«مجیدرضا حریری» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه روند انتخاباتی همیشه با سوال و حواشی از جانب دیدگاههای مختلف همراه است، اظهار داشت: بنده تلاش کردهام در فضای انتخابات، نقد گذشته را مطرح نکنم، زیرا بسیاری از همکاران مسئولیت حضور در این رویداد را برعهده گرفتهاند و میان آنها افرادی لایق و شایسته برای جایگاههای موجود وجود دارد.
وی با بیان اینکه اکنون زمان مناسبی برای نقد نیست، اظهار داشت: بیشتر بر حضور افراد لایق در هیات نمایندگان تمرکز داریم و دیدگاهی رو به آینده را داریم که بعد از برگزاری انتخابات فرصت برای تحلیل فرایند این رویداد وجود دارد.
حریری با تاکید بر اینکه در میان نامزدهای انتخاباتی حضور ندارم و نخواهم داشت، خاطرنشان کرد: به عنوان فردی که سه دهه در اتاق بازرگانی حضور داشته و فعالیت کردم حق نقد و نظر را برای خودم محفوظ میدانم، زیرا این نهاد خانه همه ماست و این مکان طی سالهای گذشته دچار ترک و شکافهای بسیاری عمیقی شده است که امیدوارم دست به دست هم دهیم و با حضور افراد شایسته جایگاه بخش خصوصی را بازگردانیم.
وی با اشاره به اتفاقاتی که در صحنه بینالمللی برای ایران در حال رخ دادن است، تاکید کرد: شرایط و رویدادهای اقتصادی که در داخل کشور از منظر سیاسی و اجتماعی در ماههای اخیر رخ داد موجب آزردگی بخش عمدهای از حاکمیت ایران است، چه در جامعه چه در طبقه زیردست حاکمیت مردم عادی وجود دارد، بیان گر این است که اقتصاد مردم و نظام جمهوری اسلامی احتیاج به اتاقی فعال پویا و مورد اعتماد دارد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تاکید کرد: به این معنا که نظام شامل همه دستگاههای حاکمیتی و فعالان اقتصادی با یکدیگر همراه شوند و گردآوردن این مهم، نیاز به آدمهای بزرگ دارد.
وی افزود: البته حتماً کسانی در این انتخابات از باقی نامزدها جا میمانند و برخلاف شایستگی که دارند نمیتوانند به هیات نمایندگان اتاق بازرگانی راه پیدا کنند اما این تنها جایی نیست که میتوان به اقتصاد اتاق و کشور کمک کرد بلکه باید در کنار افرادی که رای اکثریت را به دست آوردهاند ایستاد فارغ از نامی که دارد.
حریری اظهار داشت: برخلاف همه اتفاقاتی که طی سالهای گذشته میان جناحها و دیدگاههای مختلف اتاق بازرگانی بوده، باید این نهاد را همراهی کنیم و با پشت سر گذاشتن گذشته آینده شایستهای برای اقتصاد رقم بزنیم، البته باید با هر تخلفی در اتاق اتفاق افتاده است قاطعانه با متخلفان برخورد شود زیرا اگر مسامحه کنیم میدان را برای تخلفات آتی بازخواهیم گذاشت.
وی تاکید کرد: با این وجود تمرکز اصلی باید بر این باشد که اتاق بازرگانی تبدیل به صدای اقتصاد ایران شود و در صحنه داخلی مورد اعتماد نظام باشد در صحنه خارجی حرفی برای گفتن داشته باشد.
حریری اظهار داشت: مهمترین اقدامی که اتاق بازرگانی طی سالهای گذشته از آن غافل بوده، این است که این نهاد باید مظهر سلامت اقتصادی باشد و وظیفه دارد در بخش خصوصی اگر کسی ضد منافع ملی در مسیر ثروتاندوزی و منفعت شخصی گام برداشت پالایش شود، بدون اینکه از خارج از اتاق بازرگانی پایشی اتفاق بیفتد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت اتاق به میزانی صادقانه، قوی، درستکارانه و پاک باشد که کوچکترین آلودگی را از خود دور کند، تصریح کرد: از سوی دیگر باید بتواند بهعنوان یک پایگاه مردمی حرف بخش خصوصی را به حاکمیت برساند و اعتماد حاکمیت را بهگونهای جلب کند که اگر حرفی بیان شد اطمینان بر این باشد که در راستای ساماندهی مسائل کشور است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین اظهار داشت: طی کردن این مسیر بسیار سخت است زیرا در هشت سال گذشته جایگاه اتاق بازرگانی در کشور نزول پیدا کرده، به همین دلیل نیاز داریم با جایگاهی دست یابیم که اگر به مقامات کشور پیشنهادی ارائه کردیم بدانند که بدانند که منفعت شخصی در میان نیست بلکه در راستای بهبود کشور است.
وی با تاکید بر اینکه همه ما در یک کشتی به نام نظام جمهوری اسلامی حرکت میکنیم، تصریح کرد: در این کشتی همه باید وظایف خود را به درستی در صحنه داخلی اجرا کنند و صحنه خارجی نیز در مقابل همه کشورهای متخاصم که ادعای حمایت از مردم را دارند، ایستادگی کنیم؛ نظام باید چنان اطمینانی به اتاق بازرگانی آینده داشته باشد که ماموریتهایی برای رساندن صدای مردم به جهانیان در مجامع بینالمللی اقتصادی را به این بخش واگذار کند.
حریری با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی ایران طی 10 سال گذشته در هیچ مجمع بینالمللی اقتصادی شرکت نکرده است، گفت: در تمام سالهایی که تحت شدیدترین فشارهای تحریمی بودیم اتاق بازرگانی میتوانست علیه تحریم کنندگان به عنوان نماینده بخش اقتصادی و خصوصی کشور در دادگاههای جهانی اقامه دعوی کند اما به جای آن درگیر دادگاههای داخلی بود.
وی افزود: مشکلات تردد کشتیها، تبادلات بانکی و عدم صدور مجوز برای بارنامههای ایرانی از مسائلی است که اتاق بازرگانی بهعنوان نماینده بخش خصوصی میتوانست در جهان مطرح کند و در مقابل کشورهایی که مدعی میشوند با مردم ایران کاری ندارند ایستادگی کند.
حریری با بیان اینکه بخش خصوصی نمیتواند با هر کشوری تجارت کند و از مشکلات بانکی برخوردار است، باید اعلام شود، تاکید کرد: این موضوع که یک تولیدکننده دارو نمیتوان مواد موثر خود را به کشور وارد کند و از آن برای تولید محصول دارویی بهره ببرد تا نیازهای اولیه کشور رفع شود، از مسائلی است که اتاق بازرگانی میتوانست در جهان مطرح کند.
وی با اشاره به سخنرانی برخی از خارج نشینان سیاسی در اجلاس داووس به عنوان یک مجمع سالیانه اقتصادی، تاکید کرد: این نقص از ماست نه از قدرت این افراد زیرا این ما هستیم که میدان را خالی باقی گذاشتهایم و حرف مردم را در سطوح بینالمللی مطرح نمیکنیم.
حریری گفت: این مسائل با ایجاد یک اتاق قوی و معتبر با نمایندگانی شایسته و لایق رفع خواهد شد.
نظر شما