به گزارش خبرنگار ایرنا ، مساجد و حسینیههای استان اردبیل نیمه شعبان با برنامه های مولودخوانی و وعظ گرامی داشتند.
بنابر روایتی از امام محمد باقر (ع) ، باشکوه ترین شب بعد از شب قدر، شب نیمه شعبان است که مردم مسلمان و ولایتمدار اردبیل نیز در چنین شبی و فردای آن روز نیز با اجرای برنامه های معنوی، عشق و علاقه خود را نسبت به منجی عالم بشریت ابراز میکنند.
سنت احیای شب نیمه شعبان همراه با قرائت دعای کمیل و تلاوت آیات نورانی قران کریم و دعاخوانی در مسجد میرزا علی اکبر جزو برنامههایی است که به طور معمول در چنین شبی با حضور علما، صلحا و عاشقان حضرت مهدی (ع) برگزار میشود و مردم با دعا به درگاه خداوند حکیم، صلح و آرامش بشر در سایه سار ظهور منجی را از آفریدگار بزرگ مسئلت مینمایند.
بازار مداحان و شعرای مذهبی نیز از روزهای گذشته به همین مناسبت گرم شده است و بلبلان خوش الحان آستان اولیای الهی و شاعران متعهد و مذهبی با سرودن شعرها و سرودها در باب مولود نیمه شعبان، مردم را به وجد می آورند و مداحان نیز سرودهها را در قالب آهنگها و نواهای مذهبی و محلی برای دوستداران اهل بیت (ع) اجرا میکنند.
سفرههای نذر و احسان گسترده شده و سردر ادارات و معابر عمومی شهرها آذین شده است. هنرمندان نیز آرام ننشسته اند و با جمع آوری آثار نفیس خوشنویسی، نقاشی و سایر خلاقیتهای تجسمی برای برپایی نمایشگاه ویژه مهدویت در تجلی هنرهای تجسمی تلاش میکنند.
این نمایشگاه به همت برخی تشکلهای مردمی و هنری در روزهای ۱۷ و ۱۸ اسفندماه در سالن پارک بانوان اردبیل دایر بوده و هنرمندان زیادی از آن استقبال کرده اند.
بسیاری از هیاتهای مذهبی در شهرستانهای استان که همه ساله در آستانه عید نوروز، برنامهها و محافل هفتگی را ختم میکنند، شب و روز نیمه شعبان را آخرین روز اجرای برنامهها و تمرینهای عزاداری قرار داده اند و آئینهای خود را تا شروعی دوباره از اواخر فروردین ماه ختم میکنند.
شبکههای اجتماعی در استان اردبیل با همت فعالان متعهد فضای مجازی، سرشار از محتواهایی با موضوع ویژگیهای اخلاقی منتظران موعود است و کاربران روایات، احادیث و نقل قول بزرگان و اولیای الهی درباره عظمت موعود و وعده صادق خدا راجع به ظهور منجی و رستگاری عالم از فساد و تباهی را در گروهها و کانالها بازنشر میکنند.
این روزها وقتی در خیابانهای اردبیل قدم میزنید، خودروهای تزیین شده برای جشن عروسی زوج ها بیشتر به چشم میخورد و خیلی از زوجین، عید نیمه شعبان را برای نخستین روز زندگی مشترک خود انتخاب کرده اند و در این روز به خانه بخت میروند.
این در حالی است که این هفته به مناسبت نیمه شعبان، جشن ازدواج ۱۲۳ زوج دانشجو از دانشگاههای مختلف استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
علما و طلاب حوزههای علمیه در شهرستانهای استان اردبیل نیز با شرکت در جشنهای نیمه شعبان، همصدا با مردم مسلمان، دعای فرج را زمزمه میکنند و این روز عید را به همدیگر تبریک میگویند.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده و از قطبهای ترویج فرهنگ تشیع است.
نظر شما