به گزارش ایرنا از سازمان بورس، «الهه نعمتی» در رابطه با مزایای عرضه گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا اظهار داشت: انتشار گواهی سپرده کالایی از سال ۹۴ توسط شورایعالی بورس مصوب شد. در حال حاضر محصولاتی چون سیمان، سکه، شیشه، پسته و زعفران در این بازار معامله میشوند.
وی ادامه داد: حال مطابق تصمیم بورس کالا، گویا قرار است از پنجشنبه ۱۸ اسفندماه شمش طلا نیز به سبد گواهی سپرده کالایی افزوده شود که این مساله میتواند توجه بسیاری از سرمایهگذاران را به خود جلب کند.
نعمتی ضمن تاکید بر مزایای گواهی سپرده شمش طلا، گفت: از جمله مزایای گواهی سپرده شمش طلا میتوان به امکان نقدشوندگی بالا، جذب سرمایه خرد، پوشش نوسانات نرخ طلا، کاهش ریسک نگهداری و سایر موارد اشاره کرد.
این کارشناس بورس کالا در رابطه با سازوکار معاملات گواهی سپرده شمش طلا اظهار کرد: تفاوت معاملات شمش طلا با سایر اوراق گواهی سپرده کالایی بورس کالا این است که سازوکار پرداخت و دریافت وجه معاملات در اینجا، بر مبنای سازوکار دفتر دارایی است؛ دفتر دارایی به معنی یک حساب در سامانههای معاملات و تسویه است.
وی اضافه کرد: به منظور شارژ دفتر دارایی، مشتری وجه مورد نظر را به حساب کارگزار خود واریز و کارگزار نیز وجه را به حسابهای معرفیشده از سوی بورس کالا واریز میکند. این امر با شناسههای یکتا مربوط به هر مشتری انجام میشود. بورس کالا به محض وصول وجه در حساب، دفتر دارایی مشتری را به میزان واریز شده، شارژ میکند و کارگزار و مشتری میتوانند وجوه شارژ شده را مشاهده کنند و مشتری با این وجوه قادر به معامله در بازار خواهد بود.
نعمتی تصریح کرد: مطابق رویه موجود در بازار گواهی سپرده کالایی، مالک گواهی سپرده کالایی موظف است هزینه نگهداری دارایی پشتوانه آن در انبار را پرداخت کند، شمش طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست، بنابراین هر شخصی که مالک تعدادی گواهی سپرده شمش باشد، باید هزینه نگهداری دارایی پایه پشتوانه آن در انبار را پرداخت کند.
این کارشناس بورس کالا در خاتمه بیان کرد: راهاندازی گواهی سپرده شمش طلا به همراه قرارداد آتی این کالا میتواند افزون بر عمقبخشی به معاملات، باعث جهش اساسی را در بازارهای مالی و مشتقه شود.
نظر شما