فرماندار چالوس: توجه اساسی به اقتصاد روستاها نیاز امروز کشور است

نوشهر - ایرنا - فرماندار چالوس گفت : برگزاری جشنواره  گل نرگس در روستای ماسال بخش مرزن آباد این شهرستان نشان می دهد که باید به اقتصاد روستا توجه شود که در ادوار گذشته مورد غفلت قرار گرفت. 

به گزارش ایرنا، علی قاسمی روز سه شنبه در آیین افتتاح دومین دوره جشنواره گل نرگس در روستای ماسال این بخش با حضور مسوولان کشوری، استانی و محلی در این روستا افزود: حدود ۸۰ درصد روستاها ظرفیت های فراوانی برای خودکفایی و تولید داشتند امروز مصرف گرا شدند.
وی بیان داشت : در حالی که روستاهای مازندران و این خطه در حوزه تولید فرآورده های دامی، کشاورزی برخوردار بود و نتیجه این غفلت ها آن شد که خیلی از جوانان جویای کار دانش آموخته رشته های کشاورزی هستند.
فرماندار چالوس ادامه داد: این جشنواره باید مورد توجه قرار گیرد که برندسازی ملی شود و نقش اهالی هم در این زمینه اثر بخش بوده و زمینه ساز جذب گردشگران نیز خواهد بود.
قاسمی با بیان آنکه گل نرگس خواص دارویی فراوانی دارد ، تصریح کرد : افزون بر گسترش سطح زیر کشت این محصول بلکه تجهیزات فرآوری هم باید در این منطقه مهیا شود.
وی با قدردانی از تولیدکنندگان گل نرگس بابت قراردادن سطح زیر کشت حدود یک هکتار افزود: گل نرگس در مضامین دینی هم از قداست آن تاکید فراوانی شده و نام مادر امام زمان هم به همین نام است و گویای انتظار است.
فرماندار با اشاره به برگزاری همایش شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در این استان گفت : این جشنواره هم به همین بهانه است ضمن آنکه بنا به تاکید استاندار مازندران در هر روستا پنج مسکن ملی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن داشته باشیم.

بخشدار مرزن آباد شهرستان چالوس هم در رویداد اقتصادی گفت : توسعه کشت گل نرگس در این منطقه در راستای تغییر الگوی کشت صورت گرفته است.
مهدی صادق کوهستانی افزود: این روستا از دیر باز با گذشت چهار دهه با تغییرالگوی کشت کشاورزان به این باور رسیدند محصولات تولیدی موجود روستا بیشتر است.
وی اظهارداشت: باتوجه به تاکید استاندار مازندران مبتی بر ۵۰۰ روستا و معرفی ظرفیت های روستاها این جشنواره هم به همین بهانه بوده است
بخشدار مرزن آباد خاطرنشان کرد: روستاهای این بخش از ظرفیت های بالایی در حوزه گردشگری، کشاورزی و صنعتی برخوردار است منتهی دیده نشده است.
وی تجاری سازی ، حمایت از کشاورز تولید کننده گل نرگس ، معرفی سرمایه گذارها و گسترش تغییر الگوی کشت و افزایش سطح زیر کشت از یک هکتار به ۲ هکتار و بیشتر را از جمله اهداف این جشنواره برشمرد.
صادق کوهستانی افزود: این بخش به استان البرز و شهر طالقان و کجور نوشهر و چالوس منتهی شده و در هر نقطه آن مستعد تولید گیاهان دارویی است که امروز مردم به مصرف این داروها گرایش پیدا کرده اند.
وی بیان داشت : بیشتر تلاش ها این است ظرفیت های این بخش و روستاها معرفی و بستر برای معرفی سرمایه گذاران فراهم شود چرا خیلی می تواند به پویایی اقتصاد روستایی و بهبود فضای کسب و کار این منطقه کمک می کند.

دومین دوره جشنواره گل نرگس روستای ماسال مرزن آباد شهرستان چالوس امروز با حضور شماری از روستاییان، مسوولان کشوری، استانی و محلی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، دبیر این جشنواره ، برند سازی ، حمایت و تشویق کشاورزان ، علمی و تخصصی کردن محصول اعم از فرآوری و صنایع تبدیلی مثل دم نوش، اسانس، روغن نرگس ، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در روستاهای بخش مرزن‌آباد اعم از صنعتی، کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری، بومگردی با هدف جذب سرمایه‌گذار، معرفی ظرفیت های منطقه در سطح ملی و اشاعه‌ی فرهنگ روستا و ایجاد شور و نشاط در بین مردم از جمله اهداف برگزاری این جشنواره اعلام کرد.

سوده قنبری در گفت و گو با ایرنا تعداد غرفه های این جشنواره را ۱۰ غرفه اعلام کرد و گفت : در این غرفه ها علاوه بر گل نرگس و محصولات فرآوری آن توانمندی‌های دیگر محصولات بومی و محلی روستاییان در زمینه گردشگری، بومگردی و تولیدات سنتی و لبنیات، عطاری و گیاهی عرضه شده است.

دبیر جشنواره گل نرگس ماسال مرزن آباد بازی‌های بومی و محلی را از دیگر برنامه های جنبی این جشنواره چهار روزه برشمرد.

نخستین دوره این جشنواره در سال ۹۷ برگزار شد که به گفته دبیر جشنواره هم اکنون با نگاه تخصصی تر و با هدف توسعه گردشگری و کمک به رونق اقتصاد روستا برگزار شد.

بخش مرزن آباد ۱۰۳ روستا و آبادی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha