صالح محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان بذر از نوع هاشمی، آنام، خزر و شیرودی در بین کشاورزان توزیع شده و همچنان ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: کشاورزان علاقمند برای دریافت بذرگواهی شده و مادری برنج میتوانند به مراکز خدمات جهاد کشاورزی و کارگزاریها در مناطق استان مراجعه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ضمن توصیه به کشاورزان برای استفاده از بذرگواهی شده برنج اظهار کرد: بهرهمندی از بذرگواهی شده موجب افزایش کیفیت و بهرهوری محصول میشود از اینرو استفاده از آن به نفع کشاورزان است.
وی در ادامه با تشریح سایر مزیتهای استفاده از بذرگواهی شده برنج خاطر نشان کرد: بذر گواهی شده برنج از خلوص بالایی برخوردار بوده و این اطمینان را فراهم میکند که بذر رقم خاص با خلوص بالا در اختیار کشاورز است.
محمدی با اشاره به ویژگیهای بذرگواهی شده برنج اعم از وزن خالص به لحاظ ژنتیکی، قدرت جوانه زنی بالاتر و عاری از بیماری اضافه کرد: عدم وجود بذرهای شکسته، نارس و علفهای هرز موجب کاهش هزینه زراعی بویژه مرحله داشت میشود.
تاکنون بیش از یک هزار و ۷۵۰ تن انواع بذرگواهی شده برنج در استان تولید شد و کار توزیع آن هم در دست انجام است. افزون بر یکهزار و ۷۵۰ تن بذرگواهی شده برنج در گیلان تولید شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به بارندگی های اخیر در استان از کشاورزان خواست تا از این فرصت برای شخم زمستانه استفاده کنند.
وی با تشریح مزایای شخم زمستانه و ضرورت توجه به آن اظهار کرد: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفهجویی در میزان مصرف آب، کاهش جمعیت برخی از آفتهای برنج و غنیسازی خاک از مزایای شخم زمستانه در شالیزارها است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و نیز رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در استان هم کیفی شامل هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
نظر شما