به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگ بین المللی علیه مردم سوریه، کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه، انگلیس، عربستان، قطر و ترکیه عملا در کنار تروریست ها قرار گرفتند و اقدام به تجهیز، آموزش و هرگونه کمک سیاسی، امنیتی و تسلیحاتی به تروریست ها کردند؛ تروریست هایی که طی ۱۲ سال ۶۰۰ هزار شهروند سوری را به کام مرگ کشاندند و ۱۲ میلیون نفر دیگر از مردم این کشور را آواره کردند.
هرچند در سال اول بحران سوریه، امارات نیز در کنار کشورهای یاد شده به حمایت از تروریست ها پرداخت، اما بنابه دلایلی از این صف خارج شد و حتی در سال های اخیر روابط خود را با دمشق ترمیم و سفارت خانه خود در سوریه را نیز باز و ارتباط با حکومت دمشق را به حالت خوب رساند.
با شروع بحران سوریه، دولت وقت قطر اقدام به اخراج دیپلمات های سوری و در اقدامی غیردیپلماتیک و بی سابقه ساختمان متعلق به دولت سوریه را تحویل ائتلاف مخالفان سوری یا همان سرکرده های تروریست ها داد که این روند تا روزهای اخیر ادامه داشته، اما به یکباره دولت قطر اعلام کرده که در حال اخراج ائتلاف معارضین سوریه از دوحه و تحویل ساختمان سابق سفارت این کشور به دولت سوریه می باشد.
زلزله و تغییر رویکرد دوحه نسبت دمشق
با وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه در شمال غرب سوریه و جنوب ترکیه، دولت قطر اقدام به کمک رسانی به آسیب دیدگان این واقعه کرد و حتی امیر قطر به عنوان نخستین رهبر خارجی خود را به آنکارا رساند و با اردوغان دیدار و ابراز همدردی کرد.
در همان دیدار، امیر قطر اعلام کرد که ۱۰هزار واحد مسکن سیار(کانکس) که در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برای اسکان مسافران و بازدیدکنندگان استفاده شده بود را به ترکیه و سوریه اهدا می کند. هرچند از این تعداد اکثر آن تحویل ترک ها شد و کمک های دیگر نیز به همین منوال بود، اما زلزله اخیر باعث شد تا یخ کدروت های دوحه با سوریه تا حدی به سمت ذوب شدن برود که با اعلام اخراج سرکرده های معارضین سوریه از دوحه این روند در مسیر مناسبی افتاده است.
تاکنون قطر چندین هواپیمایی کمک های انسان دوستانه خود را نیز برای یاری رساندن به زلزله زدگان سوری به این کشور اعزام کرده است.
روز گذشته (یک شنبه) "تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر ضمن اعلام همبستگی با زلزله زدگان سوریه و ترکیه در اقدامی دیگر از همه کشورها درخواست نمود تا از تلاش های ترکیه و سوریه برای عبور از فاجعه زلزله اخیر حمایت کنند، سخنانی که خود گویای رویکرد مثبت دوحه نسبت به دمشق در ۱۲ سال اخیر به حساب می آید.
وی بدون اشاره به اقدامات ضدانسانی کشورهای غربی در یاری نرساندن به مردم زلزله زده سوریه با بیان اینکه تاخیر در امدادرسانی به مردم سوریه عجیب است، بر لزوم کمک رسانی به زلزله زدگان این کشور و ترکیه تاکید و اضافه کرد: نباید از این امدادرسانی ها در راستای تحقق اهداف سیاسی استفاده کرد.
وی همچنین گفت که باید به رابطه میان صلح و توسعه توجه کرد و کشورهای پیشرفته و ثروتمند باید به مسئولیت اخلاقی خود در کمک به کشورهای کم تر توسعه یافته عمل کنند.
به اعتقاد کارشناسان و تحلیل گران مسایل منطقه، رویکرد امیر قطر درباره سوریه در راستای اقدامات و تغییر رویکرد "رجب طیب اردوغان" رییس جمهور ترکیه و همچنین جنبش حماس (دو کشور یاد شده و حماس تفکر اخوانی دارند) درباره دولت دمشق مثبت ارزیابی می شود و درصورت تحقق این امر، باید آن را به فال نیک گرفت.
هرچند دولت قطر نیم نگاهی نیز به برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی همچون دولت ترکیه دارد (رابطه دولت ترکیه به عنوان یک کشور اسلامی با رژیم جنایتکار تل آویو در بهترین سطح قرار دارد) و این مساله با اعزام یک مقام قطری به سرزمین های اشغالی در روزهای اخیر رنگ و بوی تازه ای پیدا کرده، اما درصورت برقراری رابطه میان قطر و سوریه و دست برداشتن این کشور و دیگر کشورهای منطقه در حمایت از تروریست ها، روزهای خوشی را برای مردم سوریه و منطقه به ارمغان خواهد آورد؛ هرچند فعلا غده سرطانی به نام رژیم موقت صهیونیستی در منطقه وجود دارد که موجب ناامنی منطقه می باشد که انشاالله به زودی نیز خبر سقوط این رژیم را خواهیم شنید و با چشمان خود نیز این صحنه را خواهیم دید.
نظر شما