به گزارش ایرنا مهدی شکاری روز شنبه در حاشیه آغاز عملیات روشن شدن کورههای کارخانه به منظور فعالسازی باتریهای سه و چهار در جمع خبرنگاران افزود: اکنون تولید سالیانه کک در این کارخانه ۱۵۰ هزار تن است که با فعال شدن کورههای باتریهای سه و چهار ظرفیت تولید به ۳۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید.
وی با بیان اینکه برای تامین و احداث باتریهای سه و چهار کارخانه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است گفت: افزایش تولید در ظرفیت کارخانه از اردیبهشت سال آینده خواهد بود چراکه ۶۰ تا ۶۵ روز زمان میبرد این کورهها به دمای هزار درجه برسد و برای پخت آماده شود.
مدیر کارخانه کک طبس عنوان کرد: در حال حاضر ۲۹۵ نفر در این کارخانه مشغول فعالیت هستند که ۵۰ نفر در فاز دوم و با فعال شدن باتریهای سه و چهار بهکارگیری شدهاند.
وی در توضیح افتتاح رسمی فاز دوم (باتریهای سه و چهار) کارخانه کک طبس که با حضور استاندار و جمعی از مسوولان در دهه فجر امسال انجام شد گفت: حضور مقامات به دلیل آغاز عملیات پیش گرم فاز دوم کارخانه کک طبس بود.
شکاری ادامه داد: اکنون پس از گذشت یک ماه از اتمام پیش گرم دودکش شماره ۲ و رسیدن به شرایط دمایی مناسب، عملیات پیش گرم باتریهای سه و چهار آغاز شده است.
کارخانه کک طبس در ۶۵ کیلومتری طبس قرار دارد و کک یکی از مهمترین مواد اولیه در فرآیند تولید آهن به روش کوره بلند است.
مجتمع کک طبس پس از ککسازی ذوب آهن اصفهان و فولاد زرند ایرانیان، عنوان سومین مجتمع صنعتی تولید کک کشور را از آن خود کرده و این واحد فرآوری که با زیربنای ۱۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۳۰۰ هزار متر مربع ایجاد شده، زمینه اشتغال ۲۹۵ نفر را فراهم آورده است.
دهه فجر امسال با حضور استاندار خراسان جنوبی فاز دوم (باتریهای سه و چهار) کارخانه کک طبس به بهرهبرداری رسید و با بهرهبرداری از فاز دوم کارخانه کک طبس برای ۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده است.
حوضه زغالدار طبس با وسعتی بالغ بر ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی بیش از ۷۵ میلیارد تن زغالسنگ ککشو و حرارتی، غنیترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب میشود.
طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.
نظر شما