دستورالعمل ثبت خدمات پرستاری در سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS ) است.

میرزابیگی ادامه داد: این دستورالعمل‌ها با همکاری بیمه‌ها تدوین و از تیرماه ابلاغ شد، اما نقد جامعه پرستاری این است که چرا ثبت خدمات پرستاری در سیستم اطلاعات بیمارستانی که کاری ساده است، تاکنون در هیچکدام از بیمارستان‌های دانشگاهی عملی نشده است؟

به گفته وی، قبل از کرونا موضوع معوقات طولانی از مشکلات جدی پرستاران بود، برای رفع این معضل سال ۹۸ با سازمان برنامه و بودجه توافق کردیم و مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان برای جبران معوقات تخصیص یافت که دانشگاه‌ها پول را پرداخت کنند.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: انتظار می رود با توجه به تاکیدات رئیس جمهور و حمایت وی از پرستاران، دستگاههای ذیربط در زمینه مطالبات این قشر زحمتکش و جذب آنها در سیستم بهداشت و درمان کشور مساعدت های لازم را داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha