احمد شکفته رئیس کمیته کشتی با چوخه عصر دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشتی با چوخه سنتی را به نوعی میتوان مادر تمام کشتیهای آزاد، فرنگی، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بهتدریج به کشتیهای دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است. با دستور محمد پولادگر، معاون وزیر ورزش عصر امروز این ورزش از فدراسیون ورزش روستایی و عشایری جدا و به فدراسیون کشتی ملحق شد.
وی با بیان اینکه این ورزش هیچ وجه تمایزی با ورزش روستایی نداشت، اضافه کرد: یکی از برنامههای ما قرار گرفتن این ورزش به صورت مستقل بود تا از بودجه و اعتبارات خاصی بهرهمند شود. به طور قطع این رشته ورزشی با این اقدام در آینده نزدیک میتواند استقلال و توانمندی خود را به نمایش بگذارد.
رئیس کمیته کشتی با چوخه با اشاره به اینکه پنج رویداد بین المللی در دستور کار این کمیته قرار دارد، گفت: با توجه به قرار گرفتن مسابقات کشتی با چوخه در ماه مبارک رمضان، قرار است تا این رویدادها از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۲برگزار شود. رقابتهای کشتی با چوخه به ترتیب در گودهای اسفراین، امام مرشد فاروج، رهنورد قوچان، شیروان و کلات نادری برگزار خواهد شد. با توجه به فراگیری این ورزش قرار است تا کشتیگیرانی از پنج کشور ارمنستان، تاجیکستان، ترکمنستان، گرجستان و ترکیه را به این رویداد دعوت کنیم. حضور ورزشکاران خارجی نیازمند منابع مالی خاص بوده است که اگر حامی مالی با توجه به پخش زنده، از این رویداد استقبال کنند، آن را بینالمللی برگزار خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، کشتی سنتی با چوخه خراسان شمالی از ورزشهای پرطرفدار این خطه است که در سال ۸۷ به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار ملی میراث ناملموس ثبت شده است. چوخه واژهای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن میکنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم میکنند، تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از دیرباز در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده، به کشتی با چوخه معروف شده است.
نظر شما