به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز پنجشنبه در دیدار معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: در این میان اصحاب فرهنگ، رسانه ها و مراکز آموزشی نقش ویژه ای در ترویج و توسعه فرهنگ درختکاری دارند.
وی افزود: تشکل های مردم نهاد حوزه زیست محیطی نیز می توانند اهمیت کاشت درخت را برای مردم تبیین و آنها را نسبت به احیای این فرهنگ تشویق کنند.
حسین نژاد گفت: متاسفانه این روزها به جای آنکه تولید کننده فضای سبز باشیم، مصرف کننده شده ایم در حالی که با برنامهریزی بهتر نسبت به گذشته می توانیم شاهد اعتلای فضای سبز استان باشیم و از نعمت فضای سبز برخوردار شویم.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با تاکید بر مشارکت مردم در درختکاری، خاطرنشان کرد: روز درختکاری بهانه ای است برای این که ما به محیط زیست احترام گذشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را با دقت بیشتری نگه داری کنیم و امید است که با تلاش در این جهت، حتی با کاشتن یک نهال کوچک، کشوری زیبا و آباد را برای خویش مهیا کنیم.
وی افزود: در واقع انسان ها وقتی درختی را با دستان خود می کارند و برای حفظ آن تلاش می کنند سبب می شود تا آنان برای جنگل ها هم اهمیت بیشتری قایل شوند.
حسین نژاد با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، خاطرنشان کرد: تخریب پوشش گیاهی، زیست انسان را به مخاطره میاندازد بنابراین باید همه باهم در تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تلاش کنیم.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
خراسان شمالی ذخیره گاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد و ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای در این استان شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.
نظر شما