تبدیل زبان فارسی به زبان علم ضرورت دنیای امروز است

تهران - ایرنا - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در عصر جدید ضرورت تبدیل شدن زبان فارسی به زبان علم ضروری است و برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش ایرنا، نورالله مرادی روز سه شنبه در همایش زبان و محیط زیست در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: زبان به عنوان یک موجود زنده و پویا، ویژگی ارتباطی آن همواره مورد تاکید است و به عنوان یکی از مولفه‌های مهم هویتی قلمداد می‌شود. وقتی که عناصر و مولفه‌های هویت را در نظر بگیریم، می‌بینیم که بعد از جغرافیا، تاریخ، دین و فرهنگ، زبان مهمترین مولفه هویت ملی هر کشوری محسوب می‌شود.

وی اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب همواره در همه فرمایشات خود بر روی زبان تاکید داشتند و زبان فارسی را به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های هویتی و نماد ملی و فرهنگی ما قلمداد کردند و همواره بر مراقبت، صیانت، بسط و گسترش زبان فارسی هشدار دادند.

وی ادامه داد: می‌دانیم که زبان فارسی از ظرفیت‌های بی نظیری برخوردار است. در قرون گذشته بخشی از زبان علمی جغرافیای جهان زبان فارسی بود. تولیدات علمی، ادبی ، شعر، مباحث نجومی و مباحثی درباره خواص گیاهان به زبان فارسی تالیف شده است که بخش هایی از آنها موجود است.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در عصر جدید ضرورت تبدیل زبان فارسی به زبان علم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ رهبر معظم انقلاب در این خصوص مکرر تاکید فرمودند که برای گسترش زبان فارسی و برای آنکه زبان فارسی به زبانی جهانی تبدیل شود باید به زبان فارسی تولیدات علمی صورت گیرد، عرصه محیط زیست هم یک عرصه علمی است و تولید علم در این حوزه یکی از ضرورت های اصلی جهان جدید با توجه به زبان جهانی محیط زیست است؛ روی همین اصل با این نگاه جدید، همایش زبان و محیط زیست شکل گرفت.

وی اظهار داشت: زبان فارسی یکی از محیط زیستی ترین و در عین حال طبیعت‌گراترین زبان های دنیا است و بزرگترین شعرای طبیعت از زبان فارسی برخاستند؛ بارزترین آن منوچهری دامغانی است که به عنوان بزرگترین شاعر طبیعت شناخته می‌شود.

مرادی با بیان اینکه بحث اصلی همایش، زبان شناسی محیط زیستی است گفت: این مقوله جدیدی است و برای اولین بار چنین همایشی با این موضوع در کشور برگزار می شود که امیدواریم بتوانیم برگزاری آن در سال‌های آینده هم ادامه دهیم.

وی تاکید کرد: زبان شناسی محیط زیستی به دنبال این است که به نقد اشکالی از تولیدات زبانی بپردازد که مخرب محیط زیست و در عین حال به تولید محتوایی بپردازد که مفید به حال محیط زیست هستند امیدواریم این همایش زمینه گفتمان مفید در زمینه محیط زیست را فراهم کند و نقش زبان در اثرگذاری در پیام‌های تولیدی به واسطه این همایش تقویت شود.

مرادی اظهار داشت: به نظر می رسد فرهنگستان زبان فارسی باید اهرم ها و ابزارهایی طراحی کند برای اینکه دستگاه های اجرایی و کسانی که در این دستگاه ها کار می کنند توجه به زبان فارسی صحیح را در دستور کار قرار دهند، اگر فرهنگستان زبان جایزه ای را در زمینه تولیدات علمی به زبان فارسی طراحی کند، زمینه خوبی برای بسط زبان فارسی فراهم می شود و قطعا به گسترش زبان فارسی کمک می‌کند.

همایش زبان و محیط زیست در راستای ایجاد فرهنگ و رفتار محیط زیستی بر پایه تمدن و ادبیات ایرانی - اسلامی و با هدف تشریح نقش زبان و ادبیات فارسی در ارائه پیام های محیط زیستی موثر بر مخاطب برگزار می شود.

دیوارنویسی شهری از منظر زبان شناسی اجتماعی - زیست محیطی، زمین و زبان: نگاهی به تبلیغات زیست محیطی جهان، زبان و محیط زیست: نگاهی به کارکردهای زبان شناسی زیست محیطی محورهای این همایش است همچنین نگاه ویژه به زبان فارسی به عنوان بستر انتقال مفاهیم فرهنگی و ترویجی حوزه محیط زیست، تبیین نقش زبان و ادبیات فارسی در ارائه مفاهیم نوین جهان و معرفی کارکردهای شناختی زبان و ادبیات فارسی در معرفی مفاهیم پیشرفت پایدار اهداف آموزشی همایش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha