فرشید ایلاتی در گفتوگو با ایرنا در مورد تاثیر قیمت زمین در افزایش قیمت مسکن، اظهار کرد: در خصوص عوامل گرانی مسکن نمیتوان گرانی این کالا را محدود به رفتار انبوهسازان و یا مشاوران املاک دانست و به طور قطع عوامل مختلفی وجود دارد.
وی اضافه کرد: در کنار انبوه سازان که با تورم انتظاری سبب افزایش قیمت مسکن شدند و مشاوران املاکی نیز که میخواستند از این فضای ایجاد شده سوءاستفاده کرده و به گرانی مسکن دامن بزند به طور قطع عوامل دیگری نیز وجود دارد.
ایلاتی با بیان اینکه تا این مسایل به صورت ریشهای حل نشود، شاهد گرانی بیرویه بازار مسکن و سرمایهای شدن آن خواهیم بود، تصریح کرد: به همین منظور باید به دنبال این باشیم که مسکن را از یک کالای سرمایهای تبدیل به یک کالای مصرفی کنیم.
کارشناس مسکن ادامه داد: امروز بیش از ۸۰ درصد از متقاضیان را در بازار مسکن به دنبال خرید و فروش مسکن به عنوان یک کالای سرمایهای و نه مصرفی هستند که همین مساله به افزایش قیمت آن دامن میزند.
وی تصریح کرد: از این جهت به نظر میرسد که عوامل ریشهایتری وجود داشته و باید به سمت راهحلهایی برویم که بتوان این عوامل را اصلاح کرد.
ایلاتی تاکید کرد: در این میان رفتار انبوهسازان که خانههای خود را احتکار، روند اجرای پروژههای خود را کند و متناسب با رفتار بازار پروژهها را طول داده و یا خانههای ساخته شده را به بازار عرضه نمیکنند و به گرانی مسکن دامن میزند.
این کارشناس حوزه مسکن گفت: مشاوران املاک هم به این دلیل که مدل درآمدیشان منتفع از گرانی مسکن است و یا اینکه ملکهای خوش قیمت در بازار قبل از اینکه به دست مصرف کننده برسد، یک بار توسط مشاوران املاک چرخیده و عایدی بزرگی نصیبشان میکند؛ به همین منظور باید مالیات بر معاملات مکرر و یا عایدی بر سرمایه با هدف کنترل این بخش هر چه سریعتر اجرایی شود.
نظر شما